Güncel Bakım Masrafları

Büyük kısmı mazleme mi? Yapmayın. Bayideki fahiş işçilik fiyatları herkes bilir. Ürünlere de ekstra fiyat çekmelerini söylemiyorum bile. Günün sonunda 1 saatini ayırıp o parayı kaybetmeyebilirsin. Motive olmak için 1 saatte bu kadar para kazandım diye de düşününce iş çok cilveli oluyor doğrusu. Kendin yapmak basit şeylerde her zaman daha iyidir

Hocam vw servis'i karıştırma 😄 Adamların zaten gelirinin büyük kısmını oluşturan şey işçilik.

Bir kaç mesaj yukarda, malzemeyi siz alınca 750 liraya sanayide yapıyorlar denildiği için bende böyle söylüyorum. Önceki gün başka bir arkadaş 1000 lira işçiliğe yaptırdığını söyledi. Bir başkası herşey dahil 5000 fiyat almış sadece malzemesi 3000 üzeri tutuyormuş. Sahaya hakim olmadığım için buradaki paylaşımlardan yola çıkıyorum.

30 mesaja ulaşmadığımdan yeni üye konumundayım, mesaj aktif değil ne yazık ki.
Anladım.
Şimdi yağ işini 75. Yil kess de eski ve güvenilir yerler var. Ben oradan yağı bulup ücretsiz değişim yaptırdım. Çoğu yer zaten ucretsiz yapiyor. Filtrenizi de yaninizda götürün. Değiştiriyorlar. Aracı gözünüzün önünde içinize sinerek tamir ediyorlar. Yag değişiminde işçilik vermeyin. Filtreler basit zaten.

İyi bir ustası olan için, yetkili servisten parçaları alıp, işçiliği kendi ustasına yaptırmak mantıklı bir işlem. İşçilik ücretleri gerçekten çok fahiş.

Anladım.
Şimdi yağ işini 75. Yil kess de eski ve güvenilir yerler var. Ben oradan yağı bulup ücretsiz değişim yaptırdım. Çoğu yer zaten ucretsiz yapiyor. Filtrenizi de yaninizda götürün. Değiştiriyorlar. Aracı gözünüzün önünde içinize sinerek tamir ediyorlar. Yag değişiminde işçilik vermeyin. Filtreler basit zaten.
Küçük sanayi tarafında güvenilir Volkswagenci kim var hocam? İlk Volkswagen aracım olduğu için hiç bilmiyorum. Serviste yaptırmayı da düşünmüyorum bakımları. Uygunsa oralarda yaptırırım değilse kendim niyetlenirim duruma göre

Küçük sanayi tarafında güvenilir Volkswagenci kim var hocam? İlk Volkswagen aracım olduğu için hiç bilmiyorum. Serviste yaptırmayı da düşünmüyorum bakımları. Uygunsa oralarda yaptırırım değilse kendim niyetlenirim duruma göre
Valla henüz volkswagenci ustaya gitmedim. Yağcı bi usta var tanıdık. Ondan yağ alıp ücretsiz değiştirttim. Manisa'da bilinir. Özen oto yağ diye, Necmettin usta.

Eski esnaftır, pazarlığı sıkı yapın :) Ben liqui moly 5 lt yağı 3000 e almıştım. Orijinal, bandrollü, karekodundan da teyit ettim.
Pazarlık sünnettir diye gireriz konuya ne kadar indirirsek artık. Daha var bakıma baya o zamana kadar sağ kalırsak inşallah yaparız 😁

Ankara İvedik ve Şaşmaz sanayi bölgeleri için periyodik bakım (yağ+yağ filtresi+hava filtresi+polen filtresi) ortalama fiyat bilgisi vereyim denk gelen arkadaşlara önbilgi olur hem.

1.4 TSİ ve 1.2 TSİ adına konuşuyorum. 1.5 TSİ için de bu dediğim ortalama ücretlerin ya arasında ya da çok az üstünde diye hesap edebilirsiniz. Bu vereceğim fiyatlar sadece Volkswagen bakan, iyi anlayan usta fiyatlarıdır öyle herhangi bir dükkan fiyatları değil. Elbette diğer yerlerde daha ucuza yaparsınız.

İşçilik olarak 1000-1500 lira arası yazıyorlar ( parçadan aldığı payları da var onlar ayrı tabii :) ) ve toplamda 5000-6000 TL ücretleri arasında miktara denk geliyor. Biraz eliniz ve ağzınız güçlüyse pazarlık yapabilirsiniz. Ki sanmıyorum sanayi esnafıyla bakım için pazarlık etmek onlar tarafından hoş karşılanmıyor. Diğer konular için olabilir evet.

Ek olarak 1.2 TSİ motor için bakımın yanında su pompası devirdaim değişimi yapacaksınız. İNA marka kullanılıyor ve parçaya yaklaşık 8000 lira ücretle beraber ödediğimiz ücret 12 bin-13 bin TL arası tutuyor. 1.4 TSİ için biraz yukarı yönlü fiyat farkı oluşuyor.

Böyle Volkswagen üzerine çalışan ve dinamik (kendini yeniliğe adapte eden) ustaları bulmanız tavsiyemdir. Ufak bir araştırmayla veya bu tarz forumlar vasıtasıyla bulunuyor. Çünkü Ankaradaki 1 servis hariç diğer yetkili servislerin sadece periyodik bakıma istediği fiyatlar artık akıl alır gibi değil. Evet yetkili serviste bazı işler için karlı olduğu doğru ancak 13 yaşındaki araçlara indirimler vs de dahil periyodik yıllık bakıma 13 Bin TL para ödemek o kazandığınız paraya yazık etmektir.

Bilgilendirmek için yazdım başka amacım yok :)

Geri