RAVENOL Motor Yağları [Ana Konu]

@forzaGilles

Ali hocam sizden merak ettiğim bir şey var. Bir konuda aracınız dizel olmasına rağmen motor yağınızın siyah olmadığını hatta ustaların da şaşırdığını söylemiştiniz.

Bunun böyle olmasının temel sebebi nedir, ekstra olarak uyguladığınız bir şey mi var ?

Benzinli aracıma bakım yapalı 3 ay 7 bin km oldu yağın rengi kahverengi ile sarı arasında bir renk mesela şu an.

Merhabalar, 1.4 tsi czca motor aracıma liquimoly 4200 kullanıyorum. her yıl 3 bakım yapıyorum 10 binde bir olacak şekilde. Aracımda yağ eksiltme vs problemim yok yağ sıcaklığı sakin kullanımda 85-90 derece arası gidip geliyor. aslında motor yağından gayet memnunum. Fakat ravenol'ün pao4 sertifikalı full sentetik yağından atsam araca da 20 bin km kullansam sorun yaşar mıyım? 20 bin km yi ortalama 8 ayda yapıyorum.

@forzaGilles

Ali hocam sizden merak ettiğim bir şey var. Bir konuda aracınız dizel olmasına rağmen motor yağınızın siyah olmadığını hatta ustaların da şaşırdığını söylemiştiniz.

Bunun böyle olmasının temel sebebi nedir, ekstra olarak uyguladığınız bir şey mi var ?

Benzinli aracıma bakım yapalı 3 ay 7 bin km oldu yağın rengi kahverengi ile sarı arasında bir renk mesela şu an.
3 ay 7 bin km yol yapmış araçta yağın rengi (kahverengi - sarı) arasında olması gayet normaldir,

Benim durumum ise aracın dizel olmasına rağmem yağın siyahlaşmaması halen normal yağ renginde olmasının sebebi: araba 3-4 senedir fazla yol yapmıyor, işim olursa şirket aracı veya evin diğer aracını kullanıyorum,

Araba senede 500-1.000 km anca yapıyor, haliyle az km yapılmasından dolayı yağ kararmıyor, Yani ekstra birşey yapmıyorum. :)

Arkadaslar en pahali yagi alip aracinizin yagini 10 yilda bir degistirin…Bu isin cozumu budur yada en pahali yagi alip satana kadar hic degistirmemek yagi…🤣

Ravenol ürün grubunun Türkiye'de satılmaya başlanması çok sevindirici. Yağlar ile ilgilenen herkesin öyle yada böyle duyduğu bir firma. VMP sıradışı bir yağ tabi bütçe meselesi. Benim hem TDI hem TSI için yağ değişim aralığım 6000-7500 bandındadır. Bu kısa aralık için VMP fiyatı bana yüksek kalır. VMP koydum diye de 10-15.000 yapmam her türlü yağ değişiminin daha önemli olduğu düşüncesindeyim. Diğer uygun fiyatlı 5W-30 denenebilir. Ancak son analiz raporlarında TR üretimi castrol Noack 8.8 verirken bu yağ 9.8 yanılmıyorsam sonuç vermiş. Değiştirmeye değer değmez tartışılır. Ali hocanın dediği gibi Liqui Moly veya Motul'e o kadar para vereceğime kesin tercihim Ravenol olurdu o ayrı...

Ravenol ürün grubunun Türkiye'de satılmaya başlanması çok sevindirici. Yağlar ile ilgilenen herkesin öyle yada böyle duyduğu bir firma. VMP sıradışı bir yağ tabi bütçe meselesi. Benim hem TDI hem TSI için yağ değişim aralığım 6000-7500 bandındadır. Bu kısa aralık için VMP fiyatı bana yüksek kalır. VMP koydum diye de 10-15.000 yapmam her türlü yağ değişiminin daha önemli olduğu düşüncesindeyim. Diğer uygun fiyatlı 5W-30 denenebilir. Ancak son analiz raporlarında TR üretimi castrol Noack 8.8 verirken bu yağ 9.8 yanılmıyorsam sonuç vermiş. Değiştirmeye değer değmez tartışılır. Ali hocanın dediği gibi Liqui Moly veya Motul'e o kadar para vereceğime kesin tercihim Ravenol olurdu o ayrı...
Noack 8.8 değeri hakkında;

bazı üreticiler “en kritik verileri” paylaşmıyorlar Tamam Noack 8.8 evet, peki daha önemli en kritik dataları neden yıllardır göremiyoruz (kendime soruyorum),

Bir de Castrol ‘de yıllardır (Türkçe - English - German) data sheet ‘lerde farklı farklı birbirini tutmayan veriler oluyor, ağam bizle alay ediyor mevzusu,

Yıllarca (en üst seri - en pahalı yağı olan) Castrol Edge Professional serisi kullanmış biri olarak söylüyorum bunu,

Made in Gemlik/Bursa üretimi olan yağa ben o parayı hayatta vermem, kaldı ki benim kullandığım zamanlar Edge Professional serisi yağlar Made in Germany üretimiydi, sonradan Gemlik/Bursa üretimi oldu,

Şeffaf olmayan en hayati kirtik dataları paylaşmayan bir yağ benim gözümde güvenilirliğini kaybeder,

(Piyasadaki bilindilk yağlar için söylüyorum); dünyadaki 50 ülkede yağı %100 Tam Sentetik etiketiyle satarken, Neden Almanya’da bidonun üzerine Tam Sentetik veya %100 Tam Sentetik ifadelerini yazamıyorsunuz. :)

VSH 0W-20 dün akşam hemen çektik bir tane, sabah baktım stok bitmiş :)

Geri