1.4 tsı Motul yağ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berzko96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berzko96

Üye
İsim
berk
Araç
volswogen golf 7
Herkese iyi forumlar diliyorum bugün aracımın genel bakimini yaptırdım 10.000 yağ olarak ilk kez motul denedim ancak değişimden sonra kutuda yazan onay kodunu benim aracımda alakalı olmadığını gördüm daha önce kullanan var mı acaba herhangi problem yaşama ihtimalimiz var mıdır araç 2013 1.4 tsı golf

Ekli dosyalar

• IMG_4546.jpeg
    IMG_4546.jpeg
    230.7 KB · Görüntüleme: 16

Herkese iyi forumlar diliyorum bugün aracımın genel bakimini yaptırdım 10.000 yağ olarak ilk kez motul denedim ancak değişimden sonra kutuda yazan onay kodunu benim aracımda alakalı olmadığını gördüm daha önce kullanan var mı acaba herhangi problem yaşama ihtimalimiz var mıdır araç 2013 1.4 tsı golf

Üzücü bir durum arkadaşlar forumdaki konuları okumalısınız gerçekten çok bilgi var bu bilgiler bize her zaman doğru yola itiyor hiç yanlış bir şey çıkmadı yalnız yanlış muhtemelen…

Örnek konu;
#mesaj 15

Upvote 0
Olması gereken Motul yağı da belirtirseniz ona göre karşılaştırıp bir yorumda bulunabiliriz.

edit: Kullandığınız yağ sanırım 8100 eco-nergy. Eğer VW 504 -507 gibi bir yağ (x-clean+ EFE) kullanmanız gerekiyorduysa yağı hemen değiştirmenizi tavsiye ederim. ACEA sınıfları çok farklı, HTHS değeri daha düşük ince bir yağ. Yüklendiğinizde yağ filmi yırtılabilir. Daha katkılara vb gelmeden bu durum ciddi sıkıntı. Biribirine yakın tarzda yağ olsalardı biraz erken değiştirin derdiim ama şu durumda erkenden kurtulmanız iyi olur gibi.

Son düzenleme:
Upvote 0
Bir kere koymuşsunuz. Aşırı tempolu kullanımınız yoksa (HTHS koşulları olmadan) 1000-2500 km gibi kullanın yağ değişimi yapın. Ford 913-D onayı yüksek temizleyici içerir. Sizin için komple bir engine flush olmuş olur. Eğer aracın km yüksek ise 1000 km max yeterli...

Upvote 0
Sanayideki golf 7 lerin yarısına onaysız yağ koyuluyor.

Kendi aracıma da bir dönem vw 507-504 onayı olmayan Castrol magnetec yağ koydum. Magnatec serisini de Ford/Peugeot yağı denir sanayide. Daha düşük yağ sıcaklığına da sahipti. (Vw onaylı Castrol edge e göre)

Hiçbir şey olmaz kullanıma devam edebilirsiniz. Sadece diğer bakımda onaylı yağ olması daha iyi bir seçenek olacaktır sizin araca.

Aracın motoru da yağ eksiltmeye müsait bir motor ona göre hareket etmelisiniz. Eğer yağ eksilme şikayetiniz olursa üstünü VW onaylı yağ ile tamamlarsınız.

Hemen değiştirin diyenler biraz bol keseden konuşuyor gibi geliyor bana. :)

Upvote 0
Özellikle aracın 2013 model olması nedeniyle yağ sekmanları yeni nesile göre daha kolay tıkanabiliyor. Birde bu yağdaki yüksek kalsiyum katkıları LSPI denilen zamansız ateşlenmeye neden olabilir. En büyük risk bu aslında. Aracın bakım geçmişi ve kullanım geçmişi iyi ise risk daha az yoksa daha fazla...Ne kadar km yapmak ister artık sahibinin kararı..

Upvote 0
Aracı zorlayan biri değilim yağ olayıda bakımdan sonra ustadan yedek yağ aldım araçta yağ eksiltmesi olduğu için 4lt o zaman farkettim aldığım yağın üstünde onay kodlarını gördüm 1000 km de 1 lt ekleme yapıyorum ortalama

Upvote 0

Geri