Merhaba arkadaşlar,
Beklenen güzel haber sonunda geldi. Daha önce forumda da konuştuğumuz yeni nesil 1.5 TSI/eTSI EVO2 motorların 3 farklı varyasyonunun aslında donanımsal olarak aynı olduğunu büyük ölçüde netleştirmiştik:
Asıl güzel gelişme ise şu: Autotuner, bizim araçlarda kullanılan Bosch MG1CS211 ECU’yu unlock etmeyi başardı. Yani ECU kilidi açıldıktan sonra yazılım tarafı artık çok daha mümkün hale geliyor. Hatta bazı firmalar şimdiden bu motorlar için yazılım hizmeti vermeye başlamış durumda.
Bu bağlamda 116, 130 ve 150 HP versiyonların Stage 1 yazılımla benzer hedeflere ulaştığı görülüyor. Şu an paylaşılan değerlere göre bu 3 motor da yaklaşık olarak:
Stage 1: 170 HP / 300 Nm seviyelerine çıkabiliyor.
Yani özetle, 116 HP olan DXDE motorun da yazılımla 150’lik versiyonlara yakın/aynı potansiyele sahip olduğu artık daha net görünüyor.
Kaynaklar:
www.autotuner.com
Desteği için @Atesci kardeşime teşekkürler...
Beklenen güzel haber sonunda geldi. Daha önce forumda da konuştuğumuz yeni nesil 1.5 TSI/eTSI EVO2 motorların 3 farklı varyasyonunun aslında donanımsal olarak aynı olduğunu büyük ölçüde netleştirmiştik:
- DXDE – 116 HP
- DXDC – 130 HP (Golf’te yok, Tiguan'da var)
- DXDB – 150 HP
Asıl güzel gelişme ise şu: Autotuner, bizim araçlarda kullanılan Bosch MG1CS211 ECU’yu unlock etmeyi başardı. Yani ECU kilidi açıldıktan sonra yazılım tarafı artık çok daha mümkün hale geliyor. Hatta bazı firmalar şimdiden bu motorlar için yazılım hizmeti vermeye başlamış durumda.
Bu bağlamda 116, 130 ve 150 HP versiyonların Stage 1 yazılımla benzer hedeflere ulaştığı görülüyor. Şu an paylaşılan değerlere göre bu 3 motor da yaklaşık olarak:
Stage 1: 170 HP / 300 Nm seviyelerine çıkabiliyor.
Yani özetle, 116 HP olan DXDE motorun da yazılımla 150’lik versiyonlara yakın/aynı potansiyele sahip olduğu artık daha net görünüyor.
Kaynaklar:
Bosch MG1CS211
New AT Protocol! Dear Users, This is an essential update targeting the absolute core of the modern automotive market! We are thrilled to announce that Bosch MG1CS211 ECUs are now officially supported on your AT Tool. This protocol unlocks tuning capabilities for a massive fleet of hybrid and...
www.autotuner.com
Desteği için @Atesci kardeşime teşekkürler...
araştırmalarım sonucu;
DXDE - 116HP
DXDC - 130HP (Golfte yok)
DXDB - 150HP
motorların hepsinin 05E145702L parça kodlu turbo kullandığını gördüm. Motor blokları pistonlar vs. de aynı gözüküyor. E geriye ne kaldı tahminimce %99 yazılım farkı var. Ama sırf yazılım için 116 ile 150 arasındaki uçurum fiyat farkı yapılır mı bilmiyorum. Parça kodları aynı gözüküyor.
bu motor ailesi ile ilgili detaylı araştırmalar yaptım. skoda motor mühendisleri ile yapılan videolar, vw nin ücretli yayınladığı ssp dökümanları ve sızmış teknik bültenlere bakarak araştırmalar yaptım. belki müsait bir vakitte hepsini derleyip uzunca bir konu açarım. şuanlık durum bu.
![]()