Güncel Bakım Masrafları

@metinkar hocamın dediği yere sordum 60 bin bakımı için 5000₺ bujiler değişirse 8500 dedi ama markayı sormadım. avek doğuş vs. servisler 22bin indirilmli 18 bin diyor hocam en az yarı yarıya fark var
Siz bakımı dahil ederek fiyat veriyorsunuz, ben bakım hariç tutarak buji değişimiden bahsediyorum,

İşin içine bakım girerse fiyat yanıltıcı olur,

Dışarda buji değişimi için 3500 istediklerini söylüyorsunuz, Servistete de yaklaşık 3500-4.000 civar tutar. Yani dışarda değiştirmeye gerek yoktur.

Siz bakımı dahil ederek fiyat veriyorsunuz, ben bakım hariç tutarak buji değişimiden bahsediyorum,

İşin içine bakım girerse fiyat yanıltıcı olur,

Dışarda buji değişimi için 3500 istediklerini söylüyorsunuz, Servistete de yaklaşık 3500-4.000 civar tutar. Yani dışarda değiştirmeye gerek yoktur.
Dediğiniz civarlardaydi.

Ekli dosyalar

• 1000169291.jpg
    1000169291.jpg
    85.4 KB · Görüntüleme: 46
Serviste adet fiyatı 1036 dediler hocam

Ucuz olan bir şey yokki sonuçta en önemli ürünlerden ve sahtesi piyasada bolca olan bir parça, ingiliz atasözünde de bahsettiği gibi kimse ucuz mal alacak kadar zengin değil diye düşünebilirsin… araç senin…

Ucuz olan bir şey yokki sonuçta en önemli ürünlerden ve sahtesi piyasada bolca olan bir parça, ingiliz atasözünde de bahsettiği gibi kimse ucuz mal alacak kadar zengin değil diye düşünebilirsin… araç senin…
Bilgi verdim hocam pahalı anlamında söylemedim aksine @forzaGilles dediği gibi Buji olarak neredeyse aynı hesaba geliyormuş

Bilgi verdim hocam pahalı anlamında söylemedim aksine @forzaGilles dediği gibi Buji olarak neredeyse aynı hesaba geliyormuş
Artık dışarısı ve yetkili dengesi diye bir şey kalmadı hocam. Yağ bakımını tenzih ediyorum.

Bujinin fiyatı serviste de dışarıda da aynı.

4 yaşında bir golfün serviste kavrama setinin değişiminin fiyatı volkswagenim uygulamasıyla birlikte serviste neredeyse dışarıya göre daha ucuz. Geçenlerde bir konu başlığı altında görmüştüm 32-34 civarı bir fiyatı vardı

Triger değişimi için cihaz olan özel servislerin fiyatıyla yetkili servisin fiyatı da aynı belirli yaş grubu araçlarda.

Artık dışarının espirisi yağ ve yağ filtre değişimi harici çok kalmadı. Yağ ve yağ filtresi değişiminde işçilik 800 tl ise hava filtresi polen filtresi işin içine girince hoop 1.500 tl oluyor işçilik. Dışarıda soyulacağıma serviste soyulayım daha iyi. En azından afilli kağıtlar veriyorlar :D

Ben bagajda hafif su gördüm . Tampon kaplama altında sag havalandırmadan almış arkayı söktüm su aldigi kismi tespit ettim. Şirkette çalışan bir arkadaşımızın abisine fiyat sordum tampon kaplama söküp silikonla eskilerini temizleyip yapıştırmaya 5000 tl dedi. Uğraşmak istemedim muhtmelen bende sokerdim. Dogusa verdim 2 parçayı değiştirilmesini istedim . Değiştirdiler bijonlari çıkarınca 5630.63 + kdv ve 3 taksit.

Ekli dosyalar

• 1000169309.jpg
    1000169309.jpg
    67.1 KB · Görüntüleme: 34
  • 20251116_162157.jpg
    20251116_162157.jpg
    226.6 KB · Görüntüleme: 33
  • 20251116_154511.jpg
    20251116_154511.jpg
    180 KB · Görüntüleme: 24
  • 20251116_153225.jpg
    20251116_153225.jpg
    210.1 KB · Görüntüleme: 33
Yağ
Yağ filtresi
4 buji

23 model golf

Arca
15k
Genel olarak tüm arkadaşlara tavsiyem;
Hava filtresini ve polen filtresini kendiniz alıp değiştiriniz.,

Bu filtrelerin 2 yıl dayanması gibi bir durum söz konusu bile değildir,

Pahalı da değildir, 10 dk.ınızı alacak basit bir işlemdir.

Buji değişimi, Fren hidrolik sıvısı değişimi gibi işlemler için her zaman yetkili servisi tercih etmenizi öneririm, Çünkü dışarısı ile benzer rakamlara gelmektedir,

İlaveten cam suyu, kışlık cam suyu, ön silecek seti, arka silecek gibi işlemlerde de %30 zubizu indirimi hakkınız mevcuttur,

Örneğin serviste satılan (konsantre antifrizli kışlık cam suyu 1 Lt.) 190 tl.ye geliyor, Ultra konsantre yapıda yani sulandırma oranı yüksek,

Dışarda 190 liraya böyle kaliteli bir cam suyu alamazsınız, Dışarda satılanları çoğunda sağlığa zararlı kimyasallar barındırıyor ve aracın boyasına karşı agresif ürünler.,

Yine aynı şekilde
Orjinal ön silecek seti: 1.130 lira
Eko Seri ön silecek seti: 850 lira
Arka Silecek: 370 lira

Dışardan Bosch AeroTwin almaya kalksanız 800-900 lira civarı satılıyor, sahte mi değil mi, depoda uzun süre beklemiş mi bunlarla uğraşmaya gerek yok bence.

Buji değişimi, Fren hidrolik sıvısı değişimi gibi işlemler için her zaman yetkili servisi tercih etmenizi öneririm, Çünkü dışarısı ile benzer rakamlara gelmektedir,

İlaveten cam suyu, kışlık cam suyu, ön silecek seti, arka silecek gibi işlemlerde de %30 zubizu indirimi hakkınız mevcuttur,

Örneğin serviste satılan (konsantre antifrizli kışlık cam suyu 1 Lt.) 190 tl.ye geliyor, Ultra konsantre yapıda yani sulandırma oranı yüksek,

Dışarda 190 liraya böyle kaliteli bir cam suyu alamazsınız, Dışarda satılanları çoğunda sağlığa zararlı kimyasallar barındırıyor ve aracın boyasına karşı agresif ürünler.,

Yine aynı şekilde
Orjinal ön silecek seti: 1.130 lira
Eko Seri ön silecek seti: 850 lira
Arka Silecek: 370 lira

Dışardan Bosch AeroTwin almaya kalksanız 800-900 lira civarı satılıyor, sahte mi değil mi, depoda uzun süre beklemiş mi bunlarla uğraşmaya gerek yok bence.
Doğru hocam dediğiniz gibi ama farkı bakım tarafında açılıyor sanırım 18 bin fiyat verdiler Buji fiyatı 1036 3 Buji 3100 lira Buji hariç 15bin diyelim
Dışarıda aynı bakım örnek olarak metin hocanın önerdiği yerde Buji hariç 5000 bin. Yani 3 katı bir fiyat farkı var yukarda arkadaşın dediği gibi dışarda soyulacağıma serviste soyulayım gibi bir durum yok Buji değişimini yada silecek cam suyu gibi değişimleri serviste yapıp yağ bakımını dışarda yapmak bana makul geliyor şu an için mantıklı değil mi

bir örnekte ben vereyim. Geçen sene plaka lambasının orjinalini bulamadığım için led olanının tanesini 500 tl ye almıştım. Tabi lambaları yakınca ekranda hata uyarısı veriyordu. Bir yıldan fazla bu şekilde kullandım. Geçen stop lambasını duvara vurunca stop lambası almam gerekince parçacılara fiyat sordum biri depo marka olana 3800 dedi magnetti marelli olanı 5000 liraydı servisi aradım stop lambası( 5750 işçilik dahil) ve plaka lambasının (1250 tl 2 tane komple, sadece ampul değil) toplam fiyatına 6900 tl vererek işi bitirdim. Paylaştığım faturaya KDV dahil değildir. Servisin mantıklı geldiği alanlar yok değil.

Ekli dosyalar

• IMG_1733.jpeg
    IMG_1733.jpeg
    70.8 KB · Görüntüleme: 15

Doğru hocam dediğiniz gibi ama farkı bakım tarafında açılıyor sanırım 18 bin fiyat verdiler Buji fiyatı 1036 3 Buji 3100 lira Buji hariç 15bin diyelim
Dışarıda aynı bakım örnek olarak metin hocanın önerdiği yerde Buji hariç 5000 bin. Yani 3 katı bir fiyat farkı var yukarda arkadaşın dediği gibi dışarda soyulacağıma serviste soyulayım gibi bir durum yok Buji değişimini yada silecek cam suyu gibi değişimleri serviste yapıp yağ bakımını dışarda yapmak bana makul geliyor şu an için mantıklı değil mi
İyi bir ustanız varsa, burası önemli —>işini sizin istediğiniz şekilde yapıyorsa, bakımı dışarda yaptırmanın herhangi bir sakıncası yok.

Geri