Golf 7 1.6tdi Yağ Sıcaklığı Çok Yüksek

Bilalsenturk

Yeni Üye
İsim
Bilal
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhaba.6-7 aydır golf 7 .1.6tdi clh motor araca sahibim.Araç 230bin km de.Genel olarak memnunum araçtan fakat uzun yol yaptığım zaman yağ sıcaklığım yükseliyor.Yeri geliyor 135lere kadar çıktığını gördüm.Ustalara soruyorum kimisi sorun yok diyor kimisi bütün soğutma sistemi değişecek tek tek bulamazsın diyor kimisi bloğun içinden olabilir uğraşma diyor.Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten sürekli yağ sıcaklığı ekranı açık geziyorum gaza basarken tedirgin oluyorum şehir içinde 100 dereceleri geçmiyor ama uzun yol kabus oldu.Sizce ne yapmalıyım yağını liqui moly marka yeni değiştirdim farketmedi yine aynı sorun.Forumda da araştırdım kesin bi sonuca ulaşamadım yaşayan varsa ne yaptırdınız nerde yaptırdınız söylerseniz sevinirim.

tamircilerin söylediği kendileri için kısmen doğru sayılır. Tek tek onu sök, bunu tak uğraşmak istemedikleri için baştan herşeyi değiştirip işi garantiye almak istiyorlar.

Sanıyorum ki arızayı bulmak için bir kaç kez deneme yanılma yapmanız gerekecek.

Benim geçmişte forumlarda gördüğüm bir kaç sorundan yola çıkarak tavsiyem.

1. aftercooler kontrolü yapılması. İçerisindeki kanallar tıkanmış olabilir.

2. Yap soğutucunun değiştirilmesi.

3. Egr bloğunun kontrolü. Tıkanmışsa değişimi.

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba.6-7 aydır golf 7 .1.6tdi clh motor araca sahibim.Araç 230bin km de.Genel olarak memnunum araçtan fakat uzun yol yaptığım zaman yağ sıcaklığım yükseliyor.Yeri geliyor 135lere kadar çıktığını gördüm.Ustalara soruyorum kimisi sorun yok diyor kimisi bütün soğutma sistemi değişecek tek tek bulamazsın diyor kimisi bloğun içinden olabilir uğraşma diyor.Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten sürekli yağ sıcaklığı ekranı açık geziyorum gaza basarken tedirgin oluyorum şehir içinde 100 dereceleri geçmiyor ama uzun yol kabus oldu.Sizce ne yapmalıyım yağını liqui moly marka yeni değiştirdim farketmedi yine aynı sorun.Forumda da araştırdım kesin bi sonuca ulaşamadım yaşayan varsa ne yaptırdınız nerde yaptırdınız söylerseniz sevinirim.
135 mi? yuh... benim stage 3 arabamda yağ sıcaklığını en fazla 113 derece görmüştüm. o da gazlayıp sıkıştırdığım anlarda oluyor.

Upvote 0
ben de stage 1 sonrası 4. vites yokuş yukarı dakikalarca tam yükte anlık 137 dereceyi gördüğüm için yağ soğutucuyu değiştirdim ama birebir aynı senaryoyu tekrar edemediğim için tam olarak sorunu çözüp çözemediğimden emin değilim. şu ana kadar kullanımımda 5-10 derece arası düşüş var gibi 137 dereceyi gördüğüm rotayı tekrarlayıp emin olmak istiyorum bir vakit.

Upvote 1
tamircilerin söylediği kendileri için kısmen doğru sayılır. Tek tek onu sök, bunu tak uğraşmak istemedikleri için baştan herşeyi değiştirip işi garantiye almak istiyorlar.

Sanıyorum ki arızayı bulmak için bir kaç kez deneme yanılma yapmanız gerekecek.

Benim geçmişte forumlarda gördüğüm bir kaç sorundan yola çıkarak tavsiyem.

1. aftercooler kontrolü yapılması. İçerisindeki kanallar tıkanmış olabilir.

2. Yap soğutucunun değiştirilmesi.

3. Egr bloğunun kontrolü. Tıkanmışsa değişimi.
Anladım sanırım tek bir çözüm yolu yok yani birkaç yöntemi denemem gerekiyor.Büyük ihtimalle önce radyatör kısmına baktırıcam klima radyatöründen şüpheleniyorum nedense düzelmezse yağ soğutucu değiştiricem.

Upvote 0
ben de stage 1 sonrası 4. vites yokuş yukarı dakikalarca tam yükte anlık 137 dereceyi gördüğüm için yağ soğutucuyu değiştirdim ama birebir aynı senaryoyu tekrar edemediğim için tam olarak sorunu çözüp çözemediğimden emin değilim. şu ana kadar kullanımımda 5-10 derece arası düşüş var gibi 137 dereceyi gördüğüm rotayı tekrarlayıp emin olmak istiyorum bir vakit.
Benim aracımda da stage 1 var söylemeyi unutmuşum aynı senaryo zaten benim de sakin kullanımda anında yükselmiyo sıkıştırırsam o dereceleri görüyorum.

Upvote 0
Benim aracımda da stage 1 var söylemeyi unutmuşum aynı senaryo zaten benim de sakin kullanımda anında yükselmiyo sıkıştırırsam o dereceleri görüyorum.
Hocam bi ara bi kaç ay benim aracımda yazılımlıydı. stage 1 ve stage 1 plus olarak iki farklı yazılım kullandım

hepsinde de 220 üstü gitsem bile yağ sıcaklığını max 120 derece gördüm.

Mayıs ayında erzincana gidip geldim 1100 km yol 10 saat yol araba ağzına kadar yüklü 2 kişiyiz klima açık yolda 140 altına inmedim istanbul civarı kuzey marmaraya girip yokuş aşağı 225 gördüm yine de yağ sıcaklığı 115 i geçmedi yol boyu sıka sıka gittim geldim 1.5 senedir yazılım yok arabamda tamamiyle stock

sana önerim ilk olarak yazılımı orijinale çevirmen olacak nerde yaptırdın bilmiyorum ama belki aracı düzgün yazmamış olabilirler

sonrasında yağ soğutucusunu kontrol ettir gerekiyorsa değiştir.

Odis ile partikül değerlerine baktır oil ash olarak geçer 40 gr ise yarı dolu 80 gr partikül komple dolmuş demektir kaldı ki 40 gr sonrası ışık yakıyor diye biliyorum
benim aracım 213 binde 13 gr kül birikimi var ona göre kıyaslarsın

en kötü birde aftercoolerı kontrol ettir kaçak yoksa temizlettir öyle taksınlar

yağ olarak zaten liquı yağ sıcaklığı en iyi yağlardan biridir

sağlıklı bir tdi motor hava kaç derece olursa olsun yağ sıcaklığı normal otoban sürüşlerinde 98 ile 105 derece arası çalışır. sıkıştırdığın zaman 110-120 civarı normaldir

Upvote 0

Geri