golfstream35
Üye
Teşekkür ederim sizin de tavsiyeniz üzerine Filtre Marketim web sitesinden sipariş oluşturdum.Hayırlı olsun,bire bir aynı durumdayız. Filtreleri nerden aldınız
Teşekkür ederim sizin de tavsiyeniz üzerine Filtre Marketim web sitesinden sipariş oluşturdum.Hayırlı olsun,bire bir aynı durumdayız. Filtreleri nerden aldınız
Paylaşım için teşekkürler, ben de aldım şimdi elime ulaştı VMP SAE 5W-30’u ve hafta sonu bakımda kullanmayı düşünüyorum.Bugün bu forumdaki önerilerden dolayı güzelce araştırıp yağ bakımını ravenol vmp 5w30 ile yaptım.
Eski yağ castrol 5w30 , simsiyah ve hiç viskozitesi kalmamış su gibi aktı.
Önceden 100km/h hızdan sonrası yağ sıcaklığım 120lere kadar yaklaşırdı.
Sıcaklık için uzun yola çıkmadan pek bir yorum yapamayacağım.
Fakat şehir içinde yağ sıcaklığında farkeden pek birşey olmadı.
Belki yağ soğutucumun da değişmesi gerekiyor olabilir.
05/07 tarih edit
Uzun yola çıktım. Sıcaklık konusunda maalesef bir değişiklik olmamış yine 120leri gördüm fakat motor performansa olumlu etkisi olmuş. Çok şaşırdım 5. viteste bile o çekişi ve ivmelenmeyi hissedebildim.
Yakın zamanda kısmen bir uzun yol yapacağım.Paylaşım için teşekkürler, ben de aldım şimdi elime ulaştı VMP SAE 5W-30’u ve hafta sonu bakımda kullanmayı düşünüyorum.
İlk yağ değişiminde yağın yeni olması dolayısıyla performans artışının gözlemlenmesi muhtemel olabilir; uzun kullanımdaki yorumun da gelecekte bu yağın tercihinde önem arz ediyor.
Motor sesinizde genel olarak azalma/artma durumu oldu mu hiç? Genel performans ve yakıt tüketiminde değerlendirmelerinizi paylaşabilirseniz bizlerle harika olur.
Farklı dildeki sitelerde bu yağdan memnun kalanların sayısı hayli fazla görünüyor ancak motor sesini artırdığı yönünde de birkaç yoruma denk geldim. Bu konudaki araştırmalarımı da sürdürüyorum.
Değerlendirmeniz için teşekkürler, günümüzde çoğu ustanın ilkokul mezunu bile olmaması bu alanda kör işçiliği de beraberinde getiriyor. Benzer bir rölantide titreme sorununu da ben yaşamıştım, sanayide gitmediğim servis kalmadı. Mühendis olmam dolayısıyla ax çok yorumlayabileceğime inanarak OBDEleven alıp 1-2 günde çözmüştüm, rail müşüründen kaynaklıymışYakın zamanda kısmen bir uzun yol yapacağım.
Bir süredir enjektörlerim şakırdıyor gibi (vuruntumsu) duyuyorum -yağdan bağımsız olarak- yağı değiştirmeden önce de vardı. Ama daha duyulabilir oldu şuan. Yağla alakası var mıdır bilmem.
Motor sesim farklılaştığını söyleyebilirim. Ama bu şakırdama olayından dolayı arttı veya azaldı diyemem. Ama biraz önce arabayı yıkarken aklıma geldi ve motor yağını kontrol ettim seviye çubuğundan. Tahmin ettiğim gibi usta gereğinden fazla yağ koymuş. Ve bu da motor sesini değiştiren birşey. Yarın bir şekilde düzelticem tekrar. Hiçbir işim doğru düzgün olmadığından ses konusunda yapacağım yorum tam anlamıyla doğru olmaz.
Hatta yaptığım sıcaklık yorumu bile bu yüzden hatalı olabilir. Düzeltip tekrar test edeceğim.
Ustanın 5 litrenin tamamını koymamasına siz özen gösterin. Gerekirse uyarın. Ve bir de filtreleri de bence kendiniz Mann marka olacak şekilde temin edin. Artık hiçbir kimseye güven olmuyor maalesef. Çok ucuza kalitesiz malzeme alıp orijinalmiş gibi takıyorlar ve bundan hiç rahatsız olmuyorlar.
Benim en çok merak ettiğim 10bin km sonrası yağın durumu, rengi, akışkanlığı. Bence en çok buradan belli olacak.
Evet aynı şekilde düşünüyorum. Artık herşeyi ustalara çok da bırakmamak lazım. Obd cihazıyla baktım pek anormal bir durum görünmüyor değerlerde.Değerlendirmeniz için teşekkürler, günümüzde çoğu ustanın ilkokul mezunu bile olmaması bu alanda kör işçiliği de beraberinde getiriyor. Benzer bir rölantide titreme sorununu da ben yaşamıştım, sanayide gitmediğim servis kalmadı. Mühendis olmam dolayısıyla ax çok yorumlayabileceğime inanarak OBDEleven alıp 1-2 günde çözmüştüm, rail müşüründen kaynaklıymış
Size de tavsiyem bir obd cihazı alıp canlı datalardan izlemeniz ve bu dataların yorumlanmasına ChatGPT gibi YZ araçları kullanmamanız.
Enjektör sorununuzla alakalı olarak aracınızın stage 1 olmasından kaynaklı bir sorun da olması muhtemel, bunu da göz önüne alabilirsiniz. Şakırdama sorunu kronik sorunlardan birisi bu VAG grubunda ancak rahatsız edici olduğu bir gerçek.
Diğer bir durumda da tarafıma gelen yağın kapağından sızdırma durumu olmuş, kutunun dışında bir sorun görünmese de içini açtığımda kutu bu haldeydi. Değişimi için Egemot’a ulaşacağım; umarım ki sorun olmadan değişim sağlanır.
g 055 512 a2 ama benim anlamadığım manuel içinde aynı kod cıkıyor manuel şanzımanın yağı ile dsg şanzımanın yağı aynı mı?Selamlar, yetkili servisten hangi parça numarası çıkıyor öğrenebilir misiniz?