Göğüsten gelen trim sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Chedjou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çok da kafaya takmayın dedim geçen, şimdi kafaya takılacak derecede tıkırtı geliyor sağ ön taraftan ama göğüsten mi kapıdan mı A sütunundan mı çözemedim. Şöyle elimle yokladım heryeri, boşalttım torpidoyu cepleri vs. Normal bi zırıltı değil, bişey tıkırtıyor, yada sallanıyor sanki boşta bi yerlerde. Stabilize yolda aşırı rahatsız oldum.

video silinmiş sanırım

Birebir aynı ses bendeki de. Bunun gibi stabilize yollarda geliyor. Göğsün sağ üst tarafına elini koyunca geçiyor. Ama her zaman olmuyor, mesela akşam giderken o yolda oluyor, sabah giderken olmuyor. Dediğiniz gibi klimayla ilgisi de olabilir, hava sıcaklığıyla da ilgisi olabilir.

Torpido kapalı haldeyken direk alta eğilip bakınca havalandırma kanalı gibi bi plastik var, ve geçmeli şekilde sert keçe yalıtım var. Sanki plastik havalandırma kanalı biraz boşluklu duruyor. Bozuk yolda titreşip ses mi yapıyor acaba? Ona yoğunlaşacağım.

Sakın WD-40 sıkmayın. İlk başta sesi kesse bile uzun vadede hem malzemeye zarar verir hem de sıkılan yeri toz mıknatısına çevirerek uzun vadede yarardan çok zarar getirir. Sunroofa, silikon-kauçuk malzemelere(conta, seal, fitil vs) boya-vernik olan yüzeye, hareketli aksamlara WD-40 sıkılmamalı.
Paslı metaller dışında hiç bir şeye WD-40 sıkmayın, uzun vadede zararı oluyor. Sadece otomobil aksamı için değil herhangi alanda da kullanmayın. WD-40 bir yağlayıcı değildir.

ön yolcu koltuğu yükseltme pedalından vızıldama sesi duyan var mıdır? stabilize yolda vızıl vızıl ötüyor meret.

Silikon sprey veya wd40 ı elinize alın.

Kulak çöpüne biraz emdirecek şekilde sıkın ve göğüs üstü havalandırmanın kenarlarına sürüm ses %90 kesilecektir.

Aynı şeyi Trim sesi çıkartan golf 7 cam açma kapatma kumandaları için uygulayabilirler. Sesi götürüyor.

Ancak bunlar bir tık geçici çözümlerdir zamanla güneş ve sıcaklık etkisi, temizleme sonrası etkisini kaybedebilir. Ara ara yapabilirseniz sorun yaşamazsınız.

Trim sesi denince akla ilk gelen marka olan Mercedes aracımı yaklaşık 2 saat boyunca Trim sesi çıkaran yerlerini silikon spreyle hallettim en ufak bir ses kalmadı.
Hocam bilgilendirme icin söylüyorum
Plastik aksama Wd40 sikilmaz zamanla malzemeyi sertlestirip kirilir. WURT silikon gress olabilir.

Geri