Golf 7 2016 1.4 TSI 125bg - Araç çalışırken gelen uğultu sesi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KB

Üye
Katılım
20 Şub 2016
Mesajlar
328
Tepkime puanı
12
İsim
Samil
Merhaba,

Önceki gün araç çalıştırıldığı anda ses gelmeye başladı. Gaza basınca ses arttı. 00:19 da klima kapatıldıktan sonra net bir ses geldi. Sonra tekrar klima açılarak devam edildi ve ses gelmeye devam etti. Dün araç çalıştırılmadı. Bugün aracı servise göstermek için çalıştırdım, ses çıkmadı. Klima açtık, kapattık bir etkisi olmadı. Serviste usta ile denedik. Yine sesi duyamadık. Daha önce benzer bir ses ile karşılaşan oldu mu?

Araç 190binde. Bu zamana kadar gerekli tüm bakımları yapıldı.

 
İç sirkülasyon fanı gibi. Zorlanıyor, ya da birşeye sürtüyor gibi. Havalandırma/yönlendirme klape motorları da olabilir?
 
Upvote 0
İç sirkülasyon fanı gibi. Zorlanıyor, ya da birşeye sürtüyor gibi. Havalandırma/yönlendirme klape motorları da olabilir?
Gemini de klape motorları olabilir dedi, bugün aracı sürerken hava yönlendirmeleri ile oynamak aklıma gelmedi. Araç serviste yarın soğuk motor ile deneyecekler.
Aracı eşim sürerken çekmeye çalışmış, ancak bu kadar olmuş.
 
Upvote 0
Servisten aldım aracı, ses çıkarmadığı için bulamadılar. Eve getirdim az önce tekrar çalıştırdım ses yine var. Klima, yönlendirme mekanizmalarını denedim. Klima ile alakası yok.

Kaputu açınca da tüm sesler birbirine giriyor.

Geçtiğimiz ay aşağıdaki konumdaki sesi duymaya başlamıştım. Marş dinamosu değişmeye gerek yok yazılmış konuda. Üzerine bu ses eklendi şimdi.
 
Upvote 0

Geri
Üst