Golf 8.5 arıza ışıklarının yanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sbntrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sbntrn

Yeni Üye
İsim
Şaban
Merhabalar. Sabah aracı çalıştırdım. Bütün arıza ışıkları yandı. Yaklaşık 11 adet arıza ışığı. Aracı hareket ettirdim ışıklar söndü. Motor ışığı kaldı 2 dakika sonra o da söndü. Servise randevu aldım. Bakacaklarmış. Böyle bir arıza oldu paylaşayım dedim.

Ekli dosyalar

• IMG_4695.jpeg
    IMG_4695.jpeg
    180.2 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_4696.jpeg
    IMG_4696.jpeg
    193.7 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_4697.jpeg
    IMG_4697.jpeg
    178.8 KB · Görüntüleme: 46

aracın gidişinde veya motorun çalışmasında anormallik yoksa yüksek ihtimal aküden kaynaklıdır büyük bi sorun değildir diye düşünüyorum

Akü yada elektronik bir sıkıntı var büyük ihtimal

Yaşadığınız yer sıcak bir yer ise sıcaktan veya çok soğuktan oluyor. Aracı kapatıp açınca düzeliyor.

Çalışmasında sorun yoktu. Muhtemelen akü. Hava sıcaklığı normaldi. Bakalım eğer arıza beyinde kaldıysa bakacaklar. Bir durum olursa yazarım. Tecrübe olur en azından.

Akü zayıf veya ömrünü doldurmuş olabilir. Bu en sık görülen nedendir. İlk marşta voltaj düşer ve ABS, ESP, direksiyon, Start-Stop, lastik basıncı gibi birçok sistem geçici hata verir. Motor çalışıp alternatör aküyü şarj edince lambalar söner

Aracı hergün kullanıyorum bu halde bile akü bitiyorsa yazık. Bakalım servis ne diyecek. Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için.

Geri