- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
VW 504.00/507.00 onaylı yağ hakkında;@forzaGilles
Hocam Shell AV-L 5w30 hakkında olağan dışı duyumlarınız var mı?
Geçen sene çarşıda, pazarda bulunan yağı bu sene bulamıyorum. Her yerde AV-L 0W30 var. Bazı internet sitelerin de satışta görünüyor ama sanıyorum ki tarihleri eski (2024) Birde son çıkan AV-L bidonları sarı renkliydi, internet sitelerinde satılanlar halen gri renkli. Amazonda buldum bir tane satıcı onunda yorumlar da birisi AV-L satın aldım ECT gönderildi yazmış.
Forumun birinde bir mesaja denk geldim vag grubu yeni dizellerde 0W30 'a geçtiği için bulunmuyor gibisinden ama belki de dedikodu sadece.
Shell bir süredir Helix AV-L 5W-30 ‘un üretimini sonlandırdı, Hatta uzun zaman önce sonlandırıldı, 3-4 senedir üretmiyor, yalnızca 0W-30 olarak üretilmektedir,
0W-30 geçilmesinin sebebi AB yasaları emisyon düzenlemerinden kaynaklanmaktadır, Belki %0,0003 fark yaratıyorsa falan işte, üreticiler katı yasalardan dolayı sineğin yağını çıkarımak zorunda kalıyorlar,
Benim bildiğim şişeler halen (altın sarısı) renginde, eski şişeler gri renk diye hatırlıyorum, Muhtemelen satıcılar ilan resimlerini güncellememiştir vey eski resimleri kullanıyorlardır.
Son düzenleme: