sk_otto
Yeni Üye
Cümleten selamünaleyküm.
2012 model beyaz Trendline Golf sahibiyim.
Aracımda orijinal 15 inç kapaklı jantlar bulunuyor. Yazlık ve kışlık olmak üzere 21/2024 tarihli Lassa lastik setim mevcut.
Elimdeki takımları ve jantı takasa vererek, yay kullanmayı düşünmediğim için 17 inç janta geçmek istiyorum. Uzun zamandır forumdaki konuları okuyorum. Benim de önceliğim her zaman orijinal jant oldu. Ancak hem bulunabilirlik hem de fiyatlar nedeniyle, ayrıca elimdekileri takasa verebilmek adına genellikle yaşadığım şehirdeki lastikçi ilanlarıyla sınırlı kalıyorum.
Son olarak Arceo Valencia 17" jantları, üzerinde 15/2024 tarihli Continental PremiumContact lastiklerle birlikte buldum. Ancak jantın ET değeri 35. Bildiğim kadarıyla orijinal Golf jantları ET45-50 civarında oluyor.
Merak ettiğim birkaç konu var:

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar.
2012 model beyaz Trendline Golf sahibiyim.
Aracımda orijinal 15 inç kapaklı jantlar bulunuyor. Yazlık ve kışlık olmak üzere 21/2024 tarihli Lassa lastik setim mevcut.
Elimdeki takımları ve jantı takasa vererek, yay kullanmayı düşünmediğim için 17 inç janta geçmek istiyorum. Uzun zamandır forumdaki konuları okuyorum. Benim de önceliğim her zaman orijinal jant oldu. Ancak hem bulunabilirlik hem de fiyatlar nedeniyle, ayrıca elimdekileri takasa verebilmek adına genellikle yaşadığım şehirdeki lastikçi ilanlarıyla sınırlı kalıyorum.
Son olarak Arceo Valencia 17" jantları, üzerinde 15/2024 tarihli Continental PremiumContact lastiklerle birlikte buldum. Ancak jantın ET değeri 35. Bildiğim kadarıyla orijinal Golf jantları ET45-50 civarında oluyor.
Merak ettiğim birkaç konu var:
- ET35 jant, araçta yay olmadan kullanıldığında tam tur dönüşlerde davlumbaza veya başka bir yere sürtme yapar mı?
- Bu jantlarda göbek ölçüsü farklı olduğu için merkezleme (hub centric) yüzüğü kullanılması gerektiği söylendi. Bu model için de geçerli mi? Eğer gerekiyorsa uzun vadede titreşim veya başka bir sorun oluşturur mu?
- Arceo marka hakkında kullananların görüşü nedir? İnternette çok farklı yorumlar var. Kimisi hiçbir sorun yaşamadığını söylerken kimisi titreşimden bahsediyor. Bu durum jantın kalitesiyle mi ilgili, yoksa kullanılan merkezleme yüzüğünden mi kaynaklanıyor?
Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar.