RAVENOL Motor Yağları [Ana Konu]

@forzaGilles

Ali hocam sizden merak ettiğim bir şey var. Bir konuda aracınız dizel olmasına rağmen motor yağınızın siyah olmadığını hatta ustaların da şaşırdığını söylemiştiniz.

Bunun böyle olmasının temel sebebi nedir, ekstra olarak uyguladığınız bir şey mi var ?

Benzinli aracıma bakım yapalı 3 ay 7 bin km oldu yağın rengi kahverengi ile sarı arasında bir renk mesela şu an.
3 ay 7 bin km yol yapmış araçta yağın rengi (kahverengi - sarı) arasında olması gayet normaldir,

Benim durumum ise aracın dizel olmasına rağmem yağın siyahlaşmaması halen normal yağ renginde olmasının sebebi: araba 3-4 senedir fazla yol yapmıyor, işim olursa şirket aracı veya evin diğer aracını kullanıyorum,

Araba senede 500-1.000 km anca yapıyor, haliyle az km yapılmasından dolayı yağ kararmıyor, Yani ekstra birşey yapmıyorum. :)

Ravenol ürün grubunun Türkiye'de satılmaya başlanması çok sevindirici. Yağlar ile ilgilenen herkesin öyle yada böyle duyduğu bir firma. VMP sıradışı bir yağ tabi bütçe meselesi. Benim hem TDI hem TSI için yağ değişim aralığım 6000-7500 bandındadır. Bu kısa aralık için VMP fiyatı bana yüksek kalır. VMP koydum diye de 10-15.000 yapmam her türlü yağ değişiminin daha önemli olduğu düşüncesindeyim. Diğer uygun fiyatlı 5W-30 denenebilir. Ancak son analiz raporlarında TR üretimi castrol Noack 8.8 verirken bu yağ 9.8 yanılmıyorsam sonuç vermiş. Değiştirmeye değer değmez tartışılır. Ali hocanın dediği gibi Liqui Moly veya Motul'e o kadar para vereceğime kesin tercihim Ravenol olurdu o ayrı...

Ravenol ürün grubunun Türkiye'de satılmaya başlanması çok sevindirici. Yağlar ile ilgilenen herkesin öyle yada böyle duyduğu bir firma. VMP sıradışı bir yağ tabi bütçe meselesi. Benim hem TDI hem TSI için yağ değişim aralığım 6000-7500 bandındadır. Bu kısa aralık için VMP fiyatı bana yüksek kalır. VMP koydum diye de 10-15.000 yapmam her türlü yağ değişiminin daha önemli olduğu düşüncesindeyim. Diğer uygun fiyatlı 5W-30 denenebilir. Ancak son analiz raporlarında TR üretimi castrol Noack 8.8 verirken bu yağ 9.8 yanılmıyorsam sonuç vermiş. Değiştirmeye değer değmez tartışılır. Ali hocanın dediği gibi Liqui Moly veya Motul'e o kadar para vereceğime kesin tercihim Ravenol olurdu o ayrı...
Noack 8.8 değeri hakkında;

bazı üreticiler “en kritik verileri” paylaşmıyorlar Tamam Noack 8.8 evet, peki daha önemli en kritik dataları neden yıllardır göremiyoruz (kendime soruyorum),

Bir de Castrol ‘de yıllardır (Türkçe - English - German) data sheet ‘lerde farklı farklı birbirini tutmayan veriler oluyor, ağam bizle alay ediyor mevzusu,

Yıllarca (en üst seri - en pahalı yağı olan) Castrol Edge Professional serisi kullanmış biri olarak söylüyorum bunu,

Made in Gemlik/Bursa üretimi olan yağa ben o parayı hayatta vermem, kaldı ki benim kullandığım zamanlar Edge Professional serisi yağlar Made in Germany üretimiydi, sonradan Gemlik/Bursa üretimi oldu,

Şeffaf olmayan en hayati kirtik dataları paylaşmayan bir yağ benim gözümde güvenilirliğini kaybeder,

(Piyasadaki bilindilk yağlar için söylüyorum); dünyadaki 50 ülkede yağı %100 Tam Sentetik etiketiyle satarken, Neden Almanya’da bidonun üzerine Tam Sentetik veya %100 Tam Sentetik ifadelerini yazamıyorlar acaba. :)

VSH 0W-20 dün akşam hemen çektik bir tane, sabah baktım stok bitmiş :)

Hocam elinize emeğinize sağlık bilgilendirme için teşekkür ediyoruz daha önce bi kaç kez bu marka karşıma çıkmış bir kaç yerde duymuşluğum vardı. hazır periyodik bakım yaklaşmışken bir şans vermek istiyorum. bu zamana kadar hep castrol 5w30 kullandım ama yağ sıcaklığı 104-105 lerde geziyor sürekli
mobil veya liquı molly e geçmeyi düşünüyordum şimdi 3. seçenek olarak bide Ravenol var kafam epey bir karışık

castrol 8.8 noack mi vermiş? polo gti'm varken araç castrolde deli gibi yağ eksiltiyordu. diğer markalarda da eksiltiyordu ama castrol zirvedeydi. castrol ağzıyla kuş tutsa gözümde değeri yoktur.

Evet katılıyorum, fiyat burada insanlar için en önemli etken, şuan liqui moly ile aynı rakamlara satılması ciddi avantaj,

Yakın zamanda distribütör olan Egemot firması Ravenol’ü bayilerine de bu malı vereceği için fiyatın daha uyguna bulunabilme - alabilme imkanı verecektir, bunun neticesi olarak hem bilinirlik artacak hem de fiyatlar biraz daha aşşağıya çekilecek,

Bundan 7-8 sene önce (sadece meraklılar tarafından) bilinen Liqui Moly için, yahu bu yağ da neymiş böyle bir yağ mı var insanlar dediklerinde, O zamanlar Castrol, Mobil 1 Shell vs.. insanlar bu markaları biliyordu, biraz da motosiklet yarışlarına yağ tedariği sağlayan Motul biliniyordu,

O zamanlar burada Liqui Moly diye anlata anlata insanlar iyi bir yağ olduğunu anlatmaya çok kez çalışmıştım,

O zamanlar bile ahh keşke Ravenol ‘de gelse diye hep içimden geçirirdim, gerçekten üst kalite premium bir yağ olduğunu biliyordum, ama ülkede yoktu, Nihayet şimdi geldi.. :)
2018de motul ile tanışmıştım, kullandıktan sonra yağ sıcaklığı vs bakar dikkat eder oldum.
2022 2023lerde de artık liqui moly e geçtim. Motul sahtesi çoğaldı, liqui moly fiyatları bir tık daha uygun kaldı ve henüz sahteleri piyasada yok diye düşünerek. O zamandan beri de liqui moly 4200 ile devam ediyorum, memnunum.

Motul liqui moly geçişi gibi belki de liqui moly ravenol geçişi yapacağız :) birçok çeşidi var, farklı isimlendirmeleri var. Onları da zamanla ezberleriz, aşina oluruz.
Farkındalık yarattığınız için tekrardan teşekkür ederim 🙋🏻‍♂️

Güzel bilgiler teşekkürler, yağı seçerken kullanıcının kriteri, tercihini belirler.

Genel olarak fiyat, fiyat ve hatta fiyat ilk sıradadır.

Ek bilgi,

Şu an 0w-20 508-509 onaylı yağlarda VSH var, sorduğumda ilerleyen süreçte VSE Pao yağlarında geleceğini söylüyorlar.

bu arada egemot'tan daha uyguna satan bir yer buldum. istanbulda. sahibinden'de ilanları var.

Güzel bilgiler teşekkürler, yağı seçerken kullanıcının kriteri, tercihini belirler.

Genel olarak fiyat, fiyat ve hatta fiyat ilk sıradadır.
Fiyat olarakta ;
diğer markaların (güvenilir yerlerde - yetkili satıcılarda) satılan yağları ile benzer rakamlara satıldığı için, fiyat kriteri ilk sıradan —>son sıraya düşüyor :)

bu arada egemot'tan daha uyguna satan bir yer buldum. istanbulda. sahibinden'de ilanları var.
O satıcıyı siz sözleyince ben de gördüm, fakat (eğer aynı satıcıdan) bahsediyorsak, satıcı Ravenol yağ için de be Mercedes farı için de 1.075 lira yazmış, her ilanına 1.075 lira yazmış 😄

O satıcıyı siz sözleyince ben de gördüm, fakat (eğer aynı satıcıdan) bahsediyorsak, satıcı Ravenol yağ için de be Mercedes farı için de 1.075 lira yazmış, her ilanına 1.075 lira yazmış 😄
onu ben de kendilerine söyledim. 5 lt VMP 5W-30 yağa 4800 lira dedi.

onu ben de kendilerine söyledim. 5 lt VMP 5W-30 yağa 4800 lira dedi.
Eğer yağı:
abi sen bana havale geç bende yağı kargoya vereyim mantığı ile çalışıyorsa, o yağı 1.000 tl. daha uyguna verse de bir anlamı olmaz,

Kargo da başına bişey geldi veya iade etmek istedik veya ödemeyi aldıktan sonra gönderdi-göndermedi uğraşılmaz böyle şeylerle,

Online olarak kendi sitesinden veya online bir satış platformu üzerinden satıyorsa o zaman değerlendirilebilir,

Yağı 340 lira uyguna satıyor olması “bana” yukardaki sebeblerden dolayı cezbedici gelmedi :)

Zaten yakında zamanda biraz zaman geçtikçe online satış platformlarında da Egemot’un bayisi olan firmaların sattığını görürüz

istanbulda yaşayanlar gidip elden teslim alabilir. beylikdüzünde, dgk otomotiv yedek parça.
sonuçta egemot da, bu firma da babamın şirketi değil. isteyen dilediği yerden alabilir.

Geri