siz nerden aldınızBenim paketleme çok özenliydi bı kaç günde geldi ve hiç akmamıştı
siz nerden aldınızBenim paketleme çok özenliydi bı kaç günde geldi ve hiç akmamıştı
selamlar arkadaşlar,egemot pazarlama yetkilisiyile görüştüm ,bu hafta indirimin netleşeceğini söyledi ,haber geldiğinde yine bilgilendiririm ..hocam henüz haber gelmedi bana yarın bi arayıp sorayım sonucu paylaşırım
Bende geçtiğimiz Perşembe günü sipariş verdim cuma günü kargo aradı her yer yağ içinde kargonuz patlamış diye. Bu tamamen firmalık bir durum değil kargo çalışanlarının nasıl sevkiyat yaptığıda malum ama biraz daha önlem alınması gerektiğini düşünüyorum kutu içindeki boşlukları doldurmak vs. gibi. Firma sağolsun yeni ürünü hızlıca tekrardan kargoya teslim etti müşteri ilişkileri konusunda beğeniyorum Egemot firmasını. Bugün yeni gelecek ürünü kontrol eder tekrar yazarım.Poşette depoma koymuştum. Yarın değiştiricem ancak dışı yine parlamış, ilk kargo ile geldiğinde de yine biraz akmış gibiydi. Başka benzer olan varmı ? Sanki bir yorum okumuştum.
Selamlar dostlar,
Egemot firması ile görüşmelerimiz sonrasında bazı gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Ravenol motor yağlarında Golftutkusu üyelerine özel %5 indirim yapılacaktır. Ayrıca forumumuzda sponsor olarak yer alıp her türlü soru ve sorunda kendileri destek verecekler. Detaylar önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.
Süper, teşekkür ederiz. Bugün 2.aracımıza da Ravenol ile bakımımızı yaptık.Selamlar dostlar,
Egemot firması ile görüşmelerimiz sonrasında bazı gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Ravenol motor yağlarında Golftutkusu üyelerine özel %5 indirim yapılacaktır. Ayrıca forumumuzda sponsor olarak yer alıp her türlü soru ve sorunda kendileri destek verecekler. Detaylar önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.
Arkadaşımız izlenimlerini söyleyecektir,İlk izlenimleriniz var mı yağ hakkında?
Bende yağ sıcaklığı daha düşük kalıyor gibi geldi ama hava sıcaklıkları ile de alakalı olabilir emin olamıyorum o yüzdenRavenol yağı değişimi üzerinden yaklaşık 1500 kilometre geçti ancak tam emin olmak adına izlenimlerimi paylaşabilmem için 5000 kilometreyi bekleyeceğim; bir takım izlenimler edindim, Ali üstadımızın da belirttiği gibi hemen ilk yağ değişiminde belki istediğimiz değişiklikleri gözlemlemeyebiliriz.
Hocam hangi hızlarda gözlemlediniz ? ben top speed denerken liqu moly toptec 4200 5-30 ile 125 dereceyi gördüm en fazla. Dış hava sıcakşılı 38 derece civarındaydı. Karşılaştırmak isterim.Bende yağ sıcaklığı daha düşük kalıyor gibi geldi ama hava sıcaklıkları ile de alakalı olabilir emin olamıyorum o yüzden
Ben 110 sürerim genelde 120 falan çıkarımHocam hangi hızlarda gözlemlediniz ? ben top speed denerken liqu moly toptec 4200 5-30 ile 125 dereceyi gördüm en fazla. Dış hava sıcakşılı 38 derece civarındaydı. Karşılaştırmak isterim.
Arkadaşımız izlenimlerini söyleyecektir,
Ancak biir motor yağı 5.000 dolarlık bir motor yağı bile olsa, İlk yağ değişimde pek bir fark yaratmıyacaktır.
Malesef insanlar ilk yağ değişiminde mucizeler beklemektedir veya beklentileri fazladır,
Oysa ki bu mümkün değildir; yağ değişimi sonrası halen motorun içinde %10-15 civarı eski yağ mevcuttur. Bu durum mühendislik açısından bir zorunluluktur,
Motorun içinde kalan %10–15 civarı eski yağ, ilk marş basma anında motorun hayatını kurtarır.
Hatta Türkiye şartlarında sanayide ve yetkili serviste karterdeki yağın yeterince süzülmesi beklenmediği için motorun içinde daha fazla oranda yaklaşık %20 civarı halen eski yağ kalır.
Yağ karterden süzülürken bir süre sonra artık yağın akış hızı yavaşlar ve bir nevi ip gibi yavaş akmaya başlayınca, bu aşamada ordinaryus profesör büyük ustalarımız karterin tapasını geri takarlar,
Ancak biraz daha beklense o küçümsenen ip gibi akan yağdan çok ciddi miktarda daha yağ süzülür,
Aksini söyleyenler olabilir ancak bunu bizzat tecrübe etmiş biriyim, yağın süzülürken akış hızı azalırken bir süre sonra yağın akış hızı ip gibi olunca, Eğer ki karterin tapasını takmak yerine halen akmasını bekleyip karterin altına eğer ölçü kabı koyarsanız halen karterden ciddi oranda yağ aktığına şait olursunuz,
Sonuç olarak, markası ne olursa olsun hiç bir yağdan ilk yağ değişiminde pek bir fark yaratmasını beklemeyiniz.![]()
Mesele senlik-benlik bir durum değil, Ustanın anlık psikolojisine göre tapayı ne kadar erken kapatırsa, içerde kalan yağ miktarı da o kadar artar.Ali hocam 20% çok değil mi ? 5 Litrelik kapasitede 1 litre yapar.