2018 model 1.5 TSI yağ hangisi

İsim
Batuhan
Araç
Volkswagen Arteon 1.5 TSI ACT R-LİNE
Herkese merhabalar . Merak ettiğim bir konu mevcut . Aracım 2018 model 126binde 1.5tsi 150 hp Act DAD motor kodlu Arteon. Bu yıldaki 1.5 TSI motorlarda kullanılan motor yağı 0-20 olmak zorunda mı ? Sanırım 2020 sonrası 1.5'lerin turboları daha farklı olduğu için onlar 0-20 kullanıyor . 2 kere bakım yaptırdım her seferinde Castrol 5-30 koyduk. Yetkili servise sorduğumda da bu motorlara 5-30 koyuyoruz sıkıntı olmaz dedi. Konuyla alakalı bilgilendirirseniz memnun olurum .

Zamanında çok araştırdım 0w20 ve 5w30 u da deneyimledim. Hiçbir fark göremedim. Daha önce ne koyulduysa ondan devam edin.

Zamanında çok araştırdım 0w20 ve 5w30 u da deneyimledim. Hiçbir fark göremedim. Daha önce ne koyulduysa ondan devam edin.
Sosyal medyada bütün ustalar 1.5tsi için ezbere 0-20 diyorlar ama yetkili servisin dediği yağ 5/30 . Kafa karıştırıyorlar gerçekten . 0-20 yi ince olduğu için kullanma taraftarı değilim açıkçası şahsen

Sosyal medyada bütün ustalar 1.5tsi için ezbere 0-20 diyorlar ama yetkili servisin dediği yağ 5/30 . Kafa karıştırıyorlar gerçekten . 0-20 yi ince olduğu için kullanma taraftarı değilim açıkçası şahsen
DPC motorda 0W-20 ve 0W-30 kullanılıyor ancak

DAD kodlu motorda 5W-30 kullanılıyor. Yetkili serviste 2019 DAD motor kodlu a3'e de 5W-30 kullanıldı. Opf yüzünden olsa gerek. @forzaGilles hocam bu konudaki bilgilerini aktaracaktır.

DPC motorda 0W-20 ve 0W-30 kullanılıyor ancak

DAD kodlu motorda 5W-30 kullanılıyor. Yetkili serviste 2019 DAD motor kodlu a3'e de 5W-30 kullanıldı. Opf yüzünden olsa gerek. @forzaGilles hocam bu konudaki bilgilerini aktaracaktır.
Teşekkür ederim sağolun

@Batuhan0680
@Backup
@Atesci

Servisin söylediği doğrudur, ancak bilgi eksiktir,

Bu araca uyumlu olan motor yağı 5W-30 ‘dur demek kısmen doğrudur ancak eksik bilgidir,

İşin aslı
Bu araca uyumlu olan yağlar VW504.00 / 507.00 onaylı olmalıdır, bir yağda aranması gereken ilk şart budur,

Servis zaten aracın şasi numarasıyla sistemden baktığında sorgulama yapılan o araç için uyumlu olan yağı sistemde görür, siz de bunu servise sorduğunuzda zaten aynı şeyi söylemişler sadece eksik bilgi vermişler,

VW 504.00 / 507.00 onaylı piyasada ve dünyada 2 tip viskozite yağ karşınıza çıkar, birisi 5W-30 diğeri 0W-30 ‘dur.

Bazı servislerin Castrol ile anlaşması vardır 5W-30 kullanır (Castrol ‘un 0W-30 olarak uyumlu yağı yoktur, aslında vardır ama 5W-30 viskozite daha dayanıklı, motoru daha iyi koruyan bir yağdır)

Bazı servislerin ise Shell ile anlaşması vardır 0W-30 kullanır (çünkü Shell ‘in 5W-30 olarak uyumlu yağı yoktur),

Aracınıza uyumlu 5W-30 kaliteli yağlar (sırasıyla);
-Ravenol VMP 5W-30
(piyasada ve dünyada “üretici onayı” olan, paranın alabileceği en iyi yağdır, premium segmentte bir yağdır, motor koruması - aşınma koruması, dayanıklılık bakımından alınabilecek en kaliteli yağdır, PAO Group IV sınıfır bir yağdır.)

-Ravenol SMP 5W-30
(yüksek kaliteli - oldukça iyi Group III+ sınıfı bir yağdır, piyasadaki bilindik markaların yağlarına göre daha iyi olan kaliteli bir yağdır.)

-Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30 ve Mobil 1 ESP 5W-30 (
orta segmentte - orta kalite yağlardır)

0W-30 olarak uyumlu yağlar (sırasıyla);
-Ravenol HSW 0W-30
(yüksek kaliteli Group III+ tip, ve aynı zamanda da içeriğinde %20-30 oranında PAO Group IV sınıfı yağ barındıran, PAO Group IV içermesi oldukça önemli çünkü her marka bunu PAO kullanmaz-kullanamaz çünkü maliyeti ciddi oranda artırır, kendi segmentindeki yağlar arasında daha iyi olan bir yağdır)

Liqui Moly Top Tec 4210 0W-30 ve Mobil 1 ESP 0W-30
(orta segmentte - orta kalite yağlardır, dikkat bizim araçlar için ESP 0W-30 uyumludur, bir de bu yağın ESP LV 0W-30 olanı vardır, bu ESP LV olanı bizim araçlara uyumlu değildir.)

PAO Group IV (gerçekten tam sentetik) yağlar ne demek..? Merakınızı gidermek için yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz, saygılar.. :)

Aracınıza yağ alırken, alacağınız yağda aramanız gereken ilk şart (VW 504.00 / 507.00 onaylı - approved - approvals) ibaresinin olmasıdır,

Approved - Approvals (onaylı - resmi laboratuvar testlerini başarıyla geçmiş ve araç üreticisinin o yağ için belirlediği zorlu onay ve test sürecinde kendisinden istenilen şartları karşılamış, yağ tipidir.)

Recemmended (onaylı değil - hiçbir resmi laboratuvar testine veya araç üreticisinin onay sürecine girmemiştir.)

Meets or Exceeds (onaylı değil - “orijinalinden bile daha kaliteli" algısı yaratmak için seçilmiiş aldatıcı bir cümledir, Yağ üreticisi, pahalı ve zorlu resmi test süreçlerinden kaçınmak için "Biz kendi içimizde test ettik, araç üreticisinin resmi testlerine gerek görmedik” dediği, şartları karşılar veya aşar diye buldukları bir kelime oyunudur.)

Olmak zorunda değil ama olabilir görünüyor. Bu arada siz bir kaç ay öncede aynı soruyu sormuştunuz değil mi? Yeterince ikna olup karar veremediniz galiba ne kullanacağınız konusunda

1000099936.png

Son düzenleme:
Olmak zorunda değil ama olabilir görünüyor. Bu arada siz bir kaç ay öncede aynı soruyu sormuştunuz değil mi? Yeterince ikna olup karar veremediniz galiba ne kullanacağınız konusunda

1000099936.png
Evet açıkçası bir sonraki yağ bakımında hangisini koyacağımı karar veremedim . Özel servis ve yetkili servis çok kafa karıştırıyor . Sanırım servisin şasiden çıkardığı yağla devam etmek en mantıklısı gibi Castrol 5W30

Evet açıkçası bir sonraki yağ bakımında hangisini koyacağımı karar veremedim . Özel servis ve yetkili servis çok kafa karıştırıyor . Sanırım servisin şasiden çıkardığı yağla devam etmek en mantıklısı gibi Castrol 5W30
Hocam siz arteonu olan kişi değil misiniz ?

Sabahtan beri sanayideyim 5-30 Castrol edge ll koyuldu arteona 👍🏻

Hocam siz arteonu olan kişi değil misiniz ?

Sabahtan beri sanayideyim 5-30 Castrol edge ll koyuldu arteona 👍🏻
Evet hocam . 2 bakımdır Castrol 5W30 koyuyor benim ustam da . Sanırım bu yıldaki 1.5 TSI'ler 0W20 değil

hocam aracınızda opf filtresi varsa 0-20 koyun yoksa 5-30 opf filtresi 5-30 koyunca tıkanıyor çünki.

Yetkili servis 1,4 tsi czc motora 5/30 (Castrol) yağ kullanıyordu önceki yıllarda, bu sene 0/30 (Shell) kullanmaya başladılar,

Evet hocam . 2 bakımdır Castrol 5W30 koyuyor benim ustam da . Sanırım bu yıldaki 1.5 TSI'ler 0W20 değil
İnsanlarımız pek anlamıyor bu mevzuyu, hak veriyorum.

Arteon aracınız 2017-2019 ( 2019 un belli bir kısmı) yağ olarak 5w30 yağ kullanır.
2019 sonrası ise 0w20 yağ kullanıyor.

Golf ve passat 2019 üstü olduğu için 1.5 tsi araçlarda 0w20 yağ kullanılıyor. Ancak çok düşük kmlerde dahi yağ eksiltme problemi yaşandığı için kullanıcılar veya ustalar 5w30 yağa geçiyor.

Bundan dolayı adam kendi arabasında 0w20 yağ kullanıldı diye tüm araçlarda 0w20 kullanacak sanıyor ve cahilce hala önermeye devam ediyor.

Yazık günah bilip bilmeden birinin malına böyle kesin yargılarda bulunmak kul hakkıdır.

Siz 5w30 yağ koyup yolunuza devam edeceksiniz.

Geri