Akünüzün Markası ve Modeli

Ustad cok bir seçecek yok Varta bence en iyisi

Darica da apaydinlardan en tazesini uyguna cozebilirsin

Patron varta iflas ettiği için kafamda soru işaretleri var onla alakalı…

Passat TDI'a da Golf TSI'ye de Bosch taktırmıştım.

Passat 2015 Şubat çıkışlı idi-2020 Kasım ve 2024 Ekim'de değiştirdim.
Golf 2015 Nisan çıkışlı,2021 Kasım ve 2025 Nisan'da değiştirdim.

* 2020 ve 2021'deki değişimler pandemi nedeniyle araç kullanımının seyrekleştiği dönemlerde olmuştu,bu sebeple beklenenden daha önce akü ömrü dolmuş şeklinde değerlendirilebilir.

Araca akü alacağım zaman sadece 2 seçenek sunuyorum kendime.

1-) Varta
2-) Bosch

Diğer yerli markaları da birçok araçta tecrübe ettim.
-Mutlu akü
-İnci akü
-Çelik akü
-Yiğit akü

Golfte şuan Bosch Efb akü var.

Sanırım ETSİ motorlu bir araç tercihi yapacak olsam akü olarak üstteki dediğim güvenli liman olarak hissettiren 2 akü markası ile AGM olarak değişimini sağlarım.

2015 1,4tsi birkaç ay önce serviste bakımda değiştirildi 9570tl, öncesinde yurt dışında köyde aküm bitti, en yakın kasabada normal akü takmıştım sanırım 4 yıl oldu, herhangi bir sorun yaşamadım, serviste akünün zayıfladığını söylediler değiştirmelerini istedim, aracın marş süresi ve sesi fark edilir derece kısaldı,

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-08-03 at 16.37.00.jpeg
    WhatsApp Image 2026-08-03 at 16.37.00.jpeg
    224.2 KB · Görüntüleme: 3
benim araçta geçen sene garanti kapsamında akü değişti. fabrikasyon olan varta efb, garanti kapsamında takılan yukarıda bi arkadaşın paylaştığı resimdeki Banner vw 59ah oem akü, Varta neden takılmadı diye sorduğumda artık bu markanın takıldığı söylendi. artık J ile başlayan parça kodlu ekonomi serisi akü takılmıyormuş serviste.

yalnız şöyle bir durum var, Varta resmi sitesinde aracımla ilgili Varta Agm akü sorguladığımda Varta Dynamic Agm A9 50ah 550901054 kodlu akü çıkıyor. varta efb+59ah yerine varta agm 50ah.

bu arada geçen ay servisi aradım. fiyat alayım diye. agm akü için 16100, efb için 11970 fiyat verdi. benim düşünceme göre bu etsi motorlar için agm akü şart gibi. çok hassas bir motor, daha doğrusu 12v akü ve 48v hybrid sistem.

Geri