Erdem3406
Yeni Üye
- İsim
- Erdem Ertan
- Araç
- Volkswagen Golf 1.5 tsi İmpression
Evet Astra 1.6 cdti sport paketti. Ben de 10 senelik kullanım sonucu golf 8,5 impression a geçtim. Astra’nın zincir sesi tedirgin ediyordu. Ha belki birşey olmayacaktı ben de boşuna kuruntu yapıyor olabilirim. Ama sürüş hissiyatı olarak Astra daha keyifliymiş. Golf’e binince anladım. Golf de yalıtım ve iç mekan kalitesi anlamında daha iyi bir araba. Golf ün yalıtım, konfor, iç mekan, ses sistemi, multimedya ekranı, car play bağlantısı, debriyaj ın rahatlığı muhteşem. Ses sistemi çok çok iyi. Astra nın ses sistemi berbattı.Ben Astra J kasadan Golf 7 ye geçtim. Direkt birebir rakiplerden geçiş yaptım. Lastik basınç gördüğünüze göre Sanırım sizin araç cosmo veya sport paket olmalı.
Benim araç enjoy active paketti yeterli doluluktaydı hız sbt+yağmur far sensörü+kararan ayna …. Vs
Golfe geçtikten sonra golfün donanım olarak tek artısı lastik basınç sensörü olması astra da yoktu geri kalan donanımlar aynı.
Astranın frenlerinden hiç ama hiç memnun değildim ben balata değiştirdim yine bir fayda etmedi. Hatta araçlarla takip mesafemi arttırarak ilerliyordum. Freni ezsem de tutmuyor gibiydi. Golfün frenlerinden aşırı derecede memnunum şu an.
Sürüş hissiyatı, yol tutuş açısından golf ile astra kıyaslanamaz. Astra bu konuda bariz üstün. Sürüş zevki inanılmaz derece yüksekti. Yol tutuş olarak golf ün yine harika ancak Astraya daha 1 kez esp yaktırdığımı hatırlamıyorum o kadar sert kullanmama rağmen.
Ancak yalıtım, sessizlik, konfor, sürüş rahatlığı ve bakım maliyetleri açısından da golf bariz üstün.
Golf 7 de kullandım. Golf 7 nin de ses sistemi mükemmel. Sadece o ses sistemi için bile alınır.
Aslında Opel Astra da kötü değilmiş ama Opel in algısı anlayamadığım bir şekilde iyi değil. Aslında parasına göre Opel de güzel arabalar veriyor
Son düzenleme: