Güncel Bakım Masrafları

@GolfTutkulu

Evet dogru

Antep fıstığı kilosu 1000 lira

15 kilo antep fıstığı alabilirim (15000 cepte) yetkili servise ugramayarak

2650 motul yağ
MANNN Hava /polen/ yağ / mazot filtresi 1,5 yıl önce hepsini 1350 liraya aldım (zula ekonomileri)

1000 lirada yağ degisim işciligi attım

Toplam 5000 lira masraf

Yetkilide 4 lü filtreli tdi bakımı 20 bin lira

Aldığınız polen filtresi Mann CU 26009 kodlu filtre tek katmanlıdır, baklava yufkası gibi ışığa tuttuğunuzda arkası görünecek kadar incecik, sağlıklı filtreleme yapamayan bir filtredir, daha da önemlisi filtre incecik olduğu için (geçirgen) olduğu için klima evaporatörünüz ve klima havalandırma borularınız toz-pislik içinde kalır ve kısa sürede koku yapar, koku yaptığından temizlemekte oldukça zordur,

Bir daha ki sefere (çift katmanlı karbonlu filtre) CUK 26009 veya 3 katmanlı FP 26009 tercih etmenizi öneririm,

Karter tapasını ve tapa pulunu dışardan yan sanayi almaya gerek yoktur, yetkili serviste orjinal karter tapasıve tapa pulu 20-30 lira fiyat farkı vardır, basit bir parçadır ama işlevi çok fazladır, yan sanayi tapa yüzünden karterin deliğindeki yivleri bozabilir,

Aracınızım fren hidrolik kapasitesi 1,15 Litre ‘dir, yani aldığınız 500 ml. hidrolik yeterli değildir, Ayrıca 500 ml. cren sıvısına verdiğiniz 300 lira x3 toplam 900 lira eder ve ustaya vereceğiniz işçiliiği de hesaba kattığımızda yaptığınız masraf neredeyse yetkili servis maliyetine gelir,
Daha da önemlisi ustanızın fren hidrolik değiştirme makinesi yoksa değişim esnasında her yer yağ içinde kalır, fren sıvısı çözücü bir madde olduğu için aracın boyası ile en ufak temasında boyaya zarar verir, Makine olmadığı için fren sistemi hava yapar ve bu çok tehlikelidir, makine yoksa milattan kalma eski usül yöntemler ile fren sıvısını değişmemenizi öneririm,

Ustanızda makine varsa, fren hidrolik sıvısını bosch gibi plastik bidonlarda satılanlardan almayınız, fren sıvısı çok nazik bir sıvıdır, en küçük rutubet, nem , yüksek aıcajlık gibi ortamlar sıvının yapısımı heöen etkiler, bu sebebten metal tenekede satılan fren hidroliklerini tercih ediniz,

Fren hidrolik sıvısı değişimi ve buji değişimi gibi işlemleri serviste yaptırmak her zaman daha avantajlıdır, bu işlemler dışarı ile fiyat farkı benzer rakamlardadır veya çok küçük rakamlar olur.
Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Polen filtresi kodunu ve hidrolik mevzusunu bilmiyordum, dikkat edicem.

Yalnız yetkili servis ücretinin öyle küçük farklar olmadığını da biliyor olmanız lazım. Vosmer İzmir 30bin bakimi icin 19bin TL fiyat verdi. Ben işçilik dahil 6bin küsur ödedim. Dediklerinizi alsam bile bu kadar basit bi bakım için yetkili servise 3 kati para bayılmak hiç mantıklı gelmiyor.

En azından

Hava + polen + mazot filtrelerini kendim değistiriyorum.

Bunların işcligine para vermemek iyi

Yetkili servis nasıl faturaya çakıyor !!!
Sadece Hava filtre tertibatı degistirildi
1572+kdv

8 tane vidayı sök sonra sık fiyata bak

Ben enayi gibi bedavaya değistiriyorum ...bi dahakine kendime 100 lira bahşiş atıcam
Bakım yaparken işçilik ödemediğim için kendime kahve ısmarlamıştım. Böyle ufak sürprizler yapıyorum kendime iyi oluyor 😀

Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Polen filtresi kodunu ve hidrolik mevzusunu bilmiyordum, dikkat edicem.

Yalnız yetkili servis ücretinin öyle küçük farklar olmadığını da biliyor olmanız lazım. Vosmer İzmir 30bin bakimi icin 19bin TL fiyat verdi. Ben işçilik dahil 6bin küsur ödedim. Dediklerinizi alsam bile bu kadar basit bi bakım için yetkili servise 3 kati para bayılmak hiç mantıklı gelmiyor.
Hocam mevzu şu. Sanayiden NGK marka buji alsanız 4 bin lira ancak 30 bin km gidiyor

Servisten NGK marka buji alsanız 5500 lira ama 60 bin km gidiyor.

Servisin bu gibi kendine göre avantajlı olduğu durumu var 👍🏻

N11 Kupon verdi, aracın bakımı için yağı şimdiden alayım dedim. Liqui Moly 4200 alacağım. Birlasshop ve Tozlumadeniyağ en uygun fiyatlı görünen satıcılar. Bu satıcılar güvenilir midir acaba? Birkaç kez Uzmanparçadan alışveriş yaptım sorun yaşamadım ama fiyatı daha yüksek buralara göre. Teşekkür ederim.

N11 Kupon verdi, aracın bakımı için yağı şimdiden alayım dedim. Liqui Moly 4200 alacağım. Birlasshop ve Tozlumadeniyağ en uygun fiyatlı görünen satıcılar. Bu satıcılar güvenilir midir acaba? Birkaç kez Uzmanparçadan alışveriş yaptım sorun yaşamadım ama fiyatı daha yüksek buralara göre. Teşekkür ederim.

Uzman parcadan devam edin. (Tavsiye)

Liqui Moly yağı N11 üzerinden Birlas satıcısından temin ettim Aralık ayında. Faturalı ve orijinal (Kapak üzerindeki qr kod direk websitesine yönlendiriyor ve üretim tarihi, parti no kontrol etmenizi sağlıyor. Bidon üzerindeki bilgilerle uyuşuyordu.) ürün geldi. Gelen ürün de Ağustos üretimiydi. Bence Birlas satıcısından alışveriş yapılabilinir.

Liqui Moly yağı N11 üzerinden Birlas satıcısından temin ettim Aralık ayında. Faturalı ve orijinal (Kapak üzerindeki qr kod direk websitesine yönlendiriyor ve üretim tarihi, parti no kontrol etmenizi sağlıyor. Bidon üzerindeki bilgilerle uyuşuyordu.) ürün geldi. Gelen ürün de Ağustos üretimiydi. Bence Birlas satıcısından alışveriş yapılabilinir.

Birlasta sahte ürün olmaz Sabancıların firması…

Teşekkür ederim hocam

Geri