zafer_coban
Üye
Abi en iyisi i20 1.4 otomatik al geç motor atmosferik ömürlük ,şanzıman tam otomatik ömürlük bulması alması satması da kolay
Corsa turbo motor çok daha iyi hissettirecektir ama sosyal medyada motorunu yerden yere vurmuşlar. bence dsg gibi dicem ama hayatımda vag dışı araç kullanmadım.Abi en iyisi i20 1.4 otomatik al geç motor atmosferik ömürlük ,şanzıman tam otomatik ömürlük bulması alması satması da kolay
Hangi yıldan sonrakiler tam sorunsuzYanlış anlamayın da tamamen bilgisizce yapılmış bir yorum.
Kaç defa kullandınız ?
Kaç defa sahibi oldunuz ?
Kaç km kullandınız ?
Ben sahibi de oldum, çevremdeki eşime dostuma da aldırdım.
tabiki hemen açıklamasını yapayım: dayıma 1.2 puretech opel mokka aldık, ben 1.2 puretech 110 luk ve 130 luk 2 tane 2008 aldım motor titreme yapıyordu rölentide. yağ basıncı yeterli olarak gelmiyormuş dendi ama bir türkü tamir olmayınca satmak zorunda kaldım.Yanlış anlamayın da tamamen bilgisizce yapılmış bir yorum.
Kaç defa kullandınız ?
Kaç defa sahibi oldunuz ?
Kaç km kullandınız ?
Ben sahibi de oldum, çevremdeki eşime dostuma da aldırdım.
Peki ne önerirsiniz 1 ile 1.2 arasınatabiki hemen açıklamasını yapayım: dayıma 1.2 puretech opel mokka aldık, ben 1.2 puretech 110 luk ve 130 luk 2 tane 2008 aldım motor titreme yapıyordu rölentide. yağ basıncı yeterli olarak gelmiyormuş dendi ama bir türkü tamir olmayınca satmak zorunda kaldım.
sonra opel astra 1.2 puretech 2023 model edition aldım. debriyajda tıkır tıkır ses vardı. sonra sadece yağmurlu havalarda park ederken direksiyonda uğultulu ses vardı. kaç kere opele götürüm temizleme spreyi silikon spreyi sıkıp gönderiyorlardı. sattım kurtuldum. kısacası kardeş opel pişmanlıktır. hee sen alırsın aldırırsın ben karışamam. ancak opel ve peugeut şikayetlerini aratırsan arama motoruna okumaktan sıkılacağına eminim.
Ben de yıllardır Opel kullanıcısıydım.tabiki hemen açıklamasını yapayım: dayıma 1.2 puretech opel mokka aldık, ben 1.2 puretech 110 luk ve 130 luk 2 tane 2008 aldım motor titreme yapıyordu rölentide. yağ basıncı yeterli olarak gelmiyormuş dendi ama bir türkü tamir olmayınca satmak zorunda kaldım.
sonra opel astra 1.2 puretech 2023 model edition aldım. debriyajda tıkır tıkır ses vardı. sonra sadece yağmurlu havalarda park ederken direksiyonda uğultulu ses vardı. kaç kere opele götürüm temizleme spreyi silikon spreyi sıkıp gönderiyorlardı. sattım kurtuldum. kısacası kardeş opel pişmanlıktır. hee sen alırsın aldırırsın ben karışamam. ancak opel ve peugeut şikayetlerini aratırsan arama motoruna okumaktan sıkılacağına eminim.
ilan numaraları yazayım sana kardeşim sen seç beğen. bir de benim attığım arabalar hatasız boyasız düşük km olur bilgin olsun.Peki ne önerirsiniz 1 ile 1.2 arasına
peki efendim bir şey demiyorum. bu psa gurubu koskoca ülkede bir çok kişinin canını yakmışken sizi mutlu etmesi beni de mutlu eder. iyi günler dilerim.Ben de yıllardır Opel kullanıcısıydım.
Yaklaşık Opel üzerinde 11–12 senede 500 bin km yol tecrübem bulunmakta. Ben de mesela belli başlı ufak problemler hariç hiçbir arabasında sorun yaşamadım. Zaten yaşasam neden tüm modellerini alıp kullanayım değil mi ?? Astra, insignia, Corsa….
Kullandığım araçlar da düşük kmli değil. Birisini 150 binde alıp 320 binde sattım ; 40 bin de alıp 240 binde sattım ; 200 binde sattım ; 210 bin km de sattım…..
Tüm araçlarda o 200 bin km yi devirdim..
Şu an ise opellerden elimde bir tek 2024 Corsam kaldı bugün araç 85 bin km oldu. Sıfır aldım aracı ve aldığımdan bu yana 1 tane bile şikayetim olmadı.
Çok sevdiğim dostuma 2025 Corsa aldırdım o da 1 yıldır aracını çok severek, arızasız biçimde kullanıyor.
2022-2023 model Peugeot 3008 aldırdım bir dostuma araçtan çok memnun kaldı ki şimdi kendisine yeni 3008 aldı.
Çevremdeki daha sayamadığım insan benim geçmişte Opel modellerini kullandığımı bildiği için araba alırken bana sorarlardı, hatta aracı almaya beraber giderdik, yarar yaramaz olduğunu anlayabiliyoruz.
Tabii araç işinin şans işi olduğunu asla unutmamak gerekiyor.
Şikayet aratma mevzusuna gelecek olursak. Hangi markayı yazacak olursanız olun her markada sayısız şikayet göreceksiniz, bu bizim sahibi olduğumuz golfler için de geçerli. Durduk yere yolda kırmızı ışıkta beklerken mekatronik patlatan golf 7, leon, Tiguan, Passat veya evinin önünde alternatör arızası yakan golf 8.5, formentor sahiplerine sorun bir araçlar masum muymuş değil miymişForumlarda da Vag grubu araçların da arızasını okurken de sıkılıyoruz şüpheniz olmasın.
Yani öyle her ne kadar golf sevdalısı olsak da gerçekleri de söylemek gerekiyor aynı şekilde yıllardır kullandığım marka hakkında da yaşadıklarımızı söylemek gerekiyor. Opel de sıkıntı yaşadım mı ? Tabii ki ancak km ye bağlı problemler olduğu için dert etmedim.
Debriyajda tıkırtı var diye şikayetiniz olmuş, aynısı 8.5 impression golflerde de var. Çözümü silikon spreyle olacak iş değil. Debriyaj pedalının sökülmesi gerekiyor.
Rölantide titreme şikayetiniz var. Bu araç 3 silindirli tabii ki de titreyecek ancak normal titremenin üstüne hafif bir titreme daha varsa onun sebebi şanzımandaki ufak bir parça. Maliyeti çok az bir şekilde parça yeniliyordu daha o şikayetiniz kalmazdı
Servis konusuna gelecek olursak evet servis hizmeti Volkswagene göre zayıf ancak Ankara’da 3 tane bayii içerisinden diğer 2 sine yıllarca gidip kendime eziyet ediyormuşum. Şimdi ise yıllardır gittiğim ve hem fiyat hem de hizmet olarak memnun kaldığım tek bir bayii var şu an aracımı da ona götürüyorum.
Babamın ilk sahibinden 105 hp 1.2 tsi varArkadaşlar bu 105 lik 1.2 tsi ları biraz fazla mı abartıyorsunuz bana mı öyle geliyor
Ama görende 1.4 fire egea zanneder yok şöyle yağ yakıyor yok böyle yağ yakıyor yok uzak dur… filan
Her 10 binde bir yağ bakımını yaparım bir kez uyarı vermedi araç
Gerek arabayı alırken gerek bir kaç kez yaşadığım satma tecrübelerinin hiçbirinde bu muhabbetin bu kadar dillendirildiğine şahit olmadım
Allahtan bu foruma arabayı aldıktan sonra üye oldum yoksa şunları okusam arabadan soğurdum yapmayın
Bir de otomatik tavsiye edebilir misiniz bu bütçelerde çünkü 2 araç ihtiyacı varilan numaraları yazayım sana kardeşim sen seç beğen. bir de benim attığım arabalar hatasız boyasız düşük km olur bilgin olsun.
ilan no: 1320172738 -
1344299970
Abartma yok aslında hocam. Ben 2017 den beri eniştemin Volkswagen özel servisinde eleman olarak çalıştım. Öğrencilik zamanı harçlık çıkarma işte.Arkadaşlar bu 105 lik 1.2 tsi ları biraz fazla mı abartıyorsunuz bana mı öyle geliyor
Ama görende 1.4 fire egea zanneder yok şöyle yağ yakıyor yok böyle yağ yakıyor yok uzak dur… filan
Her 10 binde bir yağ bakımını yaparım bir kez uyarı vermedi araç
Gerek arabayı alırken gerek bir kaç kez yaşadığım satma tecrübelerinin hiçbirinde bu muhabbetin bu kadar dillendirildiğine şahit olmadım
Allahtan bu foruma arabayı aldıktan sonra üye oldum yoksa şunları okusam arabadan soğurdum yapmayın
Bir de otomatik tavsiye edebilir misiniz bu bütçelerde çünkü 2 araç ihtiyacı var
Biri hanım kullanacak b segmenti de olur
Çok teşekkür ediyorum baya faydalı oldu1259201229
1308030807
1341850031
rica ederim bunun için buradayız.Çok teşekkür ediyorum baya faydalı oldu