Aracımda Çok Buğlanma Oluyor


alperenates

Yeni Üye
Katılım
2 Eki 2017
Mesajlar
22
Tepkime puanı
4
İsim
alperen
Merhabalar arkadaşlar 1.2 tsi middline plus manuel golf 7 kullanıcısıyım. Yaklaşık 6 ay oldu aracı aldığımda.

Yağmur yağdığında araçta 2 kişiyken durulmuyor klima açık ve cam buğlanması zor geçiyor. Klima kapalıyken anında buğlanıyor. Arka camlar klima açıkkende buğu çözülmüyor. Anca silersek düzeliyor. Yarım saat sonra tekrardan aynı şekilde oluyor. Sizde de böyle bir sıkıntı var mı yoksa tek benim sıkıntım mı bu? 2 gün önce 1.6 TDİ Dsg hingline araçtada bu sorunla karşılaştım. Çözümü varsa nedir?

 
Hocam bazen bunalınca mecbur kapatmak zorunda kalınıyor :)  Dijital klimanın eksikliği burdan hissediliyo

 
Hocam peki sizdede aynı sorun mevcutmudur buğlanma gibi 

 
Anladım hocam bende aracımın içinde biyerlerde su birikintisi olabilir diye şüpheleniyordum sabah aksam klimayı açıcaz madem napalım teşekkürler hocam :)

 
@alperenates Hocam hava sirkülasyon tuşunun kapalı olduğundan emin olun. Aksi takdirde buğu hiçbir şeklide gitmez. 

 
Hava sirkülasyon tuşu derken hocam ilkkez duyuyorum?

 
Hocam yada camlarını iyi bir şekilde temizledikten sonra , tıraş köpüğü ile bolca camlarınıza sürün ve ardından temiz bir bez ile temizledikten sonra ısı derecesini yüksek tutup 5 dakika çalıştırın bir süre sonra düzelecektir diye düşünüyorum.

 

Bende bunu yalıtımın iyi olmasına bağlıyorum. Eski araçlara baktığımda buğulanma olmuyor çünkü arabada yalıtım sıfır. Bizde iç dış hava farklı olduğundan hemen yapıyor buğuyu. Kliman açık olsun ön cama vursun, değerinide yüze vuranların cam kenarinda olanlarida cama doğru yönünü belirleyin yan camdakilerde hemen geçer. Zaten bende arka cam rezistansı hep açık. En çabuk arka cam buğu yapıyor.

 

Geri
Üst Alt