Bazı pilot yerlerde cooler olayı öldü zaten. Adam karşıdan bakıyor arabaya coolerin üstünde yazı varsa hiç girme içeri diyor. J farları muayeneden bırakanlar da var. Gruplarda görüyorum adam kendiliğinden ledli J far takmış, muayeneden bırakmışlar. Yana döne comfort farı arıyordu.
Bir de şöyle bir şey var örneğin bir cesaret edip muayeneye egzozlu, turbolu, met kitli girdiniz, aracınız fişleniyor. Muayene tekrarında ekstra ilgi gösteriyorlar aracınıza.
Tabii ki bizim Türk aklı durmaz, her firavunun bir musası vardır edasıyla egzoz sistemindeki sonradan takılan parçaları (warex motoru vs) ve kabloları gizleyip üstüne VW logosu ve seri numarası basıyorlar. Instagramda görmüştüm
Bir diğer konu şu, katalizör ve DPF iptali. Downpipe yada içini boşaltma yöntemiyle bu sistemi iptal edenler sanayide yetkili bir egzozcuda emisyon muayenesine giriyor ve geçiyor. TüvTürk istasyonunda girenler kalıyor. İlk öncelikle bu ayrımı kaldırmaları lazım.
Motor No okunamadı gibi saçma sapan kusurları da kaldırsınlar artık. İnsanlar şehir efsanesi üretiyor, yok sorumluluk almamak için yok kusursuz geçerse muayene parasını iade alıyor vs efsaneler uyduruyorlar. Bu işin bir prosedürü olmalı, keyfi işlemden dolayı bana kusur yazmamaları lazım. Yazılan kusurların da bir karşılığı olması lazım.
Stop lambası muayenede yanıyor ama muayeneden sonra bozulursa 2 yıl boyunca bozuk gezenler var. Trafik polisi fark ederse para cezası işlemi uygulanıyor. Trafikten men edin abi. Benim egzozum orjinal değil diye 30 gün men etmesini biliyorsunuz, gece karanlıkta stop lambası yanmayan bir araç mı trafiği tehlikeye atıyor benim spor susturucum mu ?