- İsim
- MetinK.
- Araç
- Audi A3 Sportback Tfsi 110kw Advanced Str
Sohbete ben de ucundan katılayım. Öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
Geçtiğimiz hafta 40k kmde 2025 model dolu paket bir a3 110kw kullandım. Golf 7.5 112k kmde 110kw sahibi olarak;
Son olarak bir sonraki aracımda A3 veya malzeme kalitesinden biraz ödün vererek ıslak kavrama bir formentora geçeyim düşüncesindeydim. Sert bir şekilde A3 fikrimi erteledim diyebilirim. Tüm konudan bağımsız olarak alan arkadaşa hayırlısı olsun kazasız belasız. Bizler bazen petrolhead adı altında kimsenin takılmadığı konulara takılıp kendimize uğraş bulabiliyoruz.
- Araç yalıtım konusunda Golf'ten daha geride bu zaten forumlarda da sık sık tartışılan bir konu.
- Teknolojik olarak güzel oyuncakları var.
- Malzeme kalitesi kendi gözlemim Golf 7.5'dan daha geride olarak gördüm. En basit şekilde tuşların hissiyatları, ön kapı üstünde bulunan dokunun sertliği (bizim araçlarda deri olan kısımlar), Kol dayamanın derin olmaması gibi onlarca fark sayılabilir.
- Şanzımanın yapılanması ile alakalı olabilir ancak çok kararsız geldi vites seçimleri.
- Sedan versiyonunu kullanmama rağmen İzmir - Çeşme arası yolda kendi aracıma görece sığdığım 5 yetişkin A3'de sıkışarak gittik. Sağ ön koltukta diz torpidoya değerken arkada oturanın da dizler koltuğa değiyordu. Arabanın darlığı konusunda 5 yolcu da hemfikiriz.
güncelleme: performanslı araç kullanmayı özellikle virajlı yollada seven ben, bel ve yanal destekli golf'ten sonra a3'ün standart koltukları nedeniyle aynı güveni vermedi. araç yolu aynı tutuyor tepkileri görece aynı ancak sürüye geçen hissiyat golf'teki kadar güvenli değil.
Sağolasın…