Standart disinda bir olcude kis lastigi takildi?


MaDOnion

Üye
Katılım
17 Haz 2016
Mesajlar
336
Tepkime puanı
35
İsim
A
Merhaba abiler, bugun kis lastigi taktirdim petlas bayiinde. Yeni tiguan aracin olculerine gore stokta lastik yokmus 17 icin, ve buda benzeri, yanak farki var sadece diyip bir sorun olmaz hatta bu daha iyisi onceki tiguanda qq ide bunu kullanio zaten diyip takti. Bu konuda cok bilgim olmadigindan bir sorun olurmu diye sormak istedim. Araca veya suruse bir etkisi zarari / yarari olur mu? Olculer gerekirse yarin bakip onlari da detayli yazabilirim. 

Simdiden degerli yanitlariniz icin tesekkur ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağlıklı yorum yapabilmek için Ölçüleri bekliyoruz değerli Hocam.

Muhtemelen elinde kalan lastiği size vermiştir. 

Üretim tarihine de bakar mısınız?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ölçü tolerans dahilinde kalmış. sıkıntı olmaz. -9mm daha alçalma söz konusu.

 
budak1903 arkadaşın da dediği gibi fark %3'ün altında. yalnız araba 9mm değil 4,5mm alçalır. ancak kış lastiğinin daha dar olması tercih edilir. 

 
Tesekkur ederim yorumlariniza icim rahatladi haftasonu yola cikicam kismetse yeni bebekte var  s=bur2  adama kizicaktim yoksa baya :)  istanbuldan ankara ordan trabzon ordan da donus planliorum iyi gecer insallah  s=s15

 
hocam petlasın kışlıkları ıslak zeminde biraz fazla kayar. karadenize gidiyorsanız dikkatli olun. lastikler karda-buzda iyidir ancak nemli ve ıslak zeminde dikkat gerektirir. hayırlı yolculuklar.

 
kış lastikleri kullanırken ani kalkış ve viraj içinde sert fren ve gaz yapmamanız tavsiye edilir. hamuru serttir. yaz lastikleri gibi tutunma sağlamaz. onun haricinde sakin kullanımda sorunsuz bir yolculuk sağlar.

 
bu arada taban ölçüsüde 215 den 225 cıkmıs 

 
 Resimlerdeki lastikler opel combo aracım için sıfır aldığım petlas lastikler. İlk yılında sol ön lastik lastiğin iç yüzünden çatlama yapmış araç muayene istasyonunda ağır kusurlu olarak tespit edildi. Gidip bayiden yenisini aldım,  farklı model olmasın diye yine petlas aldım. Bayiye neden bu lastik böyle olmuştur diye sorduğumda çukura sert girmiş olabilirsiniz yada lastik takılırken zorlanmıştır vs dendi hatayı kendimizde bulduk.  Petlas Lastikler 2. Kış sezonunun sonunda diğer 3 lastiğin de aynı şekilde iç tarafından görüldüğü şekilde çatladığını gördük. Bu lastiklerin çatladığı ancak değişimlerde farkediliyor araç kamyonet olduğu için xl lastikler kullanılıyor.  Lastiklerin dış yüzeyi sapasağlam lastikler patlak değil dıştan en ufak bir sorun yok.  Korkutucu olan çatlakların iç yüzeyde olması ve kullanıcının bunu görebilmesinin imkansız olması. Lastik diş derinliği vs sorunsuz ayrıca aldığımda o senenin lastiğiydi. Petlas aldım,  güvendim paramız memleketimizde kalsın istedim ama durum bu!  Bu lastikleri iyade edemedim faturayı kaybetmişiz. Yazlıkları taktırırken lastik bayi verilmiş sadakanız varmış dedi..!   

  Kardeşimde astra j var aynı yıl ona da petlas kış lastiği aldık onun lastiklerinde böyle bir sorun olmadı dilerim olmaz da. 

20161202_122609.png

20161202_122353.png

20161202_122426.png

 
@Uygar gecmiş olsun basınıza bir iş gelmemiş

ben golfume artı focusuma hyundai accent aracıma hep petlas kıslık lastikler aldım eşimin babası da corsa sına aldı kayınbirader de megane aracına aldı ama bu gosterdiginiz durumu hiç görmedik yaşamadık çok sükür. 1 ay kadar once aldıgım yeni jantlara kıs lastiklerini kendim taktım hiçbir sorun yok cok sukur. belki o üretim seride bir sıkıntı olabilir ya da kullanım tarzı olabilir.

 

 @mstyuksel eyvallah hocam, lastikçinin de dediği gibi verilmiş sadakamız varmış.

  Ben aracıma yük vurmuyorum işim olduğu zamanda çoğunlukla tek başıma sakin kullanımla İstanbul içinde servise çıkıyorum.  Aracın orijinal lastiklerini 85000 de değiştirdim ki normal aşınma dışında bir sorunu yoktu. Kışlık lastikler zorunlu olduğu ilk sene Halkalıdaki Petlas bayinden  1 set benim aracıma 1 set de kardeşimin aracına aldık ölçülerinin dışında tek fark bu lastikler xl çift yanak diyorlar yüke vs. dayanıklıymış.  1 lastik ilk muayenede kalan 3 lastik de 2. kış sezonunun sonunda bu şekilde çatladı. Lastikler patlak falan değil lastiklerin dış yüzeyinde hiçbir sorun yok içleri böyle boydan boya çatlamış. Uzatmayalım hani çukura vs. girdim çıktım desem bu lastiklerin dış yüzünün de aynı noktasında deformasyon balon vs. olur ama dediğim gibi lastiklerin dış yüzeyleri sapasağlam. Muhtemel üretim hatası bir ürün diye tahmin ediyorum. Amacım marka kötülemek falan değil, yaşadığım bir sorunu paylaşma gereği duydum. Petlas lastiklerim çatladı şeklinde google'a yazdığınızda yaşanan bir sorun olduğunu görürsünüz. Dikkatli olmakta fayda var. https://www.sikayetvar.com/petlas-lastik/otomotiv/lastik/kaplama-atma-catlama iyi forumlar. 

 

Geri
Üst Alt