Garanti bittikten sonra sadece motor yazılım güncellemesi varsa ücretsiz yapıyorlar.
Hocam öyle bir şey yok, uğraşmamak için öyle söylüyorlar. Benim araçtada ufak tefek sorunlar vardı. Şasi den herhangi bir güncelleme görünmüyordu. Ama teknisyen tanıdık olduğu için tüm üniteleri güncelledi bir daha da sorun yaşamadım.Bu sorunu nadiren de olsa bende yaşıyorum. Bugün aracımın periyodik bakımı için servise gittiğimde bu konudan bahsettim ve yazılım güncellemesi istediğimi söyledim. Servis danışmanı “Mobil uygulamada aracınız için yazılım güncelleme varsa o zaman yüklenir aksi takdirde biz özellikle versiyon yükselten bir yazılım yüklemiyoruz. İlerde sorun yada iyileştirme yapılırsa yazılımla ilgili, bakımını yetkili serviste yaptırdığınız sürece ekstra bir ücret talep etmeden yazılımını güncelleriz.” dedi.
Açıkçası garantisi de biteceği için artık bakımları özel servislerde yaptırmayı düşünüyordum ama kafamı karıştırdı.
Bakın kendiniz yazmışsınız zaten , motor için güncelleme varsa yapıyorlar . Garantiden sonra diğer ünitelerde ücretli şekilde yapıyorlar.
@omer dediği doğru.motor güncellemesi olsa da arıza veya sorun yoksa yapılmaz. geri çağırma varsa motor güncellemesini kapsıyorsa yapılır. her unite 30 dk 1 saat sürüyor sence her araca bunu yaparlar mı? nerdeyse 6 ayda bir güncelleme geliyor unitlere