10 yaşını geçmiş Golf'e tanesi 6500 tl lik lastik almak mantıksız mıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan audis8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Riken
Laufen
Kormoran vb lastikleri alacağıma 8/10 bine kadar normal yürümüş çıkma continantel alırım.

Hankook
Falken
Kumho gibi markalara asla lafım olmaz. Bunlar dünya markası.

Lastik alırken markadan ziyade modele yoğunlaşmak lazım. Örneğin bristone, pirelli ve good year ın bir iki modeli hariç evin önüne koymam ben :)
225 40 18 ölçüde falken fk520 ile conti pc7 veya sc7 yaklaşık 500 tl falan oynuyor. Lastik setinde toplam 2 bin eder ki bu 1 lastik fiyatının yarısından bile az. Böyle olunca conti cazip gelirken diğerleri pahalı geliyor. Aynı şey bridgestone ve hankooklar için de geçerli

bülent abi ben de aynı lastiği kullanıyorum continental premium 7 ıslak zeminde manevra yaparken araba sanki kayıyor gibi hissetirdi kapalı otopark zemini ıslaktı bir kaç kez oldu bu şekilde sizde yaşadınız mı böyle bir şey

Kapalı otopark islak zeminde yurume hızında hareket ediyorum yasamadım böyle bir durum

Sert manevra yapsam bence kayar normal durum cilali yerler ayakkabi bile kayabilir islak o zeminde

Riken
Laufen
Kormoran vb lastikleri alacağıma 8/10 bine kadar normal yürümüş çıkma continantel alırım.

Hankook
Falken

Lastik alırken markadan ziyade modele yoğunlaşmak lazım. Örneğin bristone, pirelli ve good year ın bir iki modeli hariç evin önüne koymam ben :)
Falken mi :D 4 lastiğimiz içten yarıldı aynı anda. Frene basınca da kızaklamasıyla ünlü bir lastik. Laufenn audi a4 te fabrika çıkışlı geliyor. Ben golfte kullandım 225/40/18 ebatında. Memnundum. Falken aşırı kötü deneyimler bıraktı. Çıkma lastiği güzellemeniz hiç doğru değil. Ahlak seviyesinin yerlerde olduğu toplumda tanımadığınız insanlarla ikinci el lastik ticareti tabutta bitebilir.

Golf 8 ebatlarına(205/55/16) uygun olanı 18 bin civarı normalde. Montajla 20 olsun hadi.
Bu ebat hangi araca ait?
Epey ara bir model seçmiş. Sapma vermeyen düzgün bi ebat seçseydi neredeyse yarı fiyata kapanırdı
Honda Civic Fc5

Ara ebat olduğu için zaten fiyatları uçuk. Cahilliğine denk gelmiş yoksa 205 tip lastik de bu araca uyuyor.

Honda Civic Fc5

Ara ebat olduğu için zaten fiyatları uçuk. Cahilliğine denk gelmiş yoksa 205 tip lastik de bu araca uyuyor.
Bu ara ebat sevdalarına anlam veremiyorum. Konfor falan mı iyi olsun diye seçiliyor acaba? Fluence, astra falan da böyleydi hep. Allah korusun teki patlasa yine o ebatı bulmak da dert.

Riken
Laufen

Hankook
Falken

Hankook falken kumho Dünya markasıysa, diğer saydığınız Pirelli vs. ne markası?
Bu koskaca firmalar bu kadar mı kötüler?

@mch34 pirelli briston ve goodyear premier marka ama bir iki modeli dışında marka hakkını veren lastikler değiller demek istedim.

Türkiye için benim fikrim en iyi lastik continantal. (Conti nin fiyatı ve performansı ortada iken ben diğer ilanların mantıklı olduğunu düşünmüyorum)
Dileyen, dilediği lastiği tabiki alabilir .

Pirelli önce bir Formula 1 ‘e yıllardır çözemediği adam akıllı bir yağmur lastiği üretsin. Formula 1 tarihinde daha kötü bir yağmurl lastiği görmeniştir.

Pirelli önce bir Formula 1 ‘e yıllardır çözemediği adam akıllı bir yağmur lastiği üretsin. Formula 1 tarihinde daha kötü bir yağmurl lastiği görmeniştir.
Ama bizim araçlar formüle 1 araçları değil . Her güzelin kusuru olur, kuruda üstüne yoktur kimbilir.

Ama bizim araçlar formüle 1 araçları değil . Her güzelin kusuru olur, kuruda üstüne yoktur kimbilir.
Formula 1 araçlarında lastiğinden - motoruna kadar geliştrilen teknolojiler yol otomobillerine aktarılır,

Formula 1, otomotiv dünyasının laboratuvarıdır.

Formula 1 araçlarında lastiğinden - motoruna kadar geliştrilen teknolojiler yol otomobillerine aktarılır,

Formula 1, otomotiv dünyasının laboratuvarıdır.
Ben bir kullanıcı olarak Pirelli yi beğendim. Genel kabul görmüş lastiğin pc7 olduğunu da biliyorum. Uzun bir süre contact6 da kullandım gayet başarılıydı. Pc7 mi Pirelli mi derken kamyoncu lastiği Pirelli aldım ;)

Yolla tek bağlantınız lastikler. En kötü araba da olsa bütçeden kısmayacağınız yegane şey lastiktir.

Geri