- İsim
- Halil
- Araç
- Golf 7 2016 1.2 TSİ COMFORTLİNE DSG
X1 de yakıt probleminiz çok olacaktır. Yoğun trafikte 11-13 litreden aşağı yakmıyor. İstanbulda da eğer yoğun trafikte olacaksanız yakıt olarak belinizi bükebilir. Ondan dolayı şu anki ekonomiden dolayı ben x1 tercihine bir adım geriden yaklaşıyorum.Önerileriniz detaylı anlatımınız için teşekkür ederim hocam, X1 e çok yakın hissediyorum. Araç çok hoşuma gitti. Psa grupta dizel daha çok tercihim olur hocam İstanbul dolayısıyla kısa mesafede trafikte dizel çekindiriyor. Puretech motorlara yağlı kayış sebebiyle bir önyargım var..
Tabii baktığınız motor da önemli. X1 in hangi modeline bakıyorsunuz ?
PSA grubunun dizelleri partikül tıkamaya çok müsait, bunun için en geç 2 haftada 1 araçların ciğerlerini açmalısınız yoksa geri dönülmez hal alıyor motor ve adblue problemi diğer dizel araçlara nazaran çok daha kolay başınıza geliyor. Bunun için de abdlue seviyesi sürekli yüzde 50 ila yüzde 80 seviye arasında tutmanız lazım.
Yani bitsin de veya azalsın da öyle adblue alırım deme işiniz olmamalı. Tabii bu dediğim euro 6 ve euro 6.2 her araçta uygulanması gereken bir olaydır bu sayede uzun süreler başınız ağrımaz.
Aynı yağlı triger mevzusunu bana da almadan önce demişlerdi. İnadına gidip aldım. Araçtan çok şükür en ufak bir ne performans ne yakıt ne de elektriksel problem yaşamadım. Bir sonraki bakımda 90 bin km trigerini değiştireceğim. Normal araçlarda da zaten 100-120 bin arası değiştiriyoruz, yani öyle dert edilecek vs bir durum yok.