Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles hocam yetkili serviste fren hidroliği veya buji değişimi işlemi yanına arka stop takımı almak ona da %20 - 30 gibi parça indirim yansıtır mı?
Evet onlara da uygulanır. Fakat başka bir aracın yedek parçası olmaması lazım.

Otomol Ankara'dan almış olduğum yağ+buji+ön fren balata değişim teklifi. Uygun geldi bana, Ankara'daki arkadaşlar değerlendirebilir.IMG_7884.png

Son düzenleme:
Otomol Ankara'dan almış olduğum yağ+buji+ön fren balata değişim teklifi. Uygun geldi bana, Ankara'daki arkadaşlar değerlendirebilir.
Fiyatı biz mi tahmin ediyoruz hocam 🙂

Otomol, Ankara’daki en ucuz ve diğerlerine nazaran daha kaliteli servistir. Ekstra olarak 500 liralık Shell yakıt çeki verirler. Kullandıkları motor yağı markası da Shell büyük ihtimalle anlaşmaya sahipler

Fiyatı biz mi tahmin ediyoruz hocam 🙂

Otomol, Ankara’daki en ucuz ve diğerlerine nazaran daha kaliteli servistir. Ekstra olarak 500 liralık Shell yakıt çeki verirler. Kullandıkları motor yağı markası da Shell büyük ihtimalle anlaşmaya sahipler
Hocam resmi koyamamışım :)

Otomol Ankara'dan almış olduğum yağ+buji+ön fren balata değişim teklifi. Uygun geldi bana, Ankara'daki arkadaşlar değerlendirebilir.IMG_7884.png
Maşallah, bu fiyatları görünce iyi ki elektrikli diyorum :)
Gerçi Renault 1.0 TCe bakımına 12k verdiğim aklıma geliyor.

@forzaGilles Hocam zamanında eko seri balata almayın demiştiniz, o yüzden eko seri olmasın diye belirtmiştim. Danışman artık servislerde balatalar için eko seri parça getirmediklerini söyledi.

Ankara sanayisinden uygun gibi fiyatlar.

Sadece yağ değişimine 2 bin TL işçilik yazılıyor işin içine buji işçiliği ve fren balatası girdiği lastik başına 500 TL den işçilik sayıyorlar 3500-4000 TL gibi fiyattan yazılıyor işçilik. Daha dün gözümün önünde Wunder marka 10.40 yağ kullanan usta 480 bin km deki skoda octavia ya 2200 lira işçilik yazdı diğer kaliteli ustaların fiyatları siz tahmin edin bir de :)

Servis bujilerinin ömrü 60 bin kmdir (yeşil renkli yazı fontuna sahipler) sanayi bujisi ise ömrü 30 bin kmdir (mavi renkli yazı fontuna sahiplerdir) Tabii bahsettiğimiz marka NGK başka marka değil. Şu an sanayi bujisini almak istesek 2500 TL den aşağı fiyat bulmak zor. Bundan dolayı buji için serviste değişimi en karlı ve kaliteli yoldur. 30 bin km nere 60 bin km nere sonuçta.

Yağ olarak da 507 ve SH kodu olduğu için Shell Helix Ultra Ect kullanılıyor kaliteli bir yağ bence Castrolden de iyidir ( TSİ kronik yağ yakmasına karşı kullanıp da yağ yakmasını azaltan insanlar var )

Bence bakıma ekstra olarak buji değişimi yapılacaksa sanayiden ziyade serviste tek seferlik de olsa bakımını yaptırmak daha karlı bir yola benziyor.

@forzaGilles Hocam zamanında eko seri balata almayın demiştiniz, o yüzden eko seri olmasın diye belirtmiştim. Danışman artık servislerde balatalar için eko seri parça getirmediklerini söyledi.
Servis danışmanın yanlışı var, halen bazı parçalarda (fren balatası, fren diski, akü, cam suyu, ön silecek seti, arka silecek) parçalarda Eko seri parça mevcuttur,

Normalde araç sahibine (orjinal yedek parça mı istersiniz yoksa eko seri orjinal yedek parça mı istersiniz) diye seçenek sunarak kararı müşteriye bırakmaları gerekirken,

%90 bunu müşteriye sormadan karar tercihini müşteriye bırakmadan eko seri takıyorlar, O sebebten eğer eko seri parça istemiyorsanız her seferinde aptala anlatır gibi eko seri istemiyorum diye belirtmeniz sizin yararınıza olacaktır,

Eko seri yedek parçaların parça kodu JZW ile başlar, faturada da parça kodundan anlaya bilirsiniz JZW ile başlar kod, kutu üzerinde Economy yazar.

Servis danışmanın yanlışı var, halen bazı parçalarda (fren balatası, fren diski, akü, cam suyu, ön silecek seti, arka silecek) parçalarda Eko seri parça mevcuttur,

Normalde araç sahibine (orjinal yedek parça mı istersiniz yoksa eko seri orjinal yedek parça mı istersiniz) diye seçenek sunarak kararı müşteriye bırakmaları gerekirken,

%90 bunu müşteriye sormadan karar tercihini müşteriye bırakmadan eko seri takıyorlar, O sebebten eğer eko seri parça istemiyorsanız her seferinde aptala anlatır gibi eko seri istemiyorum diye belirtmeniz sizin yararınıza olacaktır,

Eko seri yedek parçaların parça kodu JZW ile başlar, faturada da parça kodundan anlaya bilirsiniz JZW ile başlar kod, kutu üzerinde Economy yazar.
Çok enteresan bu, eko seri parçalar daha ucuzsa aslında diğerini önermeleri lazım neticesinde daha çok kazanacaklar.. Bana güzel bir bilgi oldu not ettim teşekkürler :)

Edit: Belki eko parçalardan daha fazla kazanıyorlardır 😁

Çok enteresan bu, eko seri parçalar daha ucuzsa aslında diğerini önermeleri lazım neticesinde daha çok kazanacaklar.. Bana güzel bir bilgi oldu not ettim teşekkürler :)

Edit: Belki eko parçalardan daha fazla kazanıyorlardır 😁
Müşteriyi kaçırmamak için yapıyorlar, Evet daha ucuz ama öyle tahmin edildiği gibi %50 gibi bir fiyat farkı yok.

Geri