Güzel bir konuya değindiniz hocam. Allah sizi inandırsın en az 50-70 arası telefon etmişimdir 1 hafta içerisinde. Şaşmaz İvedik hiçbir yer kalmadı aradığım. Hadi filtre neyse diye düşünüyorum ama yağın verdiği zararı hiçbiri veremez. Deneyimlerimi aktarmak isterim. En son vw yetkili servisine gittiğimde shell helix professional yağ koyduklarını görünce sordum, dedim niye shell? Danışman da, abi yağın arkasında 504.00-507.00 (aracıma hangisi uyumluysa vw’nin önerdiği kodlar, şu an hatırımda değil ama bulurum) kodu varsa hiç sıkımtı yok, şimdilik bizim servis shell ile anlaşmalı deyince kafamda şimşekler çaktı. Tabii araştırdım, shell helix’i dışarıda buluyorsun ama professional yazanı bulamıyorsun. Doğal olarak yetkili servislere satıyorlar. Serviste fiyatlar yüksek, sadece yağ alsan bile dışarıdan pahalı, ona lafımız yok “vardır bir bildikleri” deyip geçiyoruz. Şimdi konuya dönecek olursak, ben shell bayiine gittim 5-30 yağa (5L) 2350₺ fiyat çektiler. Sonra Castrol sitesine girdim, bağlantılara tıklasam da tüm satıcılar hep özel işletmelerdi. 1 tane castrolün sattığı yağ vardı, o da 2024 üretimdi. Maalesef ilginç bir şekilde castrol alamadım internetten. Yeni üretim var ama şahıs satıyor + shellden ucuz. Sonra liqui moly baktım. Daha önce de 313.000+ km’de sattığım golfüme hep motul koyduğum için bir türlü liqui almak istemedim. Daha önce hiç kullanmamıştım. Neyse, motule baktım kendi sitesindeki bayiliklere. Ankara’da Aksu Madeni Yağ diye bir yer vardı, oraya gittim 2450₺’ye 5 litre 5-30 yağ aldım çıktım. Hem Motul sitesinde adı var hem de adamlar yetkili bayiymiş. Yağ işini böyle çözdük. (Birkaç gün içinde sanayiye gideceğim, eğer isterseniz alıp gönderebilirim kargoyla, yeter ki işiniz görülsün). Hem kullandığım marka hem de shell fiyatına çok yakın.
Yedek parça ve filtre konusunda ise, ilk kez internetten alıyorum. Yine bu forumda adı geçen sitelerden aldım. Havale yaptım ürünü gönderdiler. Ürünler gerçekten çok kaliteli görünüyor. Kutularında qr kodlar var sorgulattım orijinal diyor. Parçacıda bu fiyatlara bulunmuyor maalesef. Dükkan kirası, çalışan masrafı, kar marjı vs derken fiyatlar yükseliyor. Kaldı ki, ustanız size, abi bunları ben getirtiyorum sorun olursa gel dese, şahsen ben de ikna olurum ama orada sadece esnafın sözüne itimat etmiş oluyoruz. Rasyonel olarak internetteki ile arasındaki farkı gözlemleme şansımız var mı, bilmiyorum. Parçacıları ararken 2 tanesi aracımdaki diskin 288mm olduğundan çok emindi hatta direttiler. Ama 276mm disk var araçta. Her nereden alışveriş yapılacaksa, parçadan emin olmak ve geri iade konusunda sözleşmek en doğrusu diye düşünüyorum… uzun oldu kusura bakmayın.