RAVENOL Motor Yağları [Ana Konu]

@forzaGilles bekleyenlerden biri de benim. Bilgilendirme için teşekkür ederiz değerli üstadım. Bakalım, servisle görüşüp yağı dışarıdan getirmeme müsaade edecekler mi yoksa dışarıdaki ustama mı götüreyim, hâlâ kararsızım.

Daha önceki paylaşımlarınızdaki bilgiler çerçevesinde en azından yağ filtresini ve karter tapa pulunu servisten alıp dışarıda yaptırabilme olasılığı da var.

Aracım 2 yıl ve 20.000 kilometreyi buldu, 1.5 TSİ Impression biliyorsunuz. Hidrolik yağı konusundaki değerli bilgilerinizden de istifade etmek isterim. Normal şartlarda 2 yılda bir değiştirilmesi servis tarafından önerilirken sizce ne yapmalıyım?
Dışardan yağ getirmeyi kabul eden yetkili servisler var, VW Erel kabul ediyor, başka yetkili servislerde de kabul edenler var, etmeyenler de var,

Servisler ile görüşmenizde yarar var, yada dışarda ustanızda da yaptırabilirsiniz, sonuç olarak arabanız manuel vites

Fren hidrolik sıvısı için istisnasız tek alternatif serviste yaptırmaktır, dışarda makine ile yapan yerler halen pek bulunmuyor, serviste özel makine ile yapılır, fren sistemine hava girmesi engellenir,

Fren sistemi için en riskli olan istenmeyen şey sisteme hava girmesidir, dışarda eski usül frene bas-çek bas-çek şeklinde yaparlar, aracın her yeri batar, davlumbazın için yağ içinde kalır, En ufak boyaya temasında (fark edilip temizlenmez) ise boyayı çözer,

Makine ile yapıldığında bu gibi riskler ortadan kalkar.

Fren hidroliği araç sıfır km olarak satın alındığında trafiğe çıkış tarihinden itibaren (3.cü yılın sonunda) değişir, devamında her 2 yılda bir değişir, yani şuan değiiştirmenize gerek yok seneye değiştirin, sonra ki yıllarda 2 yılda bir değişecek.

@forzaGilles çok teşekkür ederim bilgi için değerli üstadım.

Bugün Egemot'tan Ravenol Vse 0W-20 yağ siparişi verdim.

Diğer filtreler için yağ filtresi ve karter pulu hariç diğerlerini Mann alabilirsiniz demiştiniz diye hatırlıyorum. Şimdi benim bulunduğum şehirde Mann'ın yetkili bayisi de var, toptancısı da var. Kişisel ilişkilerimden dolayı bireysel olarak da alabiliyorum. Acaba benim aracın Mann yağ filtresini oradan mı alsam yoksa polen ve hava filtresini mi oradan alıp devam etsem?

Bunlarla ilgili acaba parça kodları servisin teklif formundaki parça kodlarıyla Mann'daki kodlar birbirini tutar mı?

Görselde aracımın motor kodu bu şekilde.

Ekli dosyalar

• 1000524763.jpg
    1000524763.jpg
    48.2 KB · Görüntüleme: 16
Bugün bu forumdaki önerilerden dolayı güzelce araştırıp yağ bakımını ravenol vmp 5w30 ile yaptım.
Eski yağ castrol 5w30 , simsiyah ve hiç viskozitesi kalmamış su gibi aktı.
Önceden 100km/h hızdan sonrası yağ sıcaklığım 120lere kadar yaklaşırdı.
Sıcaklık için uzun yola çıkmadan pek bir yorum yapamayacağım.
Fakat şehir içinde yağ sıcaklığında farkeden pek birşey olmadı.
Belki yağ soğutucumun da değişmesi gerekiyor olabilir.

05/07 tarih edit
Uzun yola çıktım. Sıcaklık konusunda maalesef bir değişiklik olmamış yine 120leri gördüm fakat motor performansa olumlu etkisi olmuş. Çok şaşırdım 5. viteste bile o çekişi ve ivmelenmeyi hissedebildim.

Son düzenleme:
@forzaGilles çok teşekkür ederim bilgi için değerli üstadım.

Bugün Egemot'tan Ravenol Vse 0W-20 yağ siparişi verdim.

Diğer filtreler için yağ filtresi ve karter pulu hariç diğerlerini Mann alabilirsiniz demiştiniz diye hatırlıyorum. Şimdi benim bulunduğum şehirde Mann'ın yetkili bayisi de var, toptancısı da var. Kişisel ilişkilerimden dolayı bireysel olarak da alabiliyorum. Acaba benim aracın Mann yağ filtresini oradan mı alsam yoksa polen ve hava filtresini mi oradan alıp devam etsem?

Bunlarla ilgili acaba parça kodları servisin teklif formundaki parça kodlarıyla Mann'daki kodlar birbirini tutar mı?

Görselde aracımın motor kodu bu şekilde.
Sorduğunuz soru: (Bunlarla ilgili acaba parça kodları servisin teklif formundaki parça kodlarıyla Mann'daki kodlar birbirini tutar mı?)

Bunun sizin için önemini bilmiyorum..? Fakat Yetkili servisin parça kodları ile o parçayı Mann Filter bile iretmiş olsa, VW ‘nin kullandığı parça kodları kendine has kodlardır,

Yetkili servis orjinal ekipman parça kodu (yağ filtresi için):
04E 115 561 T
04E 115 561 AC

Mann Filter parça kodu: W712/95

Eğer gerçekten güvendiğiniz bir yer ise kişisel bağlantılarınız da varsa, dışardan almanın hiç bir sakıncası yoktur.

TSI motorların metal gövdeli yağ filtresinin üzerine mor renk ışık veren (UV Fener) ile ışık tutarak UV ışık altında beliren yazılardan orjinalliğini anlayabilirsiniz,

Zaten artık buna da gerek kalmadı, Mann Filter yavaş yavaş tüm filtrelerine orjinallik sorgulaması yapmak için QR Code koymaya başladı, bu QR Code fabrikadan aynı kolide paketlemmiş yan yana duran 2 aynı filtrenin bile birbirinden farklı ve bağımsız olan özel atanmış kodlardır.

Selam,
Motor yağlarının içinde zaten yeterli miktarda koruyucu katkı maddesi mevcuttur,

CeramiX-Pro / Cetatec vs.. adı altında satılan bir ürün kullanmanıza gerek yoktur,

Ayrıca hiç bir araç üreticisi bu tür katkı maddelerinin kullanılmasını önermemektedir..!!

Size motor için en iyi korumayı yine motor yağının içindeki kendi koruyucu katkı maddeleri sağlar.

Motorun içine motor yağı harici başka bir sıvı eklenmesi 40-50 yıl öncesinden kalma, o dönemlerde de günümüzde de doğru olmayan bir uygulamadır,

Boşuna bu tür ürünlere ucuz-pahalı olması fark etmeksizin para harcamayınız. :)
hocam bu yağla ilgili yotube da almanyada yaşayan bir vatandaş video paylaşmış linki bırakıyorum faydalı olur umarım

@forzaGilles üstadım, Ravenol 0W-20 yağım kargoda geliyor.

Maalesef bulunduğum şehir ve civar illerdeki yetkili servisler, hiçbir şekilde yağı dışarıdan getirmek koşuluyla servis bakımını kabul etmediler.

Toplamda 4 servisle görüşmeme rağmen, bunun üzerine sizin önerinizle Mann filtreleri olan yetkili bayisinden aldığım yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi ile beraber servisten ayrılmış olan ustama bakımı yaptıracağım.

Ayrıca karter tapa pulunu servisten mi alsam yoksa ustamda olduğunu söylediği için ondan mı alsam?

Bu arada Ravenol ile tanıştırdığınız için size ekstra müteşekkirim.

@forzaGilles üstadım, Ravenol 0W-20 yağım kargoda geliyor.

Maalesef bulunduğum şehir ve civar illerdeki yetkili servisler, hiçbir şekilde yağı dışarıdan getirmek koşuluyla servis bakımını kabul etmediler.

Toplamda 4 servisle görüşmeme rağmen, bunun üzerine sizin önerinizle Mann filtreleri olan yetkili bayisinden aldığım yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi ile beraber servisten ayrılmış olan ustama bakımı yaptıracağım.

Ayrıca karter tapa pulunu servisten mi alsam yoksa ustamda olduğunu söylediği için ondan mı alsam?

Bu arada Ravenol ile tanıştırdığınız için size ekstra müteşekkirim.
Rica ederim..,
Karter tapası ve tapa pulunu kesinlikle servisten alınız, bunun sebebini detaylarıyla defalarca anlattım :) hatta servis size uzaksa yedek olarak 1 tane daha alınız

Hayırlı olsun.

@forzaGilles karter tapası ilk bakımda değişmiş, sonra aldığım yetkili servis tekliflerinde sadece pul görünüyor. Tapa yok.

Sizce tapayı da alayım mı?

Bu arada alacağım filtreler bu şekilde.

Aldıklarım doğru mu?

Ekli dosyalar

• 1000525237.jpg
    1000525237.jpg
    197.4 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000525235.jpg
    1000525235.jpg
    322.6 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000525234.jpg
    1000525234.jpg
    298.4 KB · Görüntüleme: 12
@forzaGilles karter tapası ilk bakımda değişmiş, sonra aldığım yetkili servis tekliflerinde sadece pul görünüyor. Tapa yok.

Aldıklarım doğru mu?
Filtreler doğru.

Ben tapayı da değiştiririm ama 1 sene daha idare etsin sadece tapa pulunu değiştireyim diyene de bişey denilmez. pahalı bişey olsa bunu istişare ederiz ama pahalı değil :)

Aldıklarım doğru mu?
Hocam bana yağ da dahil her şeyin linkini özelden atabilir misin acaba

Ravenol geldi. @forzaGilles üstadımıza çok teşekkür ederiz, onun sayesinde bu yağla tanıştık.

Bakalım, Mann filtrelerimiz de tamam gibi.

Sonrasında da yetkili servisten ayrılma ustama gidip ikinci bakımı yaptıracağız.

Yağla ilgili deneyimlerimi ileride paylaşırım. Özellikle yağ sıcaklığı ile ilgili beklentilerim yüksek, bakalım ne olacak.

Ekli dosyalar

• 1000526557.jpg
    1000526557.jpg
    255.6 KB · Görüntüleme: 18
Bu yağ foruma çok hızlı bir giriş yaptı. Haliyle insanda büyük beklentiler oluşturuyor. Konuları takip ediyorum bakalım ☺️

Ravenol geldi. @forzaGilles üstadımıza çok teşekkür ederiz, onun sayesinde bu yağla tanıştık.

Sonrasında da yetkili servisten ayrılma ustama gidip ikinci bakımı yaptıracağız.

Yağla ilgili deneyimlerimi ileride paylaşırım. Özellikle yağ sıcaklığı ile ilgili beklentilerim yüksek, bakalım ne olacak.

hocam ravenol yağı nereden aldınız link paylaşır msınz

Geri