Güncel Bakım Masrafları

4. bakım yaptırmış oldunuz. Bu zamana kadar hiç mi değişmedi? Km si kaçtı aracın?
araç şuan 45 binde bu zamana kadar değiştirmedim. 2 bakımda değişmeli demişlerdi kabul etmemiştim. 3. bakım da yaptırmamışsınız yapalım dediler istemedim.
bu bakım da da ön fren balatalarını değiştirdim, o değişirken de ölçüm yapın ve ölçüm sonucunu bana bildirin ona göre onay vereceğim demiştim.
Aradılar değişime gerek yok durumu iyi dediler. yani 4. yıl ve 45 binde de halen fren hidroliğim değişmedi :)

02.08.2025 Tarihinde Kasımpaşa - Uzay Oto'ya 15 bin bakıma götürdüm. Fiyat bilgileri ekte. Ciddi paralar gerçekten. :/
hocam parça kodlarını niye kestin görsek iyidi

Arkadaşıma ait 2023 model polo 1.0 tsi life donanımlı aracı ile 2. Bakımı yaptırmış 23 Bin Tl tutmuş bu fiyatlar gerçek mi??? Bana çok aşırı fazla geldi. Bu fiyatları duyunca bana kısmet olur mu bilmem ama elektrikli araba daha çok cezbediyor beni...
Aşırı yüksek bir rakam bu, 2.0tdi aracımızın 3. bakımında dahi bu faturanın epey altında idi. Bir yanlışlık var.

hocam parça kodlarını niye kestin görsek iyidi
O kadar dandik bir uygulama yapmışlar anlatamam.:) Pdf Export alamıyorum. Ekran resmi çektiğim için ne kadar kesebilirsem kestim. Tekrar yolladım ekte.:)

Ekli dosyalar

• IMG_9561.jpeg
    IMG_9561.jpeg
    70.7 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba,
Benim bugün ilk bakımı yapıldı 2024 model aracım sadece yağ ve yağ filtresi değişimi istedim. %5 malzeme ve %10 işçilik indirimi ile 11.000 TL tuttu.
Bildiğim kadarıyla fren hidroliği periyodik bakım kılavuzunda 30bin ya da 60bin kilometreydi. Öncesinde bence de değişmemeli.

Çok ilginç bir ibare var. Trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3 yıl sonra. Benim araç 2023 başları yanılmıyorsam trafiğe çıkış. Onunla alakalı mı acaba bu hidrolik yağ değişimi.? Yoksa ben bunları darlarım. :) Değişmeyecek bir şeyi değiştilerse güven konusunda sıkıntı var demektir.

Ekli dosyalar

• iScreen Shoter - Google Chrome - 251004224703.jpg
    iScreen Shoter - Google Chrome - 251004224703.jpg
    325.6 KB · Görüntüleme: 29
Çok ilginç bir ibare var. Trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3 yıl sonra. Benim araç 2023 başları yanılmıyorsam trafiğe çıkış. Onunla alakalı mı acaba bu hidrolik yağ değişimi.? Yoksa ben bunları darlarım. :) Değişmeyecek bir şeyi değiştilerse güven konusunda sıkıntı var demektir.
Hava ve polen filtresini artık 15bin de değişmiyorlar. Ya liste eski yada yeni mi değişiklik yaptılar acaba? Sitesinde de tarihte yazmıyor.

Ben de çok kararsızım 2023 model aracın fren hidroliğini değiştirmek için, 2 sene erken gibi geliyor bana.

Bence fren hidroliği için ölçüm yapılmasını isteyin, değerlere göre değişim yapsınlar gerekiyorsa

Hava ve polen filtresini artık 15bin de değişmiyorlar. Ya liste eski yada yeni mi değişiklik yaptılar acaba? Sitesinde de tarihte yazmıyor.
Biraz kelime oyunu var zaten. Nem oranına göre daha erken değişebilir demiş. Ama ölçüm yapmadan değişme mevzusuna dikkat etmek lazım. Çünkü değişti dediğinde neden değişti diye sormadım bile. Herhalde ilk aracım olması sebebiyle ayaklarım yere basmıyordu o an.:) Dikkat etmek lazım. Para kolay kazanılmıyor.. Tecrübeli arkadaşların söylediklerini dikkate almak lazım.

Fren hidroliği sonucunu bize görsel olarak gösteriyorlar mı? Yıllık 14-15bin km geçmedikçe fren hidroliği ilk değişim 3. yıl yapılmasını savunuyorum.

2023 a3 aracımın 45 bin bakımı için teklif aldım fiyatlar harika gerçekten 19.152

Ekli dosyalar

• IMG_1385.jpeg
    IMG_1385.jpeg
    102.2 KB · Görüntüleme: 17

Hocam sarf malzeme ne oluyor acaba bilginiz var mı tutar yüksek baya

1760353044637.png
İnan hiç bilgim yok ama zaten açıklama getirebileceklerini de düşünmüyorum bakım girince otomatik çıkıyor çıkartamıyoruz demişlerde geçen bakımda 16bine yaptırdığımda

Geri