Bakım sonrası yağ seviyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emrahvw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

normal canım hocam

Yok bakıma gitmeden önce yağ seviyesi tam maksimum çizgisinin altındaydı.
Tabiki aralıkta ama öncesi öyle olmadığı için kafam karıştı.
Malum havalar sıcak yağda çok ince olduğu için buharlaşma vs tereddütte kaldım.

IMG_4393.jpegpaylaşımı 23/06 hemen 2.ci yıllık bakımından sonra paylaşmıştım.Bugün bir kontrol amaçlı seyir halindeyken baktım.bir diş daha azalmış.Sakin kullanan biriyim.Ara sıra trafik çok olursa s modunda kullanıyorum.Bu yağseviyesi bu kadar çabuk değişmesi normal mi anlayamadım

IMG_4393.jpegpaylaşımı 23/06 hemen 2.ci yıllık bakımından sonra paylaşmıştım.Bugün bir kontrol amaçlı seyir halindeyken baktım.bir diş daha azalmış.Sakin kullanan biriyim.Ara sıra trafik çok olursa s modunda kullanıyorum.Bu yağseviyesi bu kadar çabuk değişmesi normal mi anlayamadım
Kaç km kullandığınız önemli bu süreçte.

Ekstra olarak bu fotoğraf çekildiğinde ;

-Aracın yağ ölçümü yapılırken ki bulunduğu eğim

-Yoğun trafikte mi kalındı

-Agresif kullanım mı sergilendi

vs Gibi faktörler de etkili olmakta.

Bu motor yağ eksiltme potansiyeline sahip, bundan dolayı aracın sürekli takibini yapmalısınız. Ki yapmasınız bile min seviyenin altına düştüğünde araç sizi sarı yağ lambası yakara uyarıyor.

Tüm 1.5 etsi-tsi kullanıcıları yaşadığı için artık normal kabul ediyoruz bu yağ eksilmesini.

1000 km yapmamışımdır.maks 600-700 km dir.
İstanbul şehir içi kullanım.
İlk ölçümü hemen yapıyorsa eğimli değildir.sürüş esnasında bir kontrol edeyim dedim.
Ağresif kullanmam ama trafik olduğunu görünce s moduna alırım çok aç kapa yapmaması için

Kaç km kullandığınız önemli bu süreçte.

Ekstra olarak bu fotoğraf çekildiğinde ;

-Aracın yağ ölçümü yapılırken ki bulunduğu eğim

-Yoğun trafikte mi kalındı

-Agresif kullanım mı sergilendi

vs Gibi faktörler de etkili olmakta.

Bu motor yağ eksiltme potansiyeline sahip, bundan dolayı aracın sürekli takibini yapmalısınız. Ki yapmasınız bile min seviyenin altına düştüğünde araç sizi sarı yağ lambası yakara uyarıyor.

Tüm 1.5 etsi-tsi kullanıcıları yaşadığı için artık normal kabul ediyoruz bu yağ eksilmesini.
İlk ölçümü hemen yapıyorsa eğimli değildir.sürüş esnasında bir kontrol edeyim dedim.
Ağresif kullanmam ama trafik olduğunu görünce s moduna alırım çok aç kapa yapmaması için.
İlk bakımdan sonra böyle bir durumla karşılaşmamıştım.2.ci bakıma gidene kadar hep aynı seviyedeydi araç.2.ci bakımda böyle anlamadım

Ağresif kullanmam ama trafik olduğunu görünce s moduna alırım çok aç kapa yapmaması için.
İlk bakımdan sonra böyle bir durumla karşılaşmamıştım.2.ci bakıma gidene kadar hep aynı seviyedeydi araç.2.ci bakımda böyle anlamadım
Kullanılan yağ markası etki etmiş olabilir. 1. Bakımda kullanılan yağ ile 2. Bakımda kullanılan yağ markası farklı ise ondan bu farkı görüyor olabilirsiniz.

Şu an birçok bayii yavaş yavaş Shell helix pro av-l yağa geçiyor. Castrol edge 0-20 de yaşanan eksilme sorunlarından dolayı.

Biraz kullanıma devam edin. Dediğim gibi bu motor yağ eksiltmeye müsait bir motor. %80 i yaşıyor.

Kullanılan yağ markası etki etmiş olabilir. 1. Bakımda kullanılan yağ ile 2. Bakımda kullanılan yağ markası farklı ise ondan bu farkı görüyor olabilirsiniz.

Şu an birçok bayii yavaş yavaş Shell helix pro av-l yağa geçiyor. Castrol edge 0-20 de yaşanan eksilme sorunlarından dolayı.

Biraz kullanıma devam edin. Dediğim gibi bu motor yağ eksiltmeye müsait bir motor. %80 i yaşıyor.
İki bakımdada aynı marka kullanılmış.Yağı az mı koydular o şüphelendirdi beni
İlk bakımda tam maks çizgisinin hemen altında idi.
Bu bakımda sonra seviyeyi ilk konuyu açarken paylaşmıştım

Ekli dosyalar

• IMG_4398.jpeg
    IMG_4398.jpeg
    67.8 KB · Görüntüleme: 25
Servislere güvenmiyorum. O yağı koyduk der, elinde baska marka vardır, kalmıştır ondan da koymuş olabilir.
Liqui moly koyuyor dışarıda yaptıranlar genelde. Ben de öyle yaptım, memnunum. Kapalı paket, orijinal. 4 diş azalması 10 15 bin km de normal karşılanıyor. Sıkıştıran sürüş modunuz varsa daha da fazla yakar. Hiç sorun etmeyin max min aralığında olması yeterli.

Servislere güvenmiyorum. O yağı koyduk der, elinde baska marka vardır, kalmıştır ondan da koymuş olabilir.
Liqui moly koyuyor dışarıda yaptıranlar genelde. Ben de öyle yaptım, memnunum. Kapalı paket, orijinal. 4 diş azalması 10 15 bin km de normal karşılanıyor. Sıkıştıran sürüş modunuz varsa daha da fazla yakar. Hiç sorun etmeyin max min aralığında olması yeterli.
Bende güvenmiyorum aslında ama işte kayıt altında olunca.
İlk bakımda hiç değişim olmamıştı ona şaşıyorum.
Yoksa yağ seviyesi aralıkta evet ama bilemedim.

Bende güvenmiyorum aslında ama işte kayıt altında olunca.
İlk bakımda hiç değişim olmamıştı ona şaşıyorum.
Yoksa yağ seviyesi aralıkta evet ama bilemedim.
E bu yıl kayıtlı sonra kayıt dışı. Bir süre sonra enayi hissettiriyor. 17bin tl lik bakımı dışarıda bugün 5 6 bine bitiriyorsun. 3 kat fark var. Yağı yağcılardan al, ücretsiz değiştiriyor. Filtrelerini kendin al tak, inanılmaz basit.

Bugün asistan hatası verdi.bir kaç defa üst üste sarı renk uyarısıyla seyir halindeyken.
Uzun bir süre bu durumla karşılaşmamıştım.yol yardım yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyoruz servise getirin bakalım dediler.

Bugün asistan hatası verdi.bir kaç defa üst üste sarı renk uyarısıyla seyir halindeyken.
Uzun bir süre bu durumla karşılaşmamıştım.yol yardım yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyoruz servise getirin bakalım dediler.
Ekranda yazan sürüm 0176 olmalı

Geri