Jant Ölçü Et İnç Yardım

sk_otto

Yeni Üye
İsim
Selman
Araç
Golf 6
Cümleten selamünaleyküm.

2012 model beyaz Trendline Golf sahibiyim.

Aracımda orijinal 15 inç kapaklı jantlar bulunuyor. Yazlık ve kışlık olmak üzere 21/2024 tarihli Lassa lastik setim mevcut.

Elimdeki takımları ve jantı takasa vererek, yay kullanmayı düşünmediğim için 17 inç janta geçmek istiyorum. Uzun zamandır forumdaki konuları okuyorum. Benim de önceliğim her zaman orijinal jant oldu. Ancak hem bulunabilirlik hem de fiyatlar nedeniyle, ayrıca elimdekileri takasa verebilmek adına genellikle yaşadığım şehirdeki lastikçi ilanlarıyla sınırlı kalıyorum.

Son olarak Arceo Valencia 17" jantları, üzerinde 15/2024 tarihli Continental PremiumContact lastiklerle birlikte buldum. Ancak jantın ET değeri 35. Bildiğim kadarıyla orijinal Golf jantları ET45-50 civarında oluyor.

Merak ettiğim birkaç konu var:

• ET35 jant, araçta yay olmadan kullanıldığında tam tur dönüşlerde davlumbaza veya başka bir yere sürtme yapar mı?
  • Bu jantlarda göbek ölçüsü farklı olduğu için merkezleme (hub centric) yüzüğü kullanılması gerektiği söylendi. Bu model için de geçerli mi? Eğer gerekiyorsa uzun vadede titreşim veya başka bir sorun oluşturur mu?
  • Arceo marka hakkında kullananların görüşü nedir? İnternette çok farklı yorumlar var. Kimisi hiçbir sorun yaşamadığını söylerken kimisi titreşimden bahsediyor. Bu durum jantın kalitesiyle mi ilgili, yoksa kullanılan merkezleme yüzüğünden mi kaynaklanıyor?
Çok acil bir durumum yok ama açıkçası aylardır jant aramaktan da yoruldum. Arabayı 10 günde buldum, jantı ise yaklaşık 7 aydır bulamadım. :)

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar.

Ben 41 et değerli 18 inç jant kullanıyorum, sürtme vs olmuyor. 35 et değerli jant 6mm daha dışarıda duracaktır. Yani spacer takılmış gibi olur .
Diğer husus göbek çapının büyük olması, porya kısmına yüzük halka bilezik vs takılması hususlarını sağlıklı bulmuyorum. (Tabi kaliteli parçalar ile yapılan işleri hariç tutarım). Çok özel bir jant değilse bu işlere ne gerek var ?!

Çoğu jant postunda yorumlarınızı görüyordum. Sizin yorumunuzu gerçekten beklemiştim çok teşekkür @ozdemir0629 hocam.
Orjinalden şaşmamak lazım o zaman doğru mu

@sk_otto kesinlikle orijinalde kalın. vw olarak çok fazla model ve güzel ilan oluyor. Ben jant için çevre illere dahi giderim 😅

Herkes gibi ben de Mallory jantlara hayranım. 😄 Ancak orijinalini bulmak gerçekten oldukça zor. Çevre illere gitme durumum malesef yok.

Aracım beyaz Golf 6 1.6 LPG. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ama model konusunda önerilerinize de açığım. Sizce bu araca en çok hangi jant yakışır?

Bir de orijinallik konusunda emin olmak için jantın arkasındaki VW logosuna bakmak yeterli mi, yoksa dikkat edilmesi gereken başka detaylar da var mı?

Bu arada orijinal olduğunu düşündüğüm iki model buldum: Scirocco Donington 17" ve Leon 5F0601025H. Ancak internette bu jantları Golf 6'ya takmış birinin fotoğrafını ya da deneyimini bulamadım. Yapay zekâ ile de görselleştirmeyi denedim ama pek başarılı sonuç alamadım.

Sizce bu iki model Golf 6'ya yakışır mı? Kullanan veya daha önce görmüş olan varsa fotoğraf ya da deneyim paylaşabilirse çok sevinirim.

Vw Orjinal jantları içinde (son çıkan modeller dahil) bu tarz ibareler kabartma şeklinde bulunur. Bunlara bakarak orjinalliği teyit edilir.
Jant orijinaldir ancak kaynaklıdır, çatlaktır, eğilmiş ama düzeltilir vb durumlarda ise tercih etmezdim. Balans ve mukavemet direnci değişecektir. Bunlarla uğraşmak istemem.
Golf 6 hakkında tecrübem yok. Bu yüzden jant tavsiyesi yapamayacağım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-12-11-15-33-44-348_com.sahibinden.jpeg
    Screenshot_2022-12-11-15-33-44-348_com.sahibinden.jpeg
    168.3 KB · Görüntüleme: 5
@ozdemir0629 evet bunların hepsi var diyebilirim. Marka oem kodu vs ama bazılarında üretim yeri Almanya değil Avustralya ve ya İspanya falan yazıyor. Orjinal olup Almanya harici üretimler de var o zaman ?

@ozdemir0629 evet bunların hepsi var diyebilirim. Marka oem kodu vs ama bazılarında üretim yeri Almanya değil Avustralya ve ya İspanya falan yazıyor. Orjinal olup Almanya harici üretimler de var o zaman ?
Türkiye üretimler de var, orijinali sadece Almanya gibi düşünmeyin, farklı tedarikçiler mevcut.

@sk_otto başka ülkelerde de üretim yapıldığı, birçok jantın da Türkiye de üretildiği doğrudur

@sk_otto
Jantın boyanıp - boyanmadığını iç kısımdaki jant göbeğinden anlarsınız, buralar ele verir bu kısımlar çıplak metal renginde olur, çukur kısımları da mat ve pütürlü olur,

Replika jant işine hiç girmezdim,

Hem kolay bulunan, hem de sahtesi çok olmayan ben denk gelmedim, Golf Mk7 Highline jantı olan 17” Dijon alır geçerdim.

Geri