Hocam gaza basıyorsunuz araba D konumunda olmasına rağmen N konumunda gibi davranıp araç gitmek yerine boşta devir çeviriyorsa ve bu esnada ekranda frene basın uyarısı veriyorsa tecrübe ile sabit sorun Mekatronik basıncındandır. genelde bu kilometrelerde basınç tüpleri istenilen basınçları üretememeye başlıyor.
vcds odis, hatta carscanner pro ile bile tüp basıncını görebilirsiniz. sağlıklı bir tüp 42-60 bar arası çalışır. 42 nin altına düşer düşmez hemen 60 bara çıkar ve yavaş yavaş o bar 42 ye kadar düşer bu böyle sürekli tekrarlanır.
Gönül ister ki orijinal tüp takıp devam edin, ama vw sağolsun bizi güçlendirilmiş tüplere mecbur bırakıyor... ille de orijinal tüp isterseniz yanlış bilmiyorsam servis pleytle beraber satıyor o da 2 sene önce 20-30 bin tl idi
Dışarıda orijinal tüp bulunabiliyor ama onların çoğu çin üretim ne kadar randıman verir inanın bilmiyorum.
benim kendi aracım 143 binde ilk aldığımda birebir sizin arabanızla aynı semptomları gösteriyordu. tek farkı benim ki sabah değilde gün boyu bi kaç yere gittim atıyorum benzin almak için durduğumda aracı tekrar çalıştırdığımda yapıyordu.
Aracınızı cihaza bağlatıp tüp basıncına baktırın muhtemelen 20-30 barlara düşüyordur.
kavramanızın sağlığından emin değilseniz tüp değişimi sonrası temel ayar YAPTIRMAYIN. araç temel ayardan kalabilir ve vites geçişleriniz berbat olur kavrama volan değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.