2015 golf 7 TDI aracım için 120 bin bakıma 3.900 TL teklif aldım indirim dahil. Devirdaim pompası hariç bu fiyat sadece parçasına 1600 TL dedi. 1400 TL de olabilir o sırada teklifin şokunu yaşıyordum

Antifriz, o falan ile birlikte 6000 TL'yi buluyor.
@forzaGillesHocam siz hep servis öneriyorsunuz biliyorum bende serviste yaptırmak istiyorum ama ne diyorsunuz bu fiyatlara rağmen bu bakımı serviste yaptırmalıyım?
Ekli dosyayı görüntüle 47206
Araç DSG ise ve ilk alındığından beri servise gidiyorsa serviste yapıtırmanızı öneririm., evet fiyat yüksek fakat bu tip ağır bakımlarda bana göre serivisin avantajları var., değişen her bir parça 2 yıl garantili., yaşanabilecek en ufak sıkıntıda (ağır bakım için konuşuyorum) işlemlerin ve parçaların garantisi var.,
Araç Manuel vites ise; ağır bakımı yine serviste yaptırmanızı öneririm., fakat bu sefer yağ ve filtre bakımını servis yerine dışarda yaptırın., bu sayede yaklaşık 1.100 tl. tasarruf etmiş olursunuz.,
En kalitelisinden Mann marka (hava-yağ-polen-yakıt filtresi) 310 t.
5 Lt. motor yağı Liqui Moly Top Tec 4200 (350 tl.)
100 tl. işçilik
Fakat devirdaim pompasını mutlaka değiştirin., VW 'lerde devirdaim pompası kronik sıkıntılı bir parçadır., değiştirmezseniz bir süre sonra 2.ci kez tekrardan triger değişim işçiliği ödemek zorunda kalırsınız.,
Bunlara ilaveten araç 6 yaşında yani antifirizin değişim zamanı gelmiş geçmiş bilee,
G13 tip antifiriz değişimi V kayışı değişimi, V kayışının 2 adet bilyası bunları değiştirmeniz triger sökülmüşken yeniden işçilik ödemenize gerek kalmadan ve ekstra işçilik ödemeden aradan çıkarmış olursunuz., V kayışı pahalı bir parça değildir ondan korkmayın.,
Antifiriz değişimi de en fazla 200 tl. tutar ( 3 lt. antifiriz ve işçilik dahil)
Triger, baskı-balata gibi ağır bakımları serviste yaptırmak avantajınıza olur., dışarda olası bir sıkıntıda muhattap bulamazsınız., hep derler abi garantisini ben veriyorum derler ama iş bitinde bir daha yüzünüze bakmazlar.,
Diğer sıkıntı dışarda satılan Triger kayışları 4-5 farklı kalitede kayışlar mevcut., ne takılacak belli değil., ve hiç biri orjinalinin yerini tutmaz., çoğu müşteriye orjinal takıyoruz deyip 3.cü kalite yan sanayi takıyor., orjinali zaten istese de takamaz orjinal sadece serviste satılır..!!