Yan sanayi filtreli bakım !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thelordof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thelordof

Paylaşımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Selamlar arkadaşlar,

Arkadaşımın annesinin Golfü var. Arkadaşımda şehirdışında yaşayan birisi. Ankaraya gelince araçlarını birlikte temizlerken polen filtresine bakayım dedim. İçimde ki kuşkularda yanılmamışım.

Bu zamana kadar Bosch servise giden araç bu sefer lastik değişimi yaptırdığı sırada orada periyodik bakıma girmiş. Polen böyleyse yağ, hava filtreleri ve konulan yağ iyice kuşku uyandırdı.

Polen filtresini gördüğüm kadarıyla terste takmışlar.

Annesinin iş yerinde ki şöförün iş güzarlığı. Lastiği değiştirmeye götürmüşken aracınızın bakımını da yaptıralım olayı vs.
Orjinal olarak bakım yapılmış demesi de ayrı üzücü.

Ekli dosyalar

• 70068.jpg
    70068.jpg
    89.3 KB · Görüntüleme: 47

Fotoğrafı düz çektiğinizi varsayarsak filtre yönü doğru, aşağıdan gelen havayı direkt yukarıya veriyor. Filtre üzerinde bulunan akış yönü ile aynı oluyor.

Ancak ne kadar etkili bir filtre bilemeyiz tabii ki.

Son düzenleme:
Polen filtresi yönü doğru hocam ama marka için bir şey diyemiyorum. Kullanılan yağ ve viskozitesi nedir, yağ filtresi hangi marka, bunlar hep soru işareti.

Aracı ağır bakıma götürdüğümde, başka bir Golf 1.2 TSI Midline araç da geldi. Araçtan çıkan hava filtresi zar gibi. Çıkan yağ filtresi güya "Mann" teneke gibi hafif. Maalesef durumlar böyle...Bilinçli arabasıyla ilgilenen insanlar olduğu gibi, böyle kullanıcılar da var!

Polen filtresi yönü doğru hocam ama marka için bir şey diyemiyorum. Kullanılan yağ ve viskozitesi nedir, yağ filtresi hangi marka, bunlar hep soru işareti.
yön aşağı bakacak diye biliyorum. Sonrasında internetten baktım, baktığım ustalar aşağı ok olarak yapmış.

Geri