1.4 tsi 125hp en fazla top speed kaç gördünüz ?

Merhaba aracın Son hız ı düzde 215 gibi tıkanıyor.
Araç 1.4 tsi 125 lik golf. Benim beklentim mi yüksek yoksa ciğeri mi bu kadar ?
Araç 144 bin km de kn açık hava filtresi, ngk bujiler ve hg motorsport bobinler var, yazılım yok.
Sizce 210 dan sonra tıkanması normal mi?
Hızlanmasını youtube yükledim :
IMG_2224.jpeg
Açık hava filtre yerine kutu içi belki daha iyi olabilirdi sıcak havaya maruz kalıyor olabilir.

2016 zır orjinal 1.4 manuel aracımla sakarya istanbul yolu (tem) 237 gördüm. Araç 115 binde. 2 kişi klima açık.

Tadından yenmez hocam, 2cr firmasına ıhı140 hibrit için konuştuğumda maliyeti 70 80 bin lirayı buluyor dedi
70-80 ise çok iyi. Sadece yazılımı 25-30 dan aşağı yazmıyorlar. Turbonun sıfırı / temiz çıkması, hibritlemesi falan derken 50-60 liraları buluyor. E bunun mekanik işçiliği de var. Egzozu var (dp), met kiti var, afr saati var, var da var yani anlayacağın. 70-80 bence eski fiyat yada sadece turbo + işçilik fiyatı olabilir :D

valla 1.4 act ile de 250 görenler olmuş stok. ben henüz aracımda 250 yi görecek bir yanıt alamadım bu coğrafyada..
ama son süratlerde bir çok değişken etki ediyor araca, rakım bile...
ben 1.4 125lik manuel ile urfa otobanında 235 gördüm. hafif rampa aşağıydı sanırım, çok eğim değil ama..
lastik basıncı önemli (kapı içinde yazan), rot ayarı , karşı rüzgar, rakım , lastik tercihi , yağ tercihi.... mesela kuru iklimde orta anadolu güney doğu v.b. daha rahat hızlanıyorlar gibime geliyor..

1.2 TSİ düzde 210 dediği zaman yeter ben bu kadarım diyor. Dahasını gitmiyor. Uzun soluklu iniş yönündeki rampalarda 220-230 lara kadar ulaşıyorsun ama ulaşana kadar arabanın tabiri caizse içinden geçiyorsun. 230 u görmek için ise dağ rampası iner gibi bir yol bulmak gerekiyor. Ankara Niğde otoyolunda belli bir kısım var orada bu mümkün oluyor sadece.

Kendi aracımda ( 1.2 TSİ ) uzun yolda lineer şekilde 200 ü çok rahat görüyor o da gayet yeterli ve tatmin edici oluyor kendi adıma. Ki her taraf radar dolu korkmadan basabilen varsa tebrik ederim.

Sizin araçta her şey olması gerektiği gibi bir problem yok. 210 dan sonra bile hızlanmaya devam ediyor hafiften kesilmeye başlıyor. Rampa aşağı 230 ları da göreceğinizden eminim.

Birçok fiziksel parametre etkiliyor bu son hız işini

-asfalt kalitesi
-hava sıcaklığı
-lastik sıcaklığı
-lastik kalitesi
-lastik diş derinliği
-kavrama ısınması
-buji durumu

Gibi gibi sayamadığım birçok etken var. Bundan dolayı birisinin gördüğü bu hızları diğerleri göremeyebiliyor bu da normal bir şey.

Yani birisi şu hızları gördüğünde “Sen yalan söylüyorsun” demek saçmalamaktır.

Ama tabii bu tarz işlere girmemek en doğrusudur bunları “Aaaa bir seferlik yapayım, bir şey olmaz” demek tamamen cahilce bir düşüncedir.

Aracın kalkıştaki performansı, yüklü iken performansı, rampa performansı yeterliyse sorun yok. Ki TSİ ve TDİ motorlar bu tarz isteklere birebir yaratılmış motor.

Açık hava filtre yerine kutu içi belki daha iyi olabilirdi sıcak havaya maruz kalıyor olabilir.
Evet hocam iat 50 55 derece arası geziyor ecu güç mü kesiyor acaba 🤔

valla 1.4 act ile de 250 görenler olmuş stok. ben henüz aracımda 250 yi görecek bir yanıt alamadım bu coğrafyada..
ama son süratlerde bir çok değişken etki ediyor araca, rakım bile...
ben 1.4 125lik manuel ile urfa otobanında 235 gördüm. hafif rampa aşağıydı sanırım, çok eğim değil ama..
lastik basıncı önemli (kapı içinde yazan), rot ayarı , karşı rüzgar, rakım , lastik tercihi , yağ tercihi.... mesela kuru iklimde orta anadolu güney doğu v.b. daha rahat hızlanıyorlar gibime geliyor..
Ankara niğde otobanında 220+ çok rahat görürken bursa izmir otobanında 217yi geçemedim
Önceki yağ castrol 0-20 ve bujiler vs eskiydi üstelik ornjinal buji bile değilmiş
Şu an herşeyin en iyisi var
Yağ liqui moly
Bujiler ngk
Bobinler hg vs vs

1.2 TSİ düzde 210 dediği zaman yeter ben bu kadarım diyor. Dahasını gitmiyor. Uzun soluklu iniş yönündeki rampalarda 220-230 lara kadar ulaşıyorsun ama ulaşana kadar arabanın tabiri caizse içinden geçiyorsun. 230 u görmek için ise dağ rampası iner gibi bir yol bulmak gerekiyor. Ankara Niğde otoyolunda belli bir kısım var orada bu mümkün oluyor sadece.

Kendi aracımda ( 1.2 TSİ ) uzun yolda lineer şekilde 200 ü çok rahat görüyor o da gayet yeterli ve tatmin edici oluyor kendi adıma. Ki her taraf radar dolu korkmadan basabilen varsa tebrik ederim.

Sizin araçta her şey olması gerektiği gibi bir problem yok. 210 dan sonra bile hızlanmaya devam ediyor hafiften kesilmeye başlıyor. Rampa aşağı 230 ları da göreceğinizden eminim.

Birçok fiziksel parametre etkiliyor bu son hız işini

-asfalt kalitesi
-hava sıcaklığı
-lastik sıcaklığı
-lastik kalitesi
-lastik diş derinliği
-kavrama ısınması
-buji durumu

Gibi gibi sayamadığım birçok etken var. Bundan dolayı birisinin gördüğü bu hızları diğerleri göremeyebiliyor bu da normal bir şey.

Yani birisi şu hızları gördüğünde “Sen yalan söylüyorsun” demek saçmalamaktır.

Ama tabii bu tarz işlere girmemek en doğrusudur bunları “Aaaa bir seferlik yapayım, bir şey olmaz” demek tamamen cahilce bir düşüncedir.

Aracın kalkıştaki performansı, yüklü iken performansı, rampa performansı yeterliyse sorun yok. Ki TSİ ve TDİ motorlar bu tarz isteklere birebir yaratılmış motor.
Kesinlikle çok doğru şeyler yazmışsınız hocam, istanbul kuzey marmara mall of girişinden 3. Köprü yoluna doğru çok rahat 220 görüyor sonra kesiliyor, hatta rampa aşağı 230 bile gördüm. birçok etken var demekki

70-80 ise çok iyi. Sadece yazılımı 25-30 dan aşağı yazmıyorlar. Turbonun sıfırı / temiz çıkması, hibritlemesi falan derken 50-60 liraları buluyor. E bunun mekanik işçiliği de var. Egzozu var (dp), met kiti var, afr saati var, var da var yani anlayacağın. 70-80 bence eski fiyat yada sadece turbo + işçilik fiyatı olabilir :D
Stage 1 nakit 16k 2cr fiyat güncel hocam

1.4 tsi 125lik rsa yazılımlıyla düzde karşıdan rüzgarlı havada 220 leri görüyordu. Eğimde 235 gördüm diye hatırlıyorum, fotoyu bulamadım. Ama burada olay top speed değil ona ne kadar sürede hangi eğimde ulaştığın mesele.

Yazılımlı 1.4 alt devirleri çok canlıydı, ara hızlanmalarda 1.5 etsi 150liğe göre çok çok daha keyifliydi. Ama yüksek hızda sürekli sürüşte de 1.5 etsi 150lik keyifli. Alt devirler cansız geliyor. Yazılım ara hızlanma ve alt devirleri ciddi dolduruyor
Ben bu 1.5 150hpleri bir türlü anlamadım, 1.5 150hp passatlar çok rahat bir şekilde 244 limitöre kadar soluksuz gidiyor 1.4 stage 1 ile aynı 1.5 150hpler ile yürür mü acaba

Geri