1.4 TSI Motul yağ

berzko96

Üye
İsim
berk
Araç
volswogen golf 7
Herkese iyi forumlar diliyorum bugün aracımın genel bakimini yaptırdım 10.000 yağ olarak ilk kez motul denedim ancak değişimden sonra kutuda yazan onay kodunu benim aracımda alakalı olmadığını gördüm daha önce kullanan var mı acaba herhangi problem yaşama ihtimalimiz var mıdır araç 2013 1.4 tsı golf

Ekli dosyalar

• IMG_4546.jpeg
    IMG_4546.jpeg
    230.7 KB · Görüntüleme: 24
Eksilen yağ miktarı çok yüksek olduğu için motorun piston ve segmanlarında aşınma olduğu ihtimali dışında başka 1 tane bile ihtimal yok.

2012-2015 modelleri arası aldığınız 1.2 ve 1.4 tsi Euro 5 motorlu golf 7 lerin hepsinde kronik YAĞ YAKMA problemi mevcuttur. Kimisinde bu 50 bin km de aşırı şekilde artışı oluyor kimisinde ise 150 bin km’de.

Motor yaptırmak dışında bir çaresi yok. Boş yere para ve vakit kaybı yapmayın. Kimisi Pcv değişimi sonrası ufacık da olsa düzeldiğini söylüyor ancak sorunlu segmanlara sahip olduğunu unutmamak lazım bu aracın.

Gittiği yere kadar diyip ya yağ eklemesi yapılabilir veya bütçesi olan sandık motor alıp takıyor.

Ki 1.2 tsi ve 1.4 tsi motor fiyatları neredeyse aynı. Bundan dolayı 1.2 tsi sahipleri 1.4 tsi sandık motoru almayı tercih ederler.
Hocam şöyle ki, bakım esnasında motora alttan bakıldığında bazen turbonun orada yağ terletmesi veya damlatması görülebiliyor. Bu durum, üst kapaktan turboya yönlendirilen PCV (karter havalandırma) valfinden kaynaklanabiliyor (Parça Numarası: 04E103474K). Bu parçanın kontrolü oldukça pratiktir: Parça sökülüp bir ucundan basınçlı hava verildiğinde kaçak tespit edilirse arızalı olduğu anlaşılır. Arızalanan PCV diyaframı, karter basıncını düzgün tahliye edemediği için yağı turboya fazladan basabilir. Yüksek sıcaklığın da etkisiyle bu fazla yağın bir kısmı emme hattında buharlaşarak yanmaya gider, bir kısmı ise turbo altından dışarıya akıntı yapar. Dolayısıyla bu durum, araçtaki ciddi yağ eksiltmelerinde göz ardı edilmemesi gereken son derece önemli bir sorundur."

Upvote 0

Geri