Selam, Resimleri büyük ekranlı bir monitörde inceledim, 32 inch, 10 bit panel
ve %100 Rec. 2020 Color Space (renk uzayına) sahip bir moniterde inceledim,
(Işık koşulları vb etmenler) yüzünden bazen yanıltıcı olabilse de, Benim gördüğüm kadarıyla iki filtre arasında herhangi bir fark görünmemektedir, Her 2 filtre de %99,999 aynı gözükmektedir,
Buradan ne anlam çıkarabiliriz..?
Geçmişte TDI motor için ve Opel ve Mercedes marka araçlar için Filtron marka filtreleri defalarca bizzat inceleme fırsatım olduğu için, O zamanlar aralarında (siyah ile beyaz) kadar kalite farkı olduğunu biliyorum,
Geçmişi boşverelim, Sonuç olarak geçmiş —>geçmişte kaldı, Önümüze bakalım değil mi

..,
Bu resimlerden benim fikrim;
Şuan Polonya’da üretilmesine rağmen Mann Filtrenin kalitesinde herhangi bir düşüş yoktur, Buna ilaveten Filtron marka filtrelerin kalitesinde (çok ciddi oranda) artış olduğunu gözlemledim.,
Peki Mann-Hummel AG (Mann Filtre) kendi bünyesinde “daha alt segmente” konumlandırdığı bir markasının kalitesinde böyle ciddi oranda artış yaparak —>premium segmentte konumlandırdığı Mann Filtre kalitesine çıkartarak neyi planlamaktadır..?
Böyle bir hamle Orjinal Ekipman Üreticisi olan premium bir markanın imajına zarar vereceği belliyken, Almanlar çıldırmış olabilir mi..?
Alt segmentteki konumlandırdığı bir markanın kalitesini artırmak için harcanacak milyonlarca € yatırım, reklam ve imaj çalışması gerekmekte olduğunu herkesce biliniyorken aklımıza gelen ilk soru neden..? Acaba Polonyalılar ani bir baskınla şirketin kontrolünü ele geçirmiş olabilir mi..?
Cevap:
Mann-Hummel AG
2024 yılı sonlarına doğru aldığı karar ile artık bundan sonra kağıt filtre grubunda petrol bazlı hammaddeler kullanmak yerine artık çevre dostu mataryeller ve hammeddeler kullanılacağını açıkladılar, Fabrikalarda yapılacak tadilat, revizyon vb. değişikliklerden dolayı üretimin aksamaması için bazı filtre gruplarının üretimi
1) diğer ülkelerdeki fabrikalarına taşınması kararı alınmıştır, Asıl manşet niteliğindeki haber burada —>
2) Üretimde yaşanacak bu geçiş kademeli olarak gerçekleştirilecek ve öncelikle
eski hammaddelerin stoklarının mümkün olan en kısa sürede tüketilmesiyle bir süre sonra tüm kağıt filtre grubunda yeni nesil çevreci hammaddeler kullanılacaktır, Şuan için yeni nesil filtreler yalnızca Almanya’daki tesislerde üretilen filtreleri kapsamaktadır ve (kısıtlı olarak) bazı filtre grubunda geçerlidir, Gelecekte fabrikalardaki tadilat ve revizyonların tamamlanmasıyla kullanılan yeni nesil hammadeler gelecekte tüm filtre grublarını kapsayacaktır,
Sonuç olarak;
Bizim TDI motor filtrelerin üretimi neden Polonya’ya kaydırıldı..? , Neden Filtron marka filtrelerin kalitesinde artış yaşandı..? Sebebi yukarda yazmaktadır, Yani adamlar şuan en kısa sürede eski hammadde stoğunu eritme derdindeler,kalıcı değil geçici bir durum söz konusudur, Umarım açıklayıcı olmuştur, Saygılar..