Çözülemeyen enjektör sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba keyifli forumlar dilerim

arkadaşlar gerçekten bezmiş durumdayım aramızda tecrübeli bilgili abilerim düşüncelerini belirtirse harika olur

mart ayında aracıma sıfır enjektörler taktırdım.

işlemleri sırasıyla yazıyorum 4 enjektör, yakıt filitresi orjinal mann marka olarak takıldı, 4 enjektör contası (servisten alındı) 1 enjektör rekoru, enjektör geri dönüş hattı komple gates marka, olarak değiştirildi.

bu zaman kadar marttan bu yana farklı zamanlarda 3 kez enjektör kodlaması yaptırdım. 1. si ilk takılırken 2. si uzun yoldan geldim erzincanda araba şakırdamaya başladı istanbula dönünce kodlattım

geçenlerde volan değişti akü söküldü şakırdamaya başladı diye tekrar kodladık ses kesildi

bu 2 gündür o iğrenç ses tekrardan gelmeye başladı. aracım kalkışta enjektör şakırtısı yapıyor kalktıktan sonra giderken hiç ses yok. ısınınca biraz azalıyor

enjektörü kodluyoruz odis ile (enjektör üstündeki kodları giriyoruz. 1-2 hafta sıcak soğuk hiç bir ses yok epey sessiz ne oluyorsa anlamış değilim 1-2 haftaya ses tekrardan başlıyor kafayı yemek üzereyim. motora benzin döküp yakacağım.

Enjektörler takılırken çapak kontrolü yaptık çapakta yok yakıtıda shell harici almıyorum bu enjektörler neden şakırdıyor? aracı sırtıma alıp gezdirmem mi gerekiyor daha?

aynısı ddy motor kodlu 1.6 tdi araç sahibi bir arkadaşımında başından geçti o delphiden sıfır aldı enjektörleri

enjektöre yeni kod alıp öyle çözmüş sorunu.

kendi ustamla da görüştüm kendisi servisten veya delphiden yeni kod alalım dedi siz ne diyorsunuz yeni kod almalı mıyız?

bu gün boş bir yolda 3000 devirde gaz kesip 2500 devir düşünce tekrardan hafif gaz 3000 devire çıkacak şekilde yolda deneme yaptım daha kötü şakırtı başladı. dediğim gibi sadece kalkışta yapıyor

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Ben çok araştırdım usta bu mevzuyu, istersen 50 kere sıfır enjektör taktır cxx kodlu motorlarda kullanılan ve o senelerde kullanılan delphi beyin delphi enjektör kimisi 3-5 bin km de şakırdamaya başlıyor kimisi 40 bin km de başlıyor ve revizyon cart curt hiçbiri randıman vermiyor, mutlaka şakırdıyor, ben revize ettirmiştim, şu an kalkışda da sıcakken de soğukkende şakırdıyor alıştım bunla yaşamaya duymamazlıktan geliyorum :D

Hocam benim anlamadığım ilk enjektör 185 bin dayandı ve son zamanlarına kadar hiç şakırtı ses falan yapmadı. revizyon yaptırdım 6 ay dayandı sıfır taktım 3 ay bile düzgün binemedim ben anlayamadım bu işi

Hocam benim anlamadığım ilk enjektör 185 bin dayandı ve son zamanlarına kadar hiç şakırtı ses falan yapmadı. revizyon yaptırdım 6 ay dayandı sıfır taktım 3 ay bile düzgün binemedim ben anlayamadım bu işi
maalesef hocam 1.6 tdi 110 luk ve 115 liklerde bu kronik ne yaparsan yap sürekli tam şakırdamasız kullanamayız

Ben çok araştırdım usta bu mevzuyu, istersen 50 kere sıfır enjektör taktır cxx kodlu motorlarda kullanılan ve o senelerde kullanılan delphi beyin delphi enjektör kimisi 3-5 bin km de şakırdamaya başlıyor kimisi 40 bin km de başlıyor ve revizyon cart curt hiçbiri randıman vermiyor, mutlaka şakırdıyor, ben revize ettirmiştim, şu an kalkışda da sıcakken de soğukkende şakırdıyor alıştım bunla yaşamaya duymamazlıktan geliyorum :D
Doğru 👍🏻👍🏻

1.6 TDİ ın kronik problemidir enjektör işi. En doğru olanı yapıyorsunuz. Takmamak en iyisi.

@UBC53 Aracınızda ekstradan fazla yakıt tüketimi, duman atma, performans kaybı vs yoksa bu şekilde binebilirsiniz dert etmeyin.

Ancak siz sanırım eski sahibinin araca iyi bakmamasının sorunları ile cebelleşiyorsunuz. Eğer bu sesi fazla sorun edecekseniz ve aracı çok kullanıyorsanız (senede 15 bin km ve üstü) aracı elden çıkarmanız sizi psikolojik açıdan rahatlatacaktır.

Doğru 👍🏻👍🏻

1.6 TDİ ın kronik problemidir enjektör işi. En doğru olanı yapıyorsunuz. Takmamak en iyisi.

@UBC53 Aracınızda ekstradan fazla yakıt tüketimi, duman atma, performans kaybı vs yoksa bu şekilde binebilirsiniz dert etmeyin.

Ancak siz sanırım eski sahibinin araca iyi bakmamasının sorunları ile cebelleşiyorsunuz. Eğer bu sesi fazla sorun edecekseniz ve aracı çok kullanıyorsanız (senede 15 bin km ve üstü) aracı elden çıkarmanız sizi psikolojik açıdan rahatlatacaktır.
Duman atma fazla yakma falan yaşamadım sadece ses yapıyor. ben zaten o sesi duymamak için enjektörleri değiştirdim yoksa eski revizyonlu enjektörlerde gidiyordu sorun yoktu

Duman atma fazla yakma falan yaşamadım sadece ses yapıyor. ben zaten o sesi duymamak için enjektörleri değiştirdim yoksa eski revizyonlu enjektörlerde gidiyordu sorun yoktu
Ses nasıl hocam videosu var mı ?

Yatak sesi gibi mi yoksa hafiften gelen ince bir şakırdama mı ?

Yüksek basınç pompası çapak üretiyor olabilir dedi Cahit Bey. Değiştirildi mi pompa hiç? @UBC53

Gözle görülmeyen çapak üretiyor olabilir.

Diğer taraftan ben 180.000 km boyunca şakırdayarak kullandım. Hiç bir şey yapmana gerek yok demişti Cahit Bey. Bir sorunları yoktu enjektörlerin.

Bence her şeyi normal ise dokunmayın.

Hocam acaba hani çok uğraştım artık kusursuz bir sonuca ulaşmam gerek gibi düşündüğünüzden normal durum da garip geliyor olabilir mi? İsterseniz bir video yükleyin hem rölantide çalışırken kaput açık halde hem araç içinden gider durumdaki görüntülerin olduğu. En azından normal bir durumsa kendiniz de bu kadar emek verdiğiniz araçtan soğumamış keyifle biniyor olursunuz.

Geri