Arkadaşım, yetkili servise sorsanız onllarda ErWin ‘den veya Elsa programından veya TSB dökümanından (Technical Service Bulletin) dökümanından bakıp Golf Mk7 1.6 TDI CXXB motorun yağ kapasitesinin 4,7 Litre olduğunu söylecekler,
internetten veya Google ‘a yazıp 2 dk. aramayla Erwin veya TSB dosyalarına erişebileceğinizi mi zannediyorsunuz..?
Sizin veya normal bir vatandaşın Erwin programına erişim izni yoktur,
ErWin ‘e erişim yalnızca VW teknisyenleri tarafından ve yalnızca Lisanslı kullanıcılar tarafından erişelibilir, Lisanslı kullanıcılar bile aylık abonelik satın olarak (Euro €) üzerinden bedelini ödeyerek erişim sağlayabilir, Paylaştığınız ekran görüntüsünün ErWin ile uzaktan yakından alakası yoktur,
Yani bu kadar basit bir mevzuda Chat-gpt veya internetteki ne olduğu belirsiz kaynakları bize örnek göstermeniz açıkçası enteresan bir durum,
Sizinle aynı araca sahibiz,
Benim aracım da 2016 Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline
Buyrun Golf Mk7 1.6 TDI aracın yetkili servis faturasını paylaşıyorum , Faturaya bakınız Chatgpt ‘nin dediği gibi araca 4,3 Litre mi yoksa 4,7 Litre mi yağ koymuşlar, (mesajın sonunda en altta faturayı paylaşıyorum inceleyebilirsiniz),
Bu başlık altında insanlar yüzlerce-binlerce yetkili servis faturası paylaştı, 10 dk.ınızı ayırıp geçmiş sayfalardaki faturalara göz gezdirseniz çok rahat bir şekilde “doğru bilgiye” ulaşabilecekken,
FAKAT
İnatla ve ısrarla VW ‘nin resmi kaynaklarına itibar etmeyip, Chatgpt ve kaynağı belli olmayan bilgilerden örnek gösterip, VW ‘nin Erwin ve VW Elsa ve TSB dosyaları gibi resmi kaynakları çürütmeye çalışıyorsunuz..!!
O çok akıllı zannettiğiniz yapay zeka denilen Chatgpt, Esasen halen geri-zekalı olup,
Geri-zekalı bu yapay zeka aslında (size verdiği bilgi) Golf Mk6 kasalarda kullanılan eski nesil CAY kodlu 1.6 TDI motorların yağ kapasitesini sizinle paylaşmaktadır,
Yani en basitinden Castrol, Mobil 1 veya Liqui Moly ‘nin web sitelerinden (Oil Finder / Find Right Oil) 1-2dk. gibi kısa sürede aracınızın model/motor bilgilerini girseniz, oradan bile yağ kapasitesinin 4,7 Litre olduğunu öğrenebilecekken.,
Halen inanmamakta ısrarcı iseniz, 4,3 Litre yağ koyunuz paşa gönlünüz bilir..,
Golf Mk7 1.6 TDI yetkili servis farurası: