Jant Ölçü Et İnç Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sk_otto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sk_otto

Yeni Üye
İsim
Selman
Araç
Golf 6
Cümleten selamünaleyküm.

2012 model beyaz Trendline Golf sahibiyim.

Aracımda orijinal 15 inç kapaklı jantlar bulunuyor. Yazlık ve kışlık olmak üzere 21/2024 tarihli Lassa lastik setim mevcut.

Elimdeki takımları ve jantı takasa vererek, yay kullanmayı düşünmediğim için 17 inç janta geçmek istiyorum. Uzun zamandır forumdaki konuları okuyorum. Benim de önceliğim her zaman orijinal jant oldu. Ancak hem bulunabilirlik hem de fiyatlar nedeniyle, ayrıca elimdekileri takasa verebilmek adına genellikle yaşadığım şehirdeki lastikçi ilanlarıyla sınırlı kalıyorum.

Son olarak Arceo Valencia 17" jantları, üzerinde 15/2024 tarihli Continental PremiumContact lastiklerle birlikte buldum. Ancak jantın ET değeri 35. Bildiğim kadarıyla orijinal Golf jantları ET45-50 civarında oluyor.

Merak ettiğim birkaç konu var:

• ET35 jant, araçta yay olmadan kullanıldığında tam tur dönüşlerde davlumbaza veya başka bir yere sürtme yapar mı?
  • Bu jantlarda göbek ölçüsü farklı olduğu için merkezleme (hub centric) yüzüğü kullanılması gerektiği söylendi. Bu model için de geçerli mi? Eğer gerekiyorsa uzun vadede titreşim veya başka bir sorun oluşturur mu?
  • Arceo marka hakkında kullananların görüşü nedir? İnternette çok farklı yorumlar var. Kimisi hiçbir sorun yaşamadığını söylerken kimisi titreşimden bahsediyor. Bu durum jantın kalitesiyle mi ilgili, yoksa kullanılan merkezleme yüzüğünden mi kaynaklanıyor?
Çok acil bir durumum yok ama açıkçası aylardır jant aramaktan da yoruldum. Arabayı 10 günde buldum, jantı ise yaklaşık 7 aydır bulamadım. :)

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar.

Ben 41 et değerli 18 inç jant kullanıyorum, sürtme vs olmuyor. 35 et değerli jant 6mm daha dışarıda duracaktır. Yani spacer takılmış gibi olur .
Diğer husus göbek çapının büyük olması, porya kısmına yüzük halka bilezik vs takılması hususlarını sağlıklı bulmuyorum. (Tabi kaliteli parçalar ile yapılan işleri hariç tutarım). Çok özel bir jant değilse bu işlere ne gerek var ?!

Çoğu jant postunda yorumlarınızı görüyordum. Sizin yorumunuzu gerçekten beklemiştim çok teşekkür @ozdemir0629 hocam.
Orjinalden şaşmamak lazım o zaman doğru mu

Geri