4 senedir yetkili servis bakımlı olan aracımı bu sene yetkili servise götürüp götürmeme konusunda kararsızdım. Geçtiğimiz bakımda berbat bir hizmet sunmuştu Doğuş Kartal'daki bir vatandaş. iki hafta uğraştım.
Aracın satın alındığı ve diğer bakımlarının yapıldığı Avek Ümraniye'de de geçtiğimiz yaz tampon işlem görmüştü, servisten çıktıktan sonra park sensörü için tamponu söktürdüm başka bir yerde ve tamponun iç braketlerinden bir sürü izmarit çıktı. (sigaraları iç plastik braketlere söndürmüş ve orada bırakmış terbiyesizler, gözün görmediği yer diye bunu yapan başka neler yapmaz dedim içimden ve oraya da tövbe ettim.)
bu kadar üst üste berbat deneyimler yaşayınca aradaki fark gözümde olmamasına rağmen daha fazla aptal yerine koymalarına izin vermek istemedim.
Velhasılıkelam, güle güle Doğuş
Malzemeleri sipariş ettim,
Mekato oto (Konya Liqui Moly Shop) 5w30 toptec 4200 4L : 233 TL
Filtremarketim.com (Mann distribütorü) aktif karbonlu filtre seti : 225 TL
Castrol Edge Prof. LL III kullanıldı daha önceki tüm bakımlarında. Castrol'den yaş eksiltme ve yakıt anlamında hiç sorunum yoktu (1.2 TSI, EURO 6 motor) ancak motor sesi anlamında memnun olmadığım için bu bakımda Liqui Moly'e geçiyorum.
Yağ markası değişeceği için engine flush tarzı bir katkı ile eski yağın tahliyesi tavsiye eder misiniz ? (Araç 34000 km'de)
Eski aracımda engine flush ürünleri keçelere zarar verdiği gerekçesiyle önermiyordu ustam.