420 Binde olan bir araç nasıl olur ve önerileriniz nelerdir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Brkgnc16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brkgnc16

Yeni Üye
İsim
Birkan
Araç
Skoda Octavia A7 1.6TDİ CR STYLE DSG
399 Bin Km de aldığımız 1.6 TDİ CXX DSG aracımızla 1 yıl 22bin km yi doldurduk iyi ve kötü anılarımız oldu başlıca bunlardan bahsetmek gerekirse
Kötü olarak
-Krank devir sensörü (Araçta yolda giderken bi anda stop etme arızası ve bi süre çalışmama arızası)
-Alarm Buzzer (vcds ile iptal edip korna üzerinden çalmasına ayarladım)
-Sıkıştırma sonucu araçta filtreye giden mazot hortumu kopması
-Klima Kompresörü sebebi ile araçta oluşan tekleme
-Eski sahibinden kalan ucuza kaçılarak yapılmış Sanzıman Karteline Kaynak atılması ve bu yüzden basınç tüpü değişimi
Başlıca yaşadığım arızalar bunlardı bu arızalara rağmen hiç yolda bırakmadı
İyi taraflarına bakarsak geniş iç hacmi ve ses sisteminin stok kalitesi gayet tatminkar seviyede (8 hoparlörlü)
ve üstünde orjinal dpf in bulunması ve iptal edilmemesi mutlu edici
Araca yaptığım ekrstralara değinirsek
vagcom ile gizli özelliklerini açtım
İç aydınlatma led dönüşümü ve kronik tavan aydınlatma tamiri
arka sinyal ve geri vites lambasının led dönüşümü
Kayar ayna sinyali ve ayna altı aydınlatmanın led e çevrilmesi
Panjurun piano black e boyanması ve ayna kapaklarını antrasit griye boyamak
Aklımda bir dizi plan var fakat maliyetler ateş pahası
Aracın orjinalinde bıulunanan 840A Mib2 Technisat Üniteye Car play aktivasyonu yapmaya kalkındım fakat elimde yeterli donanım ve bilgi olmadığı için bursadaki bir firmaya yaptırdım cihazda şuan 253 sürümü yüklü fakat bluetoothtaki anlık kopma ve tema sorunlarından dolayı en yakın zamanda güncellettireceğim
Aklımda şuanda mib 3 ünite, 8inç cam ekran ,Drive Mode,Hayalet kadran ,f1 li vw rline direksiyon, ambiyans aydınlatma, octavia 3.5 led stop, kessy ve anahtarsiz çalıştırma fikirleri var önerileriniz olursa açığım
Şuanlık 450 500 bine kadar devam :)

WhatsApp Image 2026-08-28 at 18.21.41.jpegWhatsApp Image 2026-08-28 at 18.21.42 (1).jpegWhatsApp Image 2026-08-28 at 18.21.42.jpeg

Maşallah. mazot hortumu kronik 200 le passat kovalarken benimkide patlamıştı :D yine de yolda bırakmadı eve kadar götürdü mazot kokusu mahallenin başından bile duyuluyordu. Diğer sorunları hiç yaşamadım benim aracımda 218 binde. ben daha çok enjektörden çok sorun yaşadım

Maşallah. mazot hortumu kronik 200 le passat kovalarken benimkide patlamıştı :D yine de yolda bırakmadı eve kadar götürdü mazot kokusu mahallenin başından bile duyuluyordu. Diğer sorunları hiç yaşamadım benim aracımda 218 binde. ben daha çok enjektörden çok sorun yaşadım
Enkektörde ufak şakırdama var ama fazla değil mazot hortumu bende komple gitti o yolda bırakmıştı maalesefki

1. Vites el freni esc off sonucu patlaymayı başardım farın üstüne kadar mazot olmuştu :D

1. Vites el freni esc off sonucu patlaymayı başardım farın üstüne kadar mazot olmuştu :D
Cxx lerde bunu yaşamayan çok azdır. Bende manifoldun oralar şanzıman üstü komple mazottu. hortumu değiştirdim. motor yıkamaya 1200 lira dediler motor beynini aküyü sigorta kutusunu 2 kat poşet sardım önce bi temizleyici sıktım üstüne benzinlikte köpük sıktım 5 dakika beklettim basınçlı su ile yıkadım kuzey marmarada 120 sabit yarım saat kadar kullandım tertemiz oldu :D az çekmedim bu arabadan çok sorun çıkardı ama bir kere bile yolda bırakmadı sağolsun

Sıkıştırma sonucu araçta filtreye giden mazot hortumu kopması

Bu dediğiniz tam olarak neresi? Bende filtreden çıkıp yüksek basınç pompasına gidende iğne ucu gibi patlamıştı. 520 km yolculuğun sonunda yazlığa 2km kala klimayı kapatınca koku gelmişti oradan anlamıştım. Yakın zamanda olmuş gibiydi. Ustam tarif etmişti, sanayide bir hidrolikçide hortum kestirip halletmiştim. Mazotu da Aspwrox sarı + bol su ile halletmiştim ama o motor muhafaza zımbırtsının süngerleri çok uğraştırmıştı. Yedeğiyle birlikte hala o hortum duruyor. Denk gelir de bir FKM hortum bulursam değiştireceğim. Orijinali komple takım satıyorlar, çok fena bir fiyat. Fahiş değil direkt tecavüz :)

Geri