Güncel Bakım Masrafları

Yazik gunah standart yag ve filtre bakimina bu paralar senelik verilmemeli.Ne ugrascam abi ya demeyin.vw marka arabalarin bakimini yapmak hic zor degil.eli anahtar tutmayan adam bile rahatlikla yapar abartmadan soyluyorum emin ol.On yarginiz var ve gozunuz korkuyor.ben 6 ay once 3000 liraya hallettim.yag yag filtresi hava polen mazot filtreleri hepsini degistim.filtreler filtron yag castrol

Reste garaj yağ değişimi ve filtrelerin sökülüp takılmasına işçilik ne istiyor. Bilen varmı? Bu aralar YouTube da çok fazla içeriklerini görüyorum
Dışarıdan malzeme kabul etmiyorlar sanırım. Güncel bakım fiyatı ise araçtan araca değişiyordur elbet. Whatsapptan yazın dönüş yaparlar.

Dışardan parça kabul etmeyen özel (sanayi) servisine periyodik bakıma gitmem.
Çok bilgilidir.
Alanında uzmandır.
Sıkıntılı arızaları çözüyordur o zaman gerektiğinde giderim. Her işi ehline yaptırmak taraftarıyımdır.
Basit bir yağ bakımı için bu kadar yetkili bilgili ve reklamlı işletmeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Faturası beni üzer

Kötü komşu ev sahibi yapar misali, bu defa yağ, filitreler ve karter tapa bulunu aldım, usülüne uygun kendim değiştireceğim.;)

Dışardan parça kabul etmeyen özel (sanayi) servisine periyodik bakıma gitmem.
Yanlış düşünüyorsunuz. Sizin aldığınız filtrenin, yağın sahte olduğunu es kaza fark etmediler. Aracınıza bir zarar geldi bu sefer kim karşılayacak ?
Aracınızla uyumlu filtre yada yağ getirmediniz bu sefer size verdiği randevu boşa gidecek. Buradaki maddi zararı kim karşılayacak ?
Yağını filtresini kendi almak isteyen shell'in mobil istasyonlarını yada sanayideki 2-3 liftli suriyeli afgan çalıştıran yağcıları tercih edebilir.

Sonuçta her işletmenin kendine göre kuralları vardır. Bu size uymuyorsa başka yerden hizmet alabilirsiniz ancak dışardan parça kabul etmeme durumu tamamen işletmeyi ve müşteriyi koruma amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Basit bir yağ bakımı için bu kadar yetkili bilgili ve reklamlı işletmeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Faturası beni üzer

Sadece tapayı açıp yağı boşaltıp yukarıdan yeni yağı eklemiyorlar. Detaylı alt takım kontrolü, temizlik vs. de yapıyorlar. Yetkili servis polen ve hava filtresini değiştirmeden 15 bin tl alırken bu tarz yerlere vereceğiniz 6-7 bin tl sizi üzmemeli.

@Backup Dışarıdan parça kabul etmeme durumunun, tamamen müşteriye biraz daha fazla fatura çıkarma ve daha fazla kar etme amaçlı olduğunu düşünüyorum.

@Backup Dışarıdan parça kabul etmeme durumunun, tamamen müşteriye biraz daha fazla fatura çıkarma ve daha fazla kar etme amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Bu kuralı uygulayan her tamirhaneye genelleme yapmak yanlış olur. Elbette kar etme amacı güden vardır ama yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü de yasaklayan işletmeler bir hayli fazla.

Yanlış düşünüyorsunuz. Sizin aldığınız filtrenin, yağın sahte olduğunu es kaza fark etmediler. Aracınıza bir zarar geldi bu sefer kim karşılayacak ?
Aracınızla uyumlu filtre yada yağ getirmediniz bu sefer size verdiği randevu boşa gidecek. Buradaki maddi zararı kim karşılayacak ?
Yağını filtresini kendi almak isteyen shell'in mobil istasyonlarını yada sanayideki 2-3 liftli suriyeli afgan çalıştıran yağcıları tercih edebilir.

Sonuçta her işletmenin kendine göre kuralları vardır. Bu size uymuyorsa başka yerden hizmet alabilirsiniz ancak dışardan parça kabul etmeme durumu tamamen işletmeyi ve müşteriyi koruma amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Onların takabileceği sahte filtre/yağ sonucunda da veya araca verecekleri herhangi bir zararda da müşterinin masraflarını karşılayacaklarını düşünmüyorum :) Ülkede esnafla iletişim çok zor maalesef işini hakkıyla yapan yer sayısı çok az.

Müşterinin getirdiği parçanın orijinal ve sorunsuz olduğunu nereden bilecek ve o riski neden alsın?

Siz alır mısınız?

Dışarıdan parçayı VW Yetkili Servis Faturalı olsa kabul ederler muhtemelen.

Diğer türlü, menşei belli olmayacağı, sahte vb. olabileceği için @Backup dediği doğru.

Onların takabileceği sahte filtre/yağ sonucunda da veya araca verecekleri herhangi bir zararda da müşterinin masraflarını karşılayacaklarını düşünmüyorum :) Ülkede esnafla iletişim çok zor maalesef işini hakkıyla yapan yer sayısı çok az.

Sahte filtre/yağ kullanacağını düşündüğünüz yada ihtimal verdiğiniz bir yere asla gitmeyin. En ufak seste şüpheleriniz aklınıza gelir.
Ben Reset Garaj özelinde konuşmuştum. Sahte filtre/yağ kullanacaklarını hiç sanmıyorum.

Sanayide güvenilir bir tanıdığınız yoksa yetkili servis tek çözüm oluyor...

Benim sanayide çok samimi olduğum arkadaşım var. Parçalara karışmaz kim ne getirirse takar. Bir gün eski kasa bir hondaya motor yaptı. Motorun içinde kullanılan bir parça sahte yada hatalı üretim çıktı. Haliyle motoru tekrar söktüler, rektefeye tekrar gitti. Bazı parçalar tekrar değişti ve bir maliyet oluştu. Sorunun parçadan kaynaklandığını anlamasaydı masraf kendisine kalacaktı ki müşteriyi ikna etmesi ve ödemeyi alabilmesi de uzun sürdü. En son gördüğümde parçaları kendi tedarik etmeye başladığını, önemsiz parçalar hariç dışardan parça kabul etmediğini söyledi.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleye üfleye yermiş hikayesine döndü anlayacağınız.

Yağın/filtrelenin orjinalini bulmak sanayi ortamında ahlaklı ve delikanlı usta bulmaktan kolay 😅
(Bence)

Geri