Kaput Boya Atması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan FCA06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FCA06

Yeni Üye
İsim
Can
Araç
Golf 8.5
İstiridye gri renk araç aldım 1 ay önce, taş çarpmış direkt kapıya astara kadar boyayı kaldırmış. Başka böyle durumlar yaşayan var mı? Servise götürsem destek olurlar mı?

Ekli dosyalar

• IMG_0690.jpeg
    IMG_0690.jpeg
    406.8 KB · Görüntüleme: 33

İstiridye gri renk araç aldım 1 ay önce, taş çarpmış direkt kapıya astara kadar boyayı kaldırmış. Başka böyle durumlar yaşayan var mı? Servise götürsem destek olurlar mı?
Ücretsiz rötuş yapıyorlar ama çok kaliteli bir işçilikle değil.

Hocam selamlar, çizik işi ile ilgili kaliteli iş yapan yerler var orda yaptırırsanız güzel olur, hemen arkasından ppf yaptırın TPU olsun hem yapılan işlem koruma altına alınır hem de yeni taşları engeller, vesselam :)

Tüm yeni VAG grubu araçlarda boya mikron değeri oldukça düşük. Eskiden 100-110 mikronlu Golf 7 lere sahipken şimdi 60-70 hatta 50 mikronlu Golf 8.5 lar bulunmakta.

Bundan dolayı yoldaki en ufak bir taş parçası sizin kaputun boyasını çok kolay şekilde kaldırabilir. Bu tarz işler için eskiden PPF e karşı olan birisi olsam da bu düşük mikronlu boyalardan sonra tüm araca olmasa bile ön 3 parçaya PPF yaptırmak ŞART.

Çünkü bu araçlar 100-150 bin kmlere geldiğinde kaputunda boya kalmayacak taş izlerinden dolayı.

Tüm yeni VAG grubu araçlarda boya mikron değeri oldukça düşük. Eskiden 100-110 mikronlu Golf 7 lere sahipken şimdi 60-70 hatta 50 mikronlu Golf 8.5 lar bulunmakta.

Bundan dolayı yoldaki en ufak bir taş parçası sizin kaputun boyasını çok kolay şekilde kaldırabilir. Bu tarz işler için eskiden PPF e karşı olan birisi olsam da bu düşük mikronlu boyalardan sonra tüm araca olmasa bile ön 3 parçaya PPF yaptırmak ŞART.

Çünkü bu araçlar 100-150 bin kmlere geldiğinde kaputunda boya kalmayacak taş izlerinden dolayı.
Mutlaka bende bu hafta yaptıracağım, nakite sorunu var diye ertelemiştim başıma geldi maalesef

50 mikronlu golf 8.5 olduğuna emin misiniz?
benim önceki golf 8 im çift kat boyaydı 200 küsür cıkıyordu. şimdiki sıfır aldığım 8.5 aracıma serviste pdi aşamasındaki boya ölçümünde 120 130 çıktı.

Benim aracın kaputu da taş izlerinden mustarip, nokta nokta bir sürü yer var.. Kaputa ppf yaptırayım dedim onda da boyaya zararı olur, güneş altında araç durmasın, sökmesi daha ayrı dert vs yorumları okudum rafa kaldırdım. Yaptırmayınca da kaput elden gidiyor. :)

benim önceki golf 8 im çift kat boyaydı 200 küsür cıkıyordu. şimdiki sıfır aldığım 8.5 aracıma serviste pdi aşamasındaki boya ölçümünde 120 130 çıktı.
2025 Kasım çıkışlı golf 8.5 Style paket istiridye grisi ağırlıklı olarak 60-70 mikronlu halde çıkmış. Bazı parçaların bir kısmında 50 küsür mikronlar dahi çıkmış. Ben de inanmadım ilk etapta ancak ekspertiz raporunda her şey yazıyor. Oradan bakınca gördüm.

Zaten Vag araçlarında mikron düşüşüne gittiklerini hepimiz biliyorduk ancak golfte ne alaka hala onu anlayamadım. Taigo da troc da yıllar önce yapmaya başladılar anladık da Golfte ilk defa denk geldim ben de.
Mutlaka bende bu hafta yaptıracağım, nakite sorunu var diye ertelemiştim başıma geldi maalesef
Eğer sizi maddi olarak ekstra zorluğa sokacağınızı düşünmezsiniz fatura kestirin bu sayede kaskoda işletmiş olursunuz, Allah göstermesin ileride kaza yaparsanız kaskodan ppf yaptırma hakkınız da olur.

Benim kaput 90-110 arası mikron, tavan direklerde 140'a kadar çıkan yerler var hatta. 90 altı mikron görmedim ben kendiminkinde.

Geri