1.4 Tsi Liqui Molly Sesli Çalışma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rizelii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rizelii

Yeni Üye
İsim
Mursel
Araç
Golf
Selamın aleyküm
Arkadaşlar aracıma sıfır sandık motor 1.4 TSI Taktırdım. Araç ilk 10.000 km’ye kadar castrol 5w30 kullanıldı, 2. Yağ bakımında luqui molly 50w30’a geçtim fakat araç sabah ilk marşta daha sesli çalışmaya başladı ve normal rolanti sesi castrola göre sanki bir tık daha fazla gibi geldi, sebebi nedir ? Kullanan bilen arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler

Merhaba, ben de aracıma sıfır 1.4 TSI sandık czca komple motor taktırdım, sıfır sandık motorda 0-20 orijinal yağ vardı. 7-8 Bin Km sonra yağı, Liqui Moly 5-30 yağ ile değiştirdik, bende de birazcık sesli çalışma oldu ama çok bariz fark edilen bir ses olmadı. Muhtemelen yağın viskozitesi değiştiğinden sesli çalışıyordur diye düşündüm. Sizde de böyle bir şey olabilir belki.

Upvote 0

Merhaba, ben de aracıma sıfır 1.4 TSI sandık czca komple motor taktırdım, sıfır sandık motorda 0-20 orijinal yağ vardı. 7-8 Bin Km sonra yağı, Liqui Moly 5-30 yağ ile değiştirdik, bende de birazcık sesli çalışma oldu ama çok bariz fark edilen bir ses olmadı. Muhtemelen yağın viskozitesi değiştiğinden sesli çalışıyordur diye düşündüm. Sizde de böyle bir şey olabilir belki.
Bende 5w30 castrol kullandım ilk 7-8 bin km, sonra luqui moly 5w30 geçtim, sadece sanah ilk marşta sanki biraz sesli çalışıyor gibi geliyor bana rolanti devri düzelene kadar, sonrasında gün içinde akşama kadar çalışması sesi falan gayet normal.

Upvote 0
Merhabalar, komple motor czca ayıptır sorması ne kadara geldi?

Upvote 0
Bende 5w30 castrol kullandım ilk 7-8 bin km, sonra luqui moly 5w30 geçtim, sadece sanah ilk marşta sanki biraz sesli çalışıyor gibi geliyor bana rolanti devri düzelene kadar, sonrasında gün içinde akşama kadar çalışması sesi falan gayet normal.
Hocam farklı araçlar ama Honda City araçtada aynı durumu yaşıyorum. İlk defa Liqui moly kullandım yeni yağ olarak, ilk marşta biraz sesli. Normal olabilir, belki bilen birisi aydınlatır bizi.

Upvote 0

Geri