Golf'ünüzün Beğenmediğiniz Yanları...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yusuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ben Astra J kasadan Golf 7 ye geçtim. Direkt birebir rakiplerden geçiş yaptım. Lastik basınç gördüğünüze göre Sanırım sizin araç cosmo veya sport paket olmalı.

Benim araç enjoy active paketti yeterli doluluktaydı hız sbt+yağmur far sensörü+kararan ayna …. Vs

Golfe geçtikten sonra golfün donanım olarak tek artısı lastik basınç sensörü olması astra da yoktu geri kalan donanımlar aynı.

Astranın frenlerinden hiç ama hiç memnun değildim ben balata değiştirdim yine bir fayda etmedi. Hatta araçlarla takip mesafemi arttırarak ilerliyordum. Freni ezsem de tutmuyor gibiydi. Golfün frenlerinden aşırı derecede memnunum şu an.

Sürüş hissiyatı, yol tutuş açısından golf ile astra kıyaslanamaz. Astra bu konuda bariz üstün. Sürüş zevki inanılmaz derece yüksekti. Yol tutuş olarak golf ün yine harika ancak Astraya daha 1 kez esp yaktırdığımı hatırlamıyorum o kadar sert kullanmama rağmen.

Ancak yalıtım, sessizlik, konfor, sürüş rahatlığı ve bakım maliyetleri açısından da golf bariz üstün.
Evet Astra 1.6 cdti sport paketti. Ben de 10 senelik kullanım sonucu golf 8,5 impression a geçtim. Astra’nın zincir sesi tedirgin ediyordu. Ha belki birşey olmayacaktı ben de boşuna kuruntu yapıyor olabilirim. Ama sürüş hissiyatı olarak Astra daha keyifliymiş. Golf’e binince anladım. Golf de yalıtım ve iç mekan kalitesi anlamında daha iyi bir araba. Golf ün yalıtım, konfor, iç mekan, ses sistemi, multimedya ekranı, car play bağlantısı, debriyaj ın rahatlığı muhteşem. Ses sistemi çok çok iyi. Astra nın ses sistemi berbattı.
Golf 7 de kullandım. Golf 7 nin de ses sistemi mükemmel. Sadece o ses sistemi için bile alınır.
Aslında Opel Astra da kötü değilmiş ama Opel in algısı anlayamadığım bir şekilde iyi değil. Aslında parasına göre Opel de güzel arabalar veriyor

Son düzenleme:

Golf 8.5 freni salması bazen salıyor manuele alıp vites düşürüyorum.

bazen rampa aşağı kendi frenliyor auto hold açınca mı frenliyor dikkat etmedim

bazen rampa aşağı kendi frenliyor auto hold açınca mı frenliyor dikkat etmedim
Eğim artınca vitesi düşürüyor kompresyonla aracı yavaşlatmış oluyor.

Bazen de araç motoru kapatmış ya da kavramayı ayırmış şekilde süzülürken eğim artınca şanzumanı devreye sokup aracın tehlikeli şekilde hızlanmasını engellemiş oluyor.

Okuyunca tam anlaşılmayabilir belki ama yaşayarak deneyimleyince haa tamam diyor anlıyor insan.

Mesela bugün yokuş aşağı inerken ayağım frende vitesi manuel olarak 1 e düşürdüm göstergede göstermesine rağmen viteste değildi araç, ayağımı frenden çektiğim anda vitese girdi. Çok değişik algoritması var bazen anlamak için dikkatle gözlemlemek gerekiyor.

Evet Astra 1.6 cdti sport paketti. Ben de 10 senelik kullanım sonucu golf 8,5 impression a geçtim. Astra’nın zincir sesi tedirgin ediyordu. Ha belki birşey olmayacaktı ben de boşuna kuruntu yapıyor olabilirim. Ama sürüş hissiyatı olarak Astra daha keyifliymiş. Golf’e binince anladım. Golf de yalıtım ve iç mekan kalitesi anlamında daha iyi bir araba. Golf ün yalıtım, konfor, iç mekan, ses sistemi, multimedya ekranı, car play bağlantısı, debriyaj ın rahatlığı muhteşem. Ses sistemi çok çok iyi. Astra nın ses sistemi berbattı.
Golf 7 de kullandım. Golf 7 nin de ses sistemi mükemmel. Sadece o ses sistemi için bile alınır.
Aslında Opel Astra da kötü değilmiş ama Opel in algısı anlayamadığım bir şekilde iyi değil. Aslında parasına göre Opel de güzel arabalar veriyor
Dediğiniz her şeye harfiyen katılıyorum. Ses sistemi çok kötüydü gerçekten. Benim araçta Bluetooth yoktu aux ile bağlıyordum ona rağmen seste bir boğukluk mevcuttu.

Mutlimedyayı Astra J kasada, H kasadan nasıl bu kadar kötü yapmayı becermişler akıl alır gibi değil.

Golf 7 nin ses kalitesi kusursuz. Golf 8-8.5 dan da daha iyi hissettiriyor.

Ek olarak klimasından hiç memnun değildim. Çok zayıf bir klimaya sahipti. Yaz ayında en düşük seviyede 3-4. Kademede çalıştırıyordum. Golf öyle değil hiç Lo ya aldığımı hatırlamıyorum 24-23 derece auto da Adana, Alaçatı, Antalya, Gaziantep sıcaklarında mükemmel derecede serin yapıyordu içeriyi.

Tüm Opel modellerini uzun kmler kullanan birisi olarak opelin benzinli motorlarına bulaşmamak gerekiyor. Yapamıyorlar kim ne derse desin. Bakımını zamanında yap, en iyi parçaları kullan yok yine arıza yapacağı varsa yapıyor.

Opelde dizel alacaksın 1.3 cdti, 1.6 cdti, 1.5 d keyfine bakacaksın. Kimseye olabildiğince benzinli Opel aldırmamaya çalışıyorum.

İşin özü;

Golf candır…

eski model Opel pişmanlıktır. aynı vodafone gibi

Opel'in Opelliği de kalmadı artık bildiğin fransız.

Golfümün beğenmediğim yanlarına gelirsek, stellantis gruptaki gibi 360 derece 4 tarafı da gösteren kamera sisteminin olmaması.

Metin abi bir ara heveslenmişti retrofit olarak eklemeyi ama orjinal olarak Golf'te böyle bir sistem olmadığı için vazgeçmişti.

Beğenmediğimiz Astra, 308 gibi araçlarda bu sistem üst paketlerde standart donanım olarak geliyor.

Opel'in Opelliği de kalmadı artık bildiğin fransız.

Golfümün beğenmediğim yanlarına gelirsek, stellantis gruptaki gibi 360 derece 4 tarafı da gösteren kamera sisteminin olmaması.

Metin abi bir ara heveslenmişti retrofit olarak eklemeyi ama orjinal olarak Golf'te böyle bir sistem olmadığı için vazgeçmişti.

Beğenmediğimiz Astra, 308 gibi araçlarda bu sistem üst paketlerde standart donanım olarak geliyor.
necati usta ankara kendi golf 8 rline aracına 360 kamera yapmıştı. cok iyiydi

Dediğiniz her şeye harfiyen katılıyorum. Ses sistemi çok kötüydü gerçekten. Benim araçta Bluetooth yoktu aux ile bağlıyordum ona rağmen seste bir boğukluk mevcuttu.

Mutlimedyayı Astra J kasada, H kasadan nasıl bu kadar kötü yapmayı becermişler akıl alır gibi değil.

Golf 7 nin ses kalitesi kusursuz. Golf 8-8.5 dan da daha iyi hissettiriyor.

Ek olarak klimasından hiç memnun değildim. Çok zayıf bir klimaya sahipti. Yaz ayında en düşük seviyede 3-4. Kademede çalıştırıyordum. Golf öyle değil hiç Lo ya aldığımı hatırlamıyorum 24-23 derece auto da Adana, Alaçatı, Antalya, Gaziantep sıcaklarında mükemmel derecede serin yapıyordu içeriyi.

Tüm Opel modellerini uzun kmler kullanan birisi olarak opelin benzinli motorlarına bulaşmamak gerekiyor. Yapamıyorlar kim ne derse desin. Bakımını zamanında yap, en iyi parçaları kullan yok yine arıza yapacağı varsa yapıyor.

Opelde dizel alacaksın 1.3 cdti, 1.6 cdti, 1.5 d keyfine bakacaksın. Kimseye olabildiğince benzinli Opel aldırmamaya çalışıyorum.

İşin özü;

Golf candır…
Opelin o benzinli motorlarına bir de lpg taktırıyorlar sonra sanayi dostu araç olarak akıllara kazınıyor.
Bizim ülkede yeni araba bakanlara klişe tavsiyedir "Aman ha opelden uzak dur." cümlesi :D

Opel Astra j bu kadar konuşulmuşken ben de yorumlarımı ekleyeyim.

Golf7 tsi highline > Astra j 1.3 cosmo > golf 7 tsi highline geçişi yaptım.

Opel far konusunda başka seviyedeymiş gerçekten. Ama fren konusu tamamen saçmaydı bence. Debriyaja basar gibi frene basmayı gerektiriyordu. Vag grubundan geçip alışmak zaman almıştı, ani frenlerde freni o kadar ezmek hoş değildi( ne kadar basarsan o kadar tutuyor dedikleri şekildeydi). Ses sistemi kötüydü gerçekten. Katlanır ayna koymuşlar ama içeriden kapayıp açılııyordu, kumandadan aracı kilitleyip açarken çalışmıyordu :D
Ağır bir araç olduğu anlaşılıyordu, virajda daha iyii tutuyor gibiydi ama koparsa da tam kopacak hissi vardı. Yüksek km golf veya polo yerine Astra iyi bir alternatif teşkil ediyor benim için. Ama emsal km ve model bir golfü bırakıp da Astraya geçmezdim şahsen.

Golf'ün bitmek bilmeyen havalandırma ızgara kırılmaları, cam kenarı fitillerinin yıkama tazyiğiyle vs çok çabuk aşınıp zamanla erimesi(golf7 ön kelebek cam fitili eriyen çok mk7 var), sunroof sesleri, dsg şıkırtısını unutturan 48v araç içi takır tıkır sesleri, mikroşalteri unutturan mk8 vites kolu arızası, hiç ummadık yerde patlayan arka kapı hoparlörü gibi birçok sevmediğim noktası var :D liste uzun ama Golf'ü seviyorum :D
Çok şükür Golf kullanıcı camiaso sağolsun eyvah dedirtmeye fırsat bulamadan çözümü söylüyor :D

Herkese keyifli forumlar...

Geri