Hangi Continental lastik?

Hocam aslında konforu yüksek ve yol gürültüsü minimum olanı almak istiyorum. Tabi fren mesafesi lastik ömrü de etken ama hepsi aynı lastikte olmuyor maalesef. Siz hangi özelliklerinden memnunsunuz?
En sevdiğim özellikleri belirteyim ;
-Çok sessiz, güzel bir yolda yağ gibi akıyor.

-Yol tutuş ortanın üstü ancak çok memnunum yolda araç kaydığı zaman kontrolün hala sizde olduğunu anlıyorsuz. (Opel in de etkisi var tabii)

-Konfor ve yumuşaklık çok iyi ( Opel grubu sert bir araç olmasına rağmen iyi hissettiriyor, golf gibi yumuşak araçta daha iyi hissettirecektir)

Dezavantajları ;
-Islak zemin performansı berbat. İlk yağan yağmur olsun, çok yağmur yağdığı zaman olsun gerçekten kötü

-Lastik ömrü diğer marka lastiklere nazaran biraz düşük ancak benim şirket aracım ağır kullanıma rağmen yine iyi.

-Frenleme zayıf. Lastiklerin yapısı yüzünden abs hemen devreye giriyor.

Kullanıp mukayese etmiş birisinden yorum almak lazım. Yakıt A, Islak zemin A, desibel 69. Değerler güzel.
Bir iki desibel diyip geçmemek lazım. Fark anlaşılır.
Bir lastiğin tüm kriterlerde A/A/A olması bilinenin aksine iyi birşey değildir

Yuvarlanma direnci (yakıt ekonomisi) A olması ve Ses seviyesinin A olması o lastikte yol tutuş, frenlemede ve performans olarak “en brincil” kriterlerden kırpılmış - feda edilmiş anlamına gelir.

İyi bir lastikte yuvarlanma direnci ve ses seviyesinde A puan aldığını göremezsiniz.

Ben Conti PC7 tercih ederdim,

PremiumContact serisi Conti ‘nin daha üst segmentte konumlandırdığı bir lastiktir,

Ancak UltraContact ‘da üzmeyecektir,

UltraContact tercih ederseniz NXT modeli yerine (standart seri / nxt olmayan) tercih etmek daha “bana göre”i daha iyi bir şeçim olur,

NXT lastikler (geri dönüştürülmüş pet şişe, geri dönüştürülmüş kauçuk ve geri dönüşüm çelik kordlar kullanılır.

Geri