Golf'e vedaya hazırlık

Önerileriniz detaylı anlatımınız için teşekkür ederim hocam, X1 e çok yakın hissediyorum. Araç çok hoşuma gitti. Psa grupta dizel daha çok tercihim olur hocam İstanbul dolayısıyla kısa mesafede trafikte dizel çekindiriyor. Puretech motorlara yağlı kayış sebebiyle bir önyargım var..
X1 de yakıt probleminiz çok olacaktır. Yoğun trafikte 11-13 litreden aşağı yakmıyor. İstanbulda da eğer yoğun trafikte olacaksanız yakıt olarak belinizi bükebilir. Ondan dolayı şu anki ekonomiden dolayı ben x1 tercihine bir adım geriden yaklaşıyorum.

Tabii baktığınız motor da önemli. X1 in hangi modeline bakıyorsunuz ?

PSA grubunun dizelleri partikül tıkamaya çok müsait, bunun için en geç 2 haftada 1 araçların ciğerlerini açmalısınız yoksa geri dönülmez hal alıyor motor ve adblue problemi diğer dizel araçlara nazaran çok daha kolay başınıza geliyor. Bunun için de abdlue seviyesi sürekli yüzde 50 ila yüzde 80 seviye arasında tutmanız lazım.

Yani bitsin de veya azalsın da öyle adblue alırım deme işiniz olmamalı. Tabii bu dediğim euro 6 ve euro 6.2 her araçta uygulanması gereken bir olaydır bu sayede uzun süreler başınız ağrımaz.

Aynı yağlı triger mevzusunu bana da almadan önce demişlerdi. İnadına gidip aldım. Araçtan çok şükür en ufak bir ne performans ne yakıt ne de elektriksel problem yaşamadım. Bir sonraki bakımda 90 bin km trigerini değiştireceğim. Normal araçlarda da zaten 100-120 bin arası değiştiriyoruz, yani öyle dert edilecek vs bir durum yok.

X1 de yakıt probleminiz çok olacaktır. Yoğun trafikte 11-13 litreden aşağı yakmıyor. İstanbulda da eğer yoğun trafikte olacaksanız yakıt olarak belinizi bükebilir. Ondan dolayı şu anki ekonomiden dolayı ben x1 tercihine bir adım geriden yaklaşıyorum.

Tabii baktığınız motor da önemli. X1 in hangi modeline bakıyorsunuz ?

PSA grubunun dizelleri partikül tıkamaya çok müsait, bunun için en geç 2 haftada 1 araçların ciğerlerini açmalısınız yoksa geri dönülmez hal alıyor motor ve adblue problemi diğer dizel araçlara nazaran çok daha kolay başınıza geliyor. Bunun için de abdlue seviyesi sürekli yüzde 50 ila yüzde 80 seviye arasında tutmanız lazım.

Yani bitsin de veya azalsın da öyle adblue alırım deme işiniz olmamalı. Tabii bu dediğim euro 6 ve euro 6.2 her araçta uygulanması gereken bir olaydır bu sayede uzun süreler başınız ağrımaz.

Aynı yağlı triger mevzusunu bana da almadan önce demişlerdi. İnadına gidip aldım. Araçtan çok şükür en ufak bir ne performans ne yakıt ne de elektriksel problem yaşamadım. Bir sonraki bakımda 90 bin km trigerini değiştireceğim. Normal araçlarda da zaten 100-120 bin arası değiştiriyoruz, yani öyle dert edilecek vs bir durum yok.
X1'in baktığım ilanların çoğu 18i sDrive 2016 2017 2018 modeller, bunların yanında 1 tane de 16d sDrive var 2018 model

X1'in baktığım ilanların çoğu 18i sDrive 2016 2017 2018 modeller, bunların yanında 1 tane de 16d sDrive var 2018 model
16 i veya 20 i veya 20 d bakıyorsunuz diye düşündüm.

18i ler bildiğiniz üzere 3 silindirli B38 kodlu motorlu. Yakıt olarak bir benzinli araca göre 3 silindirli olduğundan oldukça düşük yakıta sahip ortalama 8-9 litrelerde şehir içi tüketiminiz olacaktır.

Performans olarak Torku bir tık düşük kalıyor yanlış hatırlamıyorsam 220 veya 210 nm Torka sahip öyle uçayım kaçayım beklentiniz olmasın. Çünkü araç her ne kadar başlangıç serisi X olsa da ağır bir araç ruhsat ağırlığı 1600 kg olmalıydı.

Tek bu araçta sıkıntı soğutma sistemi problemleri bunlara ekstra özen göstermeniz gerekecektir.

Motorsal anlamda sıkıntı yaşamazsınız. BMW bu motoru yıllarca kullandı sorumsuzluğundan dolayı.

16d ise dizel 3 silindirli bir motor. Geçmişte dizel ve 3 silindirli bir araç sahibi olduğum için motor gürültüsünden artık başınız dolmaya başlıyordu bundan dolayı tavsiye edemeyeceğim. Yine sorunsuz ve yıllarca kullanılan bir motor ancak performansı gerçekten 116 hp olduğu için zayıf hissettiriyor.

Geri