1.4 TSI Yağ Eksiltme

BlackSmith

Yeni Üye
İsim
Melikşah Demirci
Araç
Golf 6 1.4 TSI
Merhabalar, geçen sene 154 bin km'de almıştım aracımı. Şimdi 174bin km'de Yağ olarak hep liqui moly kullandım ve 7bin km'de yağını değiştirdim. 3 kez uzun yola gittim, hiç yağ eksiltme yapmıyordu. Geçenlerde yağ lambası yandı. 500ml yağ ekledim. Sonra 2 kez şehirdışına gittim. yaklaşık 1000km kadar yol yaptım. Yağ çizgisinin üst sınırına kadar yağ doldurmuştuk şimdi tırtıklı seviyenin yine yarısına gelmiş. Egzozda bir ıslaklık yok kupkuru. Buji uçları kuru ve ateşleme sağlıklı. Kompresör testlerinde 1 ve 2. göz 3 ve 4'e göre biraz düşük çıktı ama gözler sağlıklı dedi usta. Şimdi bu yağ nereye gidiyor çözemedim. Yakıyor mu başka bir yerden mi eksiltiyor çözemedim. Bobinlerin orda pcv valfi varmış. Diyafram yırılınca içeri yağ verebiliyormuş. Başına gelen var mı ? Nerelere bakmalıyım ? Zincir ve baskı balata değişecek. Sökülmüşken her yerine bakılsın. Bir ihtimal subap lastiklerinden yapabilir diye düşünüyorum.

Merhaba geçmiş olsun. size benzer bi konuda burada gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

https://www.golftutkusu.com/topic/28871-1-4-tsi-motul-yag/page/2#posts
Teşekkür ederim hocam ilginiz için. Motora uygun yağ konusunda çok hassasım. Liqui Moly Top Tec 4200 5w-30 kullandım. Dediğiniz konuda da pcv valfinden bahsedilmiş söküp kontrol edeceğim.

Ayrıca dip gazda tekleme gibi bazen silkeleme de vardı. Bu da arızalı pcv valfinden dolayı çok miktarda yağ çekip o yüzden mi tekleme yaptırıyor diye aklıma geldi şimdi.

Upvote 0

Geri