Akü tavsiyesi

Otopratik’lerde VoltEdge marka Exide üretimi aküler gördüm. Satıcı İtalyan üretimi olduğunu söyledi. Standart, EFB ve AGM hepsi vardı dükkanda. 60 Amper AGM de vardı ve kodlama yaptılarını da iletti. Ama fiyat sormadım nedense herşeyi sordum da. Kullanan var mı acaba forumda.

Otopratik’lerde VoltEdge marka Exide üretimi aküler gördüm. Satıcı İtalyan üretimi olduğunu söyledi. Standart, EFB ve AGM hepsi vardı dükkanda. 60 Amper AGM de vardı ve kodlama yaptılarını da iletti. Ama fiyat sormadım nedense herşeyi sordum da. Kullanan var mı acaba forumda.
Exide iyi bir markadır. Exide ‘ın alt segment markasının fiyatını bilmeden yorum yapmak çok zor.

VoltEdge denilen bu marka akünün Türkiye genelinde yorum yapabilecek tecrübe etmiş bir insan bulmanız çok zor.

Peki AGM akü ile EFB+ akü ayni mi oluyor
Hayır aynı değil, bilmeyenler için vag grubu 2013-2016 arası AGM kullanıyordu, sonrasında her marka gibi maliyet odaklı olduğundan daha ucuz diye EFB ye döndüler. AGM jel aküdür, EFB eski sulu akülerin biraz gelişmiş modelidir. Kabaca AGM 5-6 sene EFB 2-3 sene götürür gibi düşünebilirsin. Efb 5-6 bin iken Agm 11-12 bin TL dir.

Sağlıklı bir araçta EFB 4-5 yıl götürür.

Sağlıklı bir araçta AGM 7-9 yıl götürür. 10 yıl hizmet veren AGM akü gördü bu gözler.

Hayır aynı değil, bilmeyenler için vag grubu 2013-2016 arası AGM kullanıyordu, sonrasında her marka gibi maliyet odaklı olduğundan daha ucuz diye EFB ye döndüler. AGM jel aküdür, EFB eski sulu akülerin biraz gelişmiş modelidir. Kabaca AGM 5-6 sene EFB 2-3 sene götürür gibi düşünebilirsin. Efb 5-6 bin iken Agm 11-12 bin TL dir.
Yorumun yine dogru olabilir de AGM = EFB dememisim dikkat edersen EFB + demisim

Yorumun yine dogru olabilir de AGM = EFB dememisim dikkat edersen EFB + demisim
EFB + olması fark eden birşey yok dostum.

EFB+ = EFB anlamına gelir. EFB+ diye bir teknoloji yoktur.

VW belirli bir Ah değerine kadar ıolan akülere EFB ibaresi koyar, belirli bir Ah seviyesi üzerindeki akülere EFB+ ibaresi koyar.

Bu yeni bir teknoloji veya EFB ‘nin daha iyileştirilmiş hali anlamına gelmemektedir.

Dünya standartları gereği EFB+ diye bir akü tipi yoktur. Yalnızca EFB vardır.

EFB + olması fark eden birşey yok dostum.

EFB+ = EFB anlamına gelir. EFB+ diye bir teknoloji yoktur.

VW belirli bir Ah değerine kadar ıolan akülere EFB ibaresi koyar, belirli bir Ah seviyesi üzerindeki akülere EFB+ ibaresi koyar.

Bu yeni bir teknoloji veya EFB ‘nin daha iyileştirilmiş hali anlamına gelmemektedir.

Dünya standartları gereği EFB+ diye bir akü tipi yoktur. Yalnızca EFB vardır.
dünya 4G ye 4G derken, bizim 4.5G dememiz gibi bişey sanırım 😂

Aracınıza en uygun akü budur.

df256aa8-4a0a-438c-b579-e00878812a7a.jpeg
Arkadaşın aracında %90 ihtimalle 59 Ah akü var. EFB 70 Ah alırsa kodlama yapmak şart hale gelir.

EFB 60 Ah alırsa kodlama ile uğraşmak zorunda kalmaz.

Ayrıca aradaki 11 Ah farkı alternatör kaldıramayabilir veya gereksiz yorabilir.

Herşeyi milimetrik hesaplayıp maliyeti düşürmeye çalışan VW. ucu ucuna yetecek alternatör taktıysa sıkıntı çıkarır, Alternatör aşırı pahalı bir parçadır.

Sağlıklı bir araçta EFB 4-5 yıl götürür.

Sağlıklı bir araçta AGM 7-9 yıl götürür. 10 yıl hizmet veren AGM akü gördü bu gözler.
70 amper agm varta aldım eski akünün aynısı ama beni 6 yıl götürdü 1 kere aküyü bitirip takviye atmıştım ve her sene kışın -20 derecelere kadar inen bir şehirde iyi bile götürdü diyebilirim

Geri